Θεματα

Στον Θαλασσινό για ένα αξέχαστο live με τη Λένα Κιτσοπούλου

Οι μουσικές βραδιές στο φημισμένο ψαροεστιατόριο της πόλης έχουν γράψει τη δική τους ιστορία

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Live της Λένας Κιτσοπούλου στο εστιατόριο Θαλασσινός στην Καλλιθέα την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Ο Θαλασσινός κολυμπάει στα στενά της Καλλιθέας τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια. Είναι από τα πιο αγαπημένα (και πολυβραβευμένα) εστιατόρια αυτής της πόλης. Καθόλου τυχαία. Τα ψάρια του είναι πάντα ολόφρεσκα, το τηγάνι του παινεμένο και στα τραπέζια του σερβίρει πειραγμένους ψαρομεζέδες πριν καν αυτοί γίνουν μόδα.

Το να κάτσεις μία ηλιόλουστη μέρα στην αυλή του Θαλασσινού για να μοιραστείς μαζί με καλούς φίλους όλες τις ψαρονοστιμιές του αποτελεί πάντα μία καλή ιδέα. Αλλά κάθε που ανοίγει το τριώδιο ο Θαλασσινός μας δίνει και μία ακόμη αφορμή για να τον επισκεφτούμε. Είναι οι ξακουστές πια μουσικές συναντήσεις του με τη Λένα Κιτσοπούλου, που έχουν γίνει ιδιαίτερα αγαπητές τα τελευταία χρόνια. Βραδιές που κυλάνε γεμάτες με κέφι, πολλά τραγούδια και μένουν αξέχαστες. Το ραντεβού δίνεται πάλι φέτος αυτή την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 21.00. Στο τραγούδι η ξεσηκωτική φωνή της Λένας Κιτσοπούλου, στην κιθάρα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και στο μπουζούκι ο Στράτος Γκρίντζαλης. Όλοι μαζί, θα μας παρασύρουν με τα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια τους σε ένα χαρούμενο live, που σίγουρα θα θυμάσαι για καιρό.

Φυσικά, αυτή τη βραδιά, όπως και κάθε άλλη, από το τραπέζι μας δεν θα λείπουν τα ξακουστά μεζεδάκια του Θαλασσινού, που κάνουν τη νύχτα ακόμη πιο νόστιμη: δοκίμασε φοβερά γαριδοπιτάκια και τρομερά αλίπαστα (όπως σκουμπρί, λακέρδα και μερακλήδικο γαύρο), καλαμάρι με τηγανιτές πατάτες και σος pesto, οπωσδήποτε την αλησμόνητη ταραμοσαλάτα με το wasabi, όπου θα βουτήξεις το δικό τους ζυμωτό ψωμί (φτιάχνεται εδώ καθημερινά), τα ανυπερβλήτου νοστιμιάς ντολμαδάκια “nigiri” με σολομό και σος πετιμέζι, αλλά και ό,τι ψάρι ημέρας υπάρχει (σ.σ. αν πετύχεις μπαρμπουνάκια, παράγγειλέ τα χωρίς δεύτερη σκέψη!). Θα τσουγκρίσεις με εμφιαλωμένα κρασιά σε πολύ καλές τιμές ή με ποτήρια γεμάτα (εξαιρετικό) χύμα κρασί. Θα χορτάσεις, θα τραγουδήσεις, θα περάσεις υπέροχα…

Λυσικράτους 32, Καλλιθέα, Για κρατήσεις: 210 9404518