Θεματα

Πάρτι με sushi και θαλασσινά στη Βαρβάκειο και στο Hasapika Central Market την Κυριακή και την Καθαρή Δευτέρα

Πολύς ο κόσμος, υπέροχοι θαλασσινοί μεζέδες, μεγάλα κέφια

Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παραμονή της Καθαράς Δευτέρας η Βαρβάκειος Αγορά σκαρώνει ένα μεγάλο πάρτι και το Hasapika Central Market συμμετέχει με νόστιμες εκπλήξεις, συνεχίζει και ανήμερα

Η Βαρβάκειος Αγορά έχει ένα έθιμο εδώ και δεκαετίες. Την Κυριακή πριν από κάθε Καθαρά Δευτέρα παρατείνει το ωράριο λειτουργίας της ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τον κόσμο που θα την επισκεφθεί με σκοπό να προμηθευτεί όλα τα καλά για το τραπέζι της Σαρακοστής. Έτσι, αν τύχει και βρεθείς στη μεγάλη αγορά κάποια στιγμή αργά το βράδυ, όταν η Αθήνα γυρίζει σπίτι της από τα μασκέ πάρτι, θα βρεθείς μπροστά σε μασκαρεμένους που αγοράζουν καλαμαράκια, ταραμά και χταποδάκια! Μοιάζει (και είναι!) ένα μεγάλο, υπέροχο πάρτι.

Σε αυτό το πολύχρωμο πάρτι θα συμβάλει φέτος με τη νοστιμιά και το κέφι του και το Hasapika Central Market, το λαχταριστό στέκι της Βαρβακείου. Το μενού έχει χταπόδια, γαρίδες και μύδια στα κάρβουνα! Και όχι μόνο... Ο βραβευμένος σεφ Michel θα σερβίρει επί τόπου λουκούλλειες θαλασσινές μακαρονάδες με χειροποίητα ζυμαρικά, γαρίδες και μύδια, ενώ ο Θεσσαλονικιός σεφ Δημήτρης Δαούτης θα μας ταξιδέψει στα καλοκαιρινά ακρογιάλια με πιάτα όπως σαγανάκι λεμονάτο, βελούδινη ταραμοσαλάτα, ζουμερό μυδοπίλαφο και τέλειους χταποδοκεφτέδες. Το Hasapika έγινε γνωστό για το ακαταμάχητο sushi του οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει το “sushi kiosk”, ένα περίπτερο αφιερωμένο στους λάτρεις της (ασιατικής) ωμοφαγίας.

Όλα αυτά θα σερβίρονται στα τραπεζάκια που θα έχουν στηθεί κατά μήκος όλης της ψαραγοράς ειδικά για την περίσταση, ενώ αν προτιμάτε μπορείτε να τα πάρετε και στο χέρι για να απολαύσετε τη βόλτα και το πάρτι της Βαρβακείου ή ακόμα και πακέτο για το σπίτι. Τι πιο ωραίο, όμως, από το να τα ευχαριστηθείτε εκεί, περιτριγυρισμένοι από τις μυρωδιές που σκορπούν στην ατμόσφαιρα τα ψησίματα των θαλασσινών μεζέδων μαζί με τσιπουράκι ή ένα ποτηράκι ούζο;

Αυτά τα ωραία θα συμβαίνουν στη Βαρβάκειο μέχρι και τις 02.00 το ξημέρωμα της Κυριακής, αλλά αν δεν τα προλάβετε, μην στεναχωριέστε… Το Hasapika θα τα επαναλάβει και την επόμενη μέρα, ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τη δύση του ηλίου. Καλή και νόστιμη Σαρακοστή!

Αριστογείτονος 1, Αθήνα (Βαρβάκειος)