Θεματα

Τα Χριστούγεννα μοσχοβολούν ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ!

Κορμοί, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και μιλφέιγ θα στολίσουν το γιορτινό σας τραπέζι

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κλείσε τα μάτια και απάντησε: τι φέρνει τα Χριστούγεννα; Τα στολισμένα λαμπιόνια, ο Γιάννης Βογιατζής και τα μυρωδάτα γλυκά που έχουν κλεισμένες στη γεύση τους κρυμμένες αναμνήσεις. Με αυτές μας γεμίζουν τα ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ μετά από έναν αιώνα παράδοσης. Μικρασιατικές συνταγές που ταξιδεύουν στον χρόνο αναλλοίωτες, σιρόπια, κρέμες, φύλλο και συνδυασμοί ξηρών καρπών, που μετατρέπουν την κάθε μπουκιά σε όνειρο. 

Από το πρώτο ζαχαροπλαστείο των αδελφών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, «Κυψέλη», στη Λάρισα, ως τα ανοιχτά παρασκευαστήρια που ως σήμερα συναντάμε στα δώδεκα συνολικά καταστήματα της επιχείρησης, δύο πράγματα έμειναν ίδια: το μιλφέιγ, ως σήμα κατατεθέν, και η αγάπη για τα πιο φρέσκα και νόστιμα γλυκά. Ο παππούς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ έλεγε ότι «φρέσκο είναι αυτό που φτιάχνεις τώρα και το τρως τώρα» και η οικογένεια ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ κράτησε αυτή τη φράση σαν φυλαχτό.

Πολίτικα μελομακάρονα ή μελομακάρονα Red Velvet;

Πορτοκαλένια μελομακάρονα με καβουρδισμένο καρύδι, σιροπιασμένες δίπλες με μυρωδιά από κανέλα και αφράτοι κουραμπιέδες πασπαλισμένοι με χιονάτη άχνη ζάχαρη, για να γλείφεις τα δάχτυλά σου.  Αν θες άλλη αίσθηση στον ουρανίσκο σου, πρέπει να δοκιμάσεις τα μελομακάρονα Red Velvet με επικάλυψη λευκής σοκολάτας! 

Παραδοσιακός κορμός σε τρεις γεύσεις, ανάμεικτος, Ferrero και με κάστανο, για να συνοδεύσεις τον καφέ σου. Τσουρέκι πολίτικο ή γεμιστό, με αλμυρή καραμέλα ή με κάστανο, με κεράσι ή με επικάλυψη σοκολάτας, για να καταλάβεις τι σημαίνει τζιλβές στην κουζίνα. 

Από τα ξακουστά σιροπιαστά μέχρι τα vegan γλυκά!

Τώρα, αν θες κάτι πιο ιδιαίτερο για τα βραδινά munchies, που χαζεύεις χριστουγεννιάτικα στολίδια και ταινίες στην μικρή οθόνη, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ έχει προνοήσει. Φάε ισλί με πάστα καρυδιού και μάθε για το πολίτικο μελομακάρονο ή σιροπιαστή σφολιάτα με λαχταριστό κυδωνάκι. Δοκίμασε τα γιαγιαδίστικα ρωξάκια, πουράκια με ταχίνι ή γλυκίσματα γεμιστά με νηστίσιμη πραλίνα σοκολάτας και καρύδα. Δε συζητάμε για σκαλτσούνια και μπουγατσάκια με τραγανό φύλλο με κρέμα βανίλιας vegan , πασπαλισμένο από άχνη και κανέλα!

Για τα σιροπιαστά, μην πας αλλού. Τραγανό φύλλο και φρέσκο βούτυρο, τυλίγονται με φρέσκους ξηρούς καρπούς και φτιάχνουν την πιο μελιστάλαχτη μπουκιά, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια! Κι από κεράσματα, παράγγειλε λουκούμια με αγριοκέρασο, περγαμόντο, μαστίχα ή τριαντάφυλλο, αγόρασε μακαρόν και μαρόν, ή κέρασε μπαμπαδάκια, κορνεδάκια, καρυδάτα και μπεζέδες, για να απολαύσεις την ποιότητα και τη γεύση διά χειρός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ.

Οι ρίζες χρησιμεύουν για να βγαίνουν τα κλαδιά και να μας οδηγούν σε απολαύσεις που μας αξίζουν. Η ευτυχία είναι το πεπρωμένο μας. Κι επειδή η ευτυχία –και ο έρωτας, ναι– περνάει από το στομάχι, πήγαινε στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ για να κάνεις Καλά Χριστούγεννα!

Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
https://www.konstandinidis.com/
https://www.instagram.com/konstandinidis/
https://www.facebook.com/zaxaroplasteiakonstandinidis