Θεματα

Andaman: Ταϊλανδέζικη κουζίνα και tiki κοκτέιλς στην πιο εξωτική ταράτσα των Πετραλώνων

Kάτω από τον αθηναϊκό ουρανό θα ζήσεις μία νύχτα στην Ταϊλάνδη

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Andaman

Στο Andaman στα Πετράλωνα για αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα και tiki cocktails

Όταν ακούς τη λέξη “Andaman” ποια είναι η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό; Πιθανότατα ένα αρχιπέλαγος στον κόλπο της Βεγγάλης, κάπου ανάμεσα στην Ινδία και τη Μιανμάρ. Στην πραγματικότητα, όμως, το Andaman παρότι μοιάζει με εξωτικό νησί που εκτείνεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα, είναι ένα όμορφο εστιατόριο που βρίσκεται σε ένα στενό δίπλα από την οδό Πειραιώς, στα Πετράλωνα. Η σάλα του ατμοσφαιρική, και η ειδικά διαμορφωμένη ταράτσα του (που σημειωτεόν μας υποδέχεται παντός καιρού εδώ και 9 χρόνια) ταξιδιάρικη και ρομαντική. Εδώ, περιστοιχισμένος από τροπικά φυτά, μπανανιές, κοκοφοίνικες, «πουλιά του παραδείσου», handcrafted φωτιστικά κι ethnic μουσικές, θα συναντήσεις το απόλυτο εξωτικό σκηνικό για να απολαύσεις καθισμένος στα αναπαυτικά μπαμπού ταϊλανδέζικη κουζίνα, τροπικές γεύσεις αλλά και ιδιαίτερα tiki cocktails (από τις 20.00 έως 02.00).

Andaman

Κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό αξίζει να δοκιμάσεις (για αρχή) νόστιμα, χειροποίητα και φρεσκότατα ορεκτικά με εκλεκτά υλικά, αλλά και σαλάτες με δροσερά λαχανικά και εξωτικά φρούτα όπως η καυτή… spicy dick με σπιτικά καπνισμένη πάπια με φασολάκια, χρωματιστές πιπεριές, αγγουράκι, φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμύδι και fresh lime. Τα σπιτικά μαριναρισμένα φιλετάκια πάπιας από τα main dishes με ψιλοκομμένα φρέσκα handmade πιτάκια ρυζιού και χειροποίητη hoisin sauce από αγριοκέρασο, δαμάσκηνο και tamarind είναι ονειρικά, το ίδιο και τo red curry με spicy μείγμα μπαχαρικών Ταϊλάνδης που μαγειρεύεται μέσα σε γάλα καρύδας μαζί με φρέσκα λαχανικά, bamboo και πάπια (ή μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό, γαρίδες). Επίσης, στα must try ανήκει και το green curry που έχει όλα τα υλικά του red curry, αλλά χάρη στην προσθήκη του αρακά αποκτά ακόμη περισσότερη φρεσκάδα.

Andaman
Andaman

Από τα παραδοσιακά πιάτα την προσοχή σου αξίζουν το Duck with black bean sauce με σπιτικά καπνισμένα φιλετάκια πάπιας μαγειρεμένα στο wok με φρέσκα λαχανικά και σάλτσα αρωματικών μαύρων φασολιών Ταϊλάνδης, αλλά και το mixed vegetables Ginger με πανδαισία φρέσκων λαχανικών, τέσσερα είδη μανιταριών Ταϊλάνδης, που μαγειρεύονται στο wok με φρέσκο ginger και φιλέτο πάπιας. Φυσικά οι πεντανόστιμες σούπες όπως η βελουτέ σούπα κολοκύθας με τζίντζερ, τα λαχταριστά spring rolls με γλυκιά τσίλι sauce, τα τραγανά sticks κοτόπουλο με satay sauce, τα αχνιστά μυρωδάτα dumblings με κιμά μαριναρισμένο με φρέσκα μυρωδικά, τζίντζερ και μανιτάρια, τα noodles με κοτόπουλο (ή χοιρινό, μοσχάρι, πάπια, τόφου, γαρίδες) και οι shrimps tempura αποτελούν επίσης μικρές, γαστρονομικές εκπλήξεις.

Andaman

Με τίποτα μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα τρομερά –και βραβευμένα- signature cocktails της ανανεωμένης tiki list που περιλαμβάνει απίστευτες μείξεις ζεστών ή κρύων cocktails. To ιδιαίτερο Andaman με φρέσκο ginger και μείγμα από μαύρο ρούμι αλλά και το Thai Tea με gin, αρωματικό ταϊλανδέζικο τσάι, σπιτικό σιρόπι κανέλας, τσάι Ταϊλάνδης, κόκκινα φρούτα και φρέσκο lime θα συνοδεύσουν τέλεια το γεύμα σου. Αν θες να ολοκληρώσεις το δείπνο σου με ένα υπέροχο γλυκό, να ξέρεις ότι η αφράτη μους σοκολάτας σερβιρισμένη με φρέσκο μάγκο ή η ανάλαφρη κρέμα μασκαρπόνε με σπιτικό γλυκό κουταλιού σύκο είναι top. Μόλις βίωσες διακτινισμό στην Ταϊλάνδη; Και εμείς γι' αυτό επιλέγουμε το Andaman ξανά και ξανά!

Andaman

Extra tip: Όλα τα cocktail του καταλόγου μπορείς να τα απολαύσεις και στη virgin εκδοχή τους.

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1,

Πετράλωνα, 2112104939, Fb: Andaman, Instagram: andaman_thai_athens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ