Θεματα

Fixers: Tα rolls που θα ερωτευτείς στο νέο καφέ - microbakery του Παγκρατίου

Στο πρώτο επίπεδο σου σερβίρουν υπέροχο καφέ, στο δεύτερο έχουν εργαστήριο παρασκευής γλυκών, rolls και διάφορων φουρνιστών που ψήνονται καθημερινά

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fixers

Fixers: Το νέο καφέ - microbakery στο Παγκράτι

Σε μια πολύβοη γειτονιά, στη θέση του άλλοτε ιστορικού σημείου που έκανε Παγκρατιώτες και μη να αγαπήσουν, ο καλός καφές ξαναμπαίνει σε πρώτο πλάνο χάρη στους Fixers, Coffee Makers & Bakers'', το νέο και όμορφο καφέ - microbakery του Παγκρατίου. 

Fixers
Fixers

Σύγχρονο και με μεγάλη διεθνή υπογραφή στο design του μια και το σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο της Αφροδίτης Κρασσά που εδρεύει στο Λονδίνο, το Fixers γεννήθηκε χάρη σε μια παρέα φίλων με εμπειρία στην εστίαση. Όλοι τους ονειρεύονταν να φτιάχνουν (fix) όχι μόνο τον καφέ αλλά και την διάθεση του κόσμου μέσα από ένα στέκι με χαλαρή διάθεση και νόστιμες, φτιαγμένες από τους ίδιους, λιχουδιές. Χωρίζεται σε τρία section: το takeaway, τον χώρο του dine in και το παρασκευαστήριο. Μπαίνοντας μέσα το μάτι πέφτει σε έναν μεγάλο, στρογγυλό μπλε καθρέπτη που αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον φωτισμό και όπως μου λένε συμβολίζει τον κύκλο που κάνει η μέρα καθώς το μαγαζί είναι all day, με καφέ το πρωί, με πλούσιο brunch μενού, που σερβίρεται καθημερινά μέχρι τις 16:00, κρασί ή απεριτίβο με πίνσα το βράδυ και ενδιάμεσα "εστιατόριο γλυκών". Πλαισιώνεται από ξύλινα τραπεζάκια, έναν cosy καναπέ και πλακάκια στους τοίχους σε έντονο μπλε.

Fixers
Fixers

Ο καφές που σερβίρεται εδώ είναι από τρεις διαφορετικές φάρμες της Bραζιλίας και συνοδεύεται με μπάρες διάφορων ειδών, με μπισκότα αλλά και με financier, μικρά κέικ αμυγδάλου. Όλοι όμως σταματούν στην βιτρίνα με τα rolls που φτιάχνονται και ψήνονται καθημερινά στο πλήρως εξοπλισμένο micro bakery που έχει στηθεί στο πατάρι του μαγαζιού -μάλιστα όσοι κάθονται στο σαλόνι ρίχοντας μια ματιά ψηλά μπορούν να το δουν. Τα δημοφιλή αυτά rolls είναι απο ζύμη μπριος την οποία ζυμώνουν κάθε πρωί και θα τα βρεις σε διάφορες γεύσεις πέραν του κλασικού με την κανέλα. Όπως με σοκολάτα και ανθό αλατιού αλλά και αλμυρά, με τσένταρ και μπέικον ή γέμιση σπανακόπιτας αλλά και με σπιτική σάλτσα τομάτας, καπνιστό χοιρινό και τυρί.  

Οι...φουρναραίοι, οι bakers δηλαδή, στο πατάρι-παρασκευαστήριο φουρνίζουν από το χάραμα και διάφορα είδη ψωμιού. Φοκάτσιες, καλαμποκιού, ολικής και άλλα, όλα τους χρησιμοποιούνται σε σάντουιτς με πλούσιες γεμίσεις, κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως αυτή με την υπέροχη πορκέτα και τρούφα. Παράλληλα ψήνουν καθημερινά κέικς με σήμα κατατεθέν το carrot cake και παρασκευάζουν γλυκά που έχει σχεδιάσει γι' αυτούς η Εμμανουέλα Πέτρου, σε συνεργασία με τον Pastry Chef, Μπάμπη Ζιντίλη του Σουίτ. Η flan καραμέλας με την καραμελωμένη σφολιάτα και την βουτυρένια κρέμα καραμέλας είναι άπαιχτη το ίδιο και η τούρτα μόκα με τις στρώσεις παντεσπάνι, εμποτισμένες με καφέ και βελούδινη κρέμα καφέ, το baked cheesecake που σερβίρεται με μαρμελάδα φρούτα του δάσους αλλά και οι τάρτες λεμόνι και apple crumble. Οι Fixers έχουν φροντίσει και για πολλές vegetarian επιλογές επίσης, όπως και για έναν ξεχωριστό κατάλογο vegan.

Fixers

Το βραδάκι αλλάζει η ατμόσφαιρα και τότε δόξες γνωρίζει η λίστα με τα επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, οι μπίρες και τα ποτά ενώ και το μενού στρέφεται στα salad bowls και τις ντελικάτες pinsa. Η ομάδα των Fixers σχεδιάζει μια σειρά από ενδιαφέροντα events, κάποια μάλιστα σχετίζονται με την τοπική κοινότητα του Παγκρατίου, όπως η έκθεση που σκέφτονται να φιλοξενήσουν με τα κεραμεικά του γειτονικού κεραμοποιείου.

Fixers

Fixers Coffee Makers and Bakers, ανοιχτό κάθε μέρα από 7 το πρωί ως 1 το βράδυ
Βρυάξιδος 2, Παγκράτι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ