Θεματα

Άμα Λάχει: Το αγαπημένο στέκι της Καλλιδρομίου

Η νοσταλγική, καταπράσινη αλλά και θερμαινόμενη αυλή του Άμα Λάχει μας περιμένει από τις 10 το πρωί

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άμα Λάχει στα Εξάρχεια

Άμα Λάχει: Εξαιρετικό φαγητό στον καταπράσινη αυλή των Εξαρχείων

Αν ψάχνεις να περάσεις από τη βουή της πόλης σε μια «πεντανόστιμη» εξοχή δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα στην υπέροχη οδό Καλλιδρομίου. Εδώ ακριβώς θα συναντήσεις τη νοσταλγική, καταπράσινη αλλά και θερμαινόμενη αυλή του Άμα Λάχει, που σε περιμένει ανοιχτή από τις 10 το πρωί (με μυρωδάτο καλό καφέ, τσάι, σνακς και brunch) μέχρι αργά το βράδυ με εξαιρετικό φαγητό, ωραία κρασιά, μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες και ποιοτικά αποστάγματα. Τα προϊόντα είναι όλα τους εκλεκτά, διαλεγμένα ένα κι ένα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, και μαγειρεμένα πάντα με αγάπη και έμπνευση.

Άμα Λάχει στα Εξάρχεια

Τι περιλαμβάνει το μενού; Μερικές μόνο γεύσεις για να πάρεις ιδέα: Καταρχάς εξαιρετικό καφέ για να πάει καλά η μέρα (σ.σ. μέχρι και ειδικά φίλτρα έχουν τοποθετηθεί ώστε το νερό να συμβάλει στη δημιουργία του απόλυτα ποιοτικού καφέ), σπιτικά αναψυκτικά που σε πάνε πίσω στην παιδική σου ηλικία, τσάι και σοκολάτες σε πολλούς συνδυασμούς. Αν πιστεύεις ότι από το brunch δεν μπορούν να λείπουν τα αυγά, δοκίμασε το τοστ με αβοκάντο, τυρί κρέμα, lime και αυγό ή το εξίσου γευστικό πεϊνιρλί με σουτζούκι Δράμας, σάλτσα ντομάτας, γραβιέρα και αυγό. Αν πάλι είσαι από αυτούς που θες η μέρα να ξεκινήσει γλυκά, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις είτε παραδοσιακές τηγανίτες με πετιμέζι, καρύδια και κανέλα (vegan επιλογή) απλά υπέροχη! Για μια πιο ελαφριά επιλογή, πάρε νοστιμότατο αγελαδινό γιαούρτι με φρουτοσαλάτα εποχής, μέλι και σπιτική granola ή ακόμα και μία απλή ομελέτα τριών αυγών.

Άμα Λάχει στα Εξάρχεια

Από το μεσημέρι και μετά, αρχίζουν άλλα νόστιμα… Στα highlights του μενού είναι το σπετζοφάι με λουκάνικο πράσου Καρδίτσας και σύγκλινο Μάνης, μαγειρεμένο με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, γραβιέρα κρήτης και αυγά και το χωριάτικο λουκάνικο Τήνου μαριναρισμένο σε τηνιακό γλυκό κρασί και μαραθόσπορο- άλλο να στο λέω, άλλο να το γεύεσαι! Κι έπειτα είναι οι περίφημοι λουκουμάδες φέτας με άσπρο και μαύρο σουσάμι με αρωματική σάλτσα μελιού και ο νοστιμότατος καβουρμάς-ανάμεικτος μοσχαρίσιος και πρόβειος- με χούμους και γιαούρτι με λάιμ, τραγανό κρεμμύδι και σουμάκ. Για γλυκό επιδόρπιο, προτείνουμε το cheesecake με μανούρι με σάλτσα από φρούτα του δάσους και λάιμ που δένουν τέλεια. Τι να πρωτοδιαλέξεις; Στα συν είναι και το προσωπικό του Άμα Λάχει, τόσο εξυπηρετικό και φιλόξενο που σου φτιάχνει τη διάθεση, σου ανοίγει την όρεξη και σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι καλεσμένος σε ένα φιλικό σπίτι.

Άμα Λάχει στα Εξάρχεια
Άμα Λάχει στα Εξάρχεια

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 2103845978

Άμα Λάχει

Άμα Λάχει

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ