Θεματα

The Cranky, το ολοκαίνουργιο λιλιπούτειο μπαρ των Εξαρχείων με τα εκκεντρικά και λίγο περίεργα κοκτέιλ

Στο cocktail bar-cafe μπαρ θα πιεις και απολαυστικά Βubble trouble

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Πίτσας, ιδιοκτήτης "The Cranky"
O Κωνσταντίνος Πίτσας είναι ιδιοκτήτης του "The Cranky" © Μαριάννα Μανωλοπούλου

The Cranky: Το νέο cocktail bar-cafe των Εξαρχείων με δροσερά κοκτείλ και ποιοτικό καφέ από το πρωί 

Ο εκκεντρικός Τζόνι Ντεπ είναι ο Ραούλ Ντιούκ. Mε συντροφιά τον Δρ. Γκόντζο και υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ουσιών, διασχίζουν με υπερβολική ταχύτητα την έρημο της Νεβάδα με προορισμό το Λας ΒέγκαςΜπαίνοντας στο λιλιπούτειο κοκτέιλ-καφέ μπαρ «The Cranky» που δεν έχει ούτε μήνα που άνοιξε τις πόρτες του στην Λόντου και έχει γίνει ήδη στέκι στα πολυσύχναστα Εξάρχεια, αντικρίζεις το στιγμιότυπο από την ταινία του ’98 «Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας» -στο οποίο ο Nτεπ εμφανίζεται με τα χαρακτηριστικά πορτοκαλί γυαλιά του, το κιτρινοπράσινο πουκάμισο και καπέλο με την επιγραφή «Cranky». To mural του graffiti artist Nolesone με τον ηθοποιό, στολίζει τον τοίχο απέναντι από την μεγάλη ξύλινη μπάρα πάνω στην οποία ξεπροβάλλουν δυο δροσιστικά κοκτέιλ Bubble trouble με gin, chupa chups (σε κερνάνε πάντα στην είσοδο τα αγαπημένα γλειφιτζούρια των παιδικών μας χρόνων), graps και green apple liqueur, jellies που μοσχοβολούν από μακριά-και παραγγέλνουν οι διπλανοί μας ξανά και ξανά. Λίγο πιο κάτω οι neon ροζ επιγραφές «Trust me you can dance»-Τequila, «We did black eyes to see you», «Normal gets you nowhere» αλλά κυρίως ο προτζέκτορας με cartoon ή παιχνίδια τύπου Super Mario σου τραβούν αμέσως την προσοχή.

The Cranky
© The Cranky

Με την φίλη Μj μπήκαμε στο νέο spot με την ωραία ατμόσφαιρα και τα ιδιαίτερα χρώματα για after work drinks κάτω από ρυθμούς hip hop και rnb μουσικής αλλά καταλήξαμε να μιλάμε με τον Κωνσταντίνο Πίτσα, ιδιοκτήτη του κοκτέιλ-καφέ μπαρ Cranky. O Kωνσταντίνος είναι νέος, πολύ φιλικός και σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι θαμώνας του μπαρ χρόνια. Πριν την ενασχόληση του με το bartending ήταν προπονητής μπάσκετ. «Με την οικογένεια μου αποφασίσαμε να επεκταθούμε μετά το κοκτέιλ μπαρ που έχουμε στην Κύθνο “Five Keys” εδώ και τρία χρόνια. Θέλαμε να φέρουμε κάτι από την νότα του νησιού στο κέντρο της Αθήνας που όμοιο στην περιοχή δεν θα υπάρχει. Μας άρεσε ο χώρος που είναι μικρός και βγάζει πιο cozy και παρεΐστικο vibe. Το “The Crunky” σημαίνει εκκεντρικός και λίγο περίεργος, στην δική μας περίπτωση αυτά τα επίθετα αντιπροσωπεύουν τα κοκτέιλ μας».

The Cranky
© The Cranky

Τη μέρα είναι ένα all day στέκι, τέλειο για καλό specialty καφέ, φρέσκο χυμό, σοκολάτα που μοσχοβολάει και ice tea -από τις 8 το πρωί παρακαλώ. Μπορείς να τα απολαύσεις όλα στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο αλλά και στο χέρι. Τις νύχτες όμως μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικά ξεχωριστό bar χάρη στα φοβερά cocktails του! Θα βρεις όλες τις κλασικές συνταγές όπως Margarita, Μohito, Daiquiri, Αperol spritz, Paloma, Cuba libre, Negroni, Pornstar, Maitai, Zombie όμως με ένα δημιουργικό twist, αλλά και αρκετές signature προτάσεις. Δοκίμασα το Honey blitz με aperol, honey-flavored whiskey liquer, ginger, lemon, και honey syrup ενώ η Μj το Waikiki με ρούμι, λικέρ passoa, lime, orgeat syrup, angostura bitters, και ήταν και τα δυο πολύ σούπερ. Σουξέ κάνουν και το Gng με gin, cucumber, lime, ginger ale, η Cranky Paloma με tequila, passion fruit, lime, grapefruit soda, grapefruit bitters, το εξαιρετικό Tropical key με βάση το ρούμι, pineapple, coconut, lime, ginger ale και το Up in the air με aperol, green apple liquer peach, sparkling water. Αν ψάχνεις κάτι ελαφρώς spicy δοκίμασε την Spicy Μargarita με τεκίλα, red chili, lime, σιρόπι αγαύης, grapefruit. Το Matryoshka με βότκα, chupa chups melon, green apple liqueur, lime, το Coco Μystery με ουίσκι, coconut, λεμόνι και σόδα για τους μυστήριους τύπους και τέλος το Chido crankito με mezcal, lime, pineapple soda, και το Vanilla ice με βότκα, vanilla, pear και lemon ανήκουν επίσης στα must try. Για όσους προτιμούν το cocktail τους χωρίς αλκοόλ υπάρχουν τρεις δυνατές επιλογές: το Gingertail με cucumber, lime, ginger ale, το Three Wishes με vanilla, lime, pineapple soda και το Not Guilty με gin alcohol free και sugar-free tonic.

The Cranky
© The Cranky
The Cranky
© The Cranky

Αν βρεθείτε στο κέντρο, στο The Cranky θα πιείτε value for money cocktails και θα τσουγκρίστε με τους φίλους για όλα τα ευχάριστα που έρχονται (ή και για να πάνε κάτω τα φαρμάκια…). Μελλοντικά, θα φιλοξενούν καθημερινά διαφορετικούς dj για ωραίες μουσικές βραδιές ενώ το πρωί σύντομα θα προσθέσουν και κάποιες μπάρες για τους πιο fit –και όχι μόνο.

The Cranky
© The Cranky
The Cranky
© The Cranky

The Cranky, Λόντου 4, Eξάρχεια, 6976150637

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ