- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Andaman: Ταϊλανδέζικη κουζίνα και tiki κοκτέιλς στην πιο εξωτική ταράτσα των Πετραλώνων
Kάτω από τον αθηναϊκό ουρανό θα ζήσεις μία νύχτα στην Ταϊλάνδη
Στο Andaman στα Πετράλωνα για αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα και tiki cocktails
Όταν ακούς τη λέξη “Andaman” ποια είναι η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό; Πιθανότατα ένα αρχιπέλαγος στον κόλπο της Βεγγάλης, κάπου ανάμεσα στην Ινδία και τη Μιανμάρ. Στην πραγματικότητα, όμως, το Andaman παρότι μοιάζει με εξωτικό νησί που εκτείνεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα, είναι ένα όμορφο εστιατόριο που βρίσκεται σε ένα στενό δίπλα από την οδό Πειραιώς, στα Πετράλωνα. Η σάλα του ατμοσφαιρική, και η ειδικά διαμορφωμένη ταράτσα του (που σημειωτεόν μας υποδέχεται παντός καιρού εδώ και 9 χρόνια) ταξιδιάρικη και ρομαντική. Εδώ, περιστοιχισμένος από τροπικά φυτά, μπανανιές, κοκοφοίνικες, «πουλιά του παραδείσου», handcrafted φωτιστικά κι ethnic μουσικές, θα συναντήσεις το απόλυτο εξωτικό σκηνικό για να απολαύσεις καθισμένος στα αναπαυτικά μπαμπού ταϊλανδέζικη κουζίνα, τροπικές γεύσεις αλλά και ιδιαίτερα tiki cocktails (από τις 20.00 έως 02.00).
Κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό αξίζει να δοκιμάσεις (για αρχή) νόστιμα, χειροποίητα και φρεσκότατα ορεκτικά με εκλεκτά υλικά, αλλά και σαλάτες με δροσερά λαχανικά και εξωτικά φρούτα όπως η καυτή… spicy dick με σπιτικά καπνισμένη πάπια με φασολάκια, χρωματιστές πιπεριές, αγγουράκι, φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμύδι και fresh lime. Τα σπιτικά μαριναρισμένα φιλετάκια πάπιας από τα main dishes με ψιλοκομμένα φρέσκα handmade πιτάκια ρυζιού και χειροποίητη hoisin sauce από αγριοκέρασο, δαμάσκηνο και tamarind είναι ονειρικά, το ίδιο και τo red curry με spicy μείγμα μπαχαρικών Ταϊλάνδης που μαγειρεύεται μέσα σε γάλα καρύδας μαζί με φρέσκα λαχανικά, bamboo και πάπια (ή μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό, γαρίδες). Επίσης, στα must try ανήκει και το green curry που έχει όλα τα υλικά του red curry, αλλά χάρη στην προσθήκη του αρακά αποκτά ακόμη περισσότερη φρεσκάδα.
Από τα παραδοσιακά πιάτα την προσοχή σου αξίζουν το Duck with black bean sauce με σπιτικά καπνισμένα φιλετάκια πάπιας μαγειρεμένα στο wok με φρέσκα λαχανικά και σάλτσα αρωματικών μαύρων φασολιών Ταϊλάνδης, αλλά και το mixed vegetables Ginger με πανδαισία φρέσκων λαχανικών, τέσσερα είδη μανιταριών Ταϊλάνδης, που μαγειρεύονται στο wok με φρέσκο ginger και φιλέτο πάπιας. Φυσικά οι πεντανόστιμες σούπες όπως η βελουτέ σούπα κολοκύθας με τζίντζερ, τα λαχταριστά spring rolls με γλυκιά τσίλι sauce, τα τραγανά sticks κοτόπουλο με satay sauce, τα αχνιστά μυρωδάτα dumblings με κιμά μαριναρισμένο με φρέσκα μυρωδικά, τζίντζερ και μανιτάρια, τα noodles με κοτόπουλο (ή χοιρινό, μοσχάρι, πάπια, τόφου, γαρίδες) και οι shrimps tempura αποτελούν επίσης μικρές, γαστρονομικές εκπλήξεις.
Με τίποτα μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα τρομερά –και βραβευμένα- signature cocktails της ανανεωμένης tiki list που περιλαμβάνει απίστευτες μείξεις ζεστών ή κρύων cocktails. To ιδιαίτερο Andaman με φρέσκο ginger και μείγμα από μαύρο ρούμι αλλά και το Thai Tea με gin, αρωματικό ταϊλανδέζικο τσάι, σπιτικό σιρόπι κανέλας, τσάι Ταϊλάνδης, κόκκινα φρούτα και φρέσκο lime θα συνοδεύσουν τέλεια το γεύμα σου. Αν θες να ολοκληρώσεις το δείπνο σου με ένα υπέροχο γλυκό, να ξέρεις ότι η αφράτη μους σοκολάτας σερβιρισμένη με φρέσκο μάγκο ή η ανάλαφρη κρέμα μασκαρπόνε με σπιτικό γλυκό κουταλιού σύκο είναι top. Μόλις βίωσες διακτινισμό στην Ταϊλάνδη; Και εμείς γι' αυτό επιλέγουμε το Andaman ξανά και ξανά!
Extra tip: Όλα τα cocktail του καταλόγου μπορείς να τα απολαύσεις και στη virgin εκδοχή τους.
Αλόπης 65 & Πυλάδου 1,
Πετράλωνα, 2112104939, Fb: Andaman, Instagram: andaman_thai_athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.