- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
«Chef στην κουζίνα σας» δηλαδή 380 συνταγές από τον Βαγγέλη Δρίσκα!
Το νέο βιβλίο του γνωστού σεφ είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός


Ο Βαγγέλης Δρίσκας στο νέο του βιβλίο «Chef στην κουζίνα σας» μοιράζεται μαζί μας γνώσεις και μυστικά που βάζουν τη γαστρονομία στο καθημερινό τραπέζι
Ο Βαγγέλης Δρίσκας ξεκίνησε σαν chef σε γνωστά εστιατόρια, από το 2000 συνέχισε με σεμινάρια μαγειρικής, ενώ μπήκε στη ζωή του και η τηλεόραση με καθημερινή σχεδόν παρουσία. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχει μαγειρέψει σχεδόν τα πάντα, έχει εκδώσει 5 βραβευμένα βιβλία μαγειρικής (όλα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη) και παραμένει ένας λάτρης της γαστρονομίας τιμώντας το καλό φαγητό είτε αυτό πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή της πατρίδας, είτε για κάποιο εξωτικό πιάτο που ανακάλυψε στην Μπανγκόκ.

Στο νέο του βιβλίο «Chef στην κουζίνα μας» έχει συγκεντρώσει ούτε μία ούτε δύο, αλλά 380 συνταγές (!), κάθε μία συνοδεύεται από μια μικρή ιστορία καθώς και με φωτογραφίες, τιπς και μικρά μυστικά επιτυχίας μια και όπως ο ίδιος λέει ο σκοπός του είναι να μας κάνει να νιώσουμε τη μαγεία της αληθινής μαγειρικής και να μας χαρίσει ατέλειωτες ώρες χαράς και δημιουργίας. Για τον σκοπό αυτό ξεκαθάρισε το τεράστιο αρχείο του και συνέλεξε τις πιο αγαπημένες του οικογενειακές συνταγές, αυτές που φτιάχνει όταν έχει καλεσμένους, κάποιες που ξεχώρισε στα πολυάριθμα ταξίδια του, αυτές που έχουν συναισθηματική αξία και αναμνήσεις αλλά και κάποιες πιο σύγχρονες και ιδωμένες με φρέσκια ματιά.
Στο βιβλίο θα βρείτε ολόκληρα κεφάλαια με συνταγές από τοπικές κουζίνες, πιάτα που μοιράζονται στη μέση, προτάσεις για …προκλητικά νόστιμα λαχανικά, με εντυπωσιακά όσο και εύκολα στην παρασκευή τους ψάρια και θαλασσινά, παραδοσιακά και έθνικ πιάτα με κρέας για το κυριακάτικο τραπέζι, ιδέες για πρωτότυπες σαλάτες, τα πάντα αγαπημένα ζυμαρικά, το ρύζι και τα όσπρια από τις κουζίνες όλου του κόσμου, πίτες, τάρτες και ζύμες, μέχρι και street food! Με δυο λόγια στο «Chef στην κουζίνα σας» θα βρείτε όλα όσα θέλετε για ένα comfort, καθημερινό φαγητό αλλά και πιο περίπλοκες γεύσεις, πιάτα που σερβίρονται σε μεγάλα εστιατόρια του κόσμου και θρυλικές συνταγές, πάνω απ’ όλα αληθινό φαγητό μια και όπως λέει ο ίδιος ο Βαγγέλης Δρίσκας στο καινούργιο βιβλίο του θέλει να κάνει τον κάθε αναγνώστη Chef στην κουζίνα του σπιτιού του.
«Chef στην κουζίνα σας», εκδόσεις Πατάκη, 400 σελ., 38 ευρώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύσκολο σε αυτήν την πόλη να κρατήσεις δίαιτα και σιλουέτα
Το νέο στέκι στη γειτονιά έχει υπέροχο brunch και ακαταμάχητα γλυκά
Ιστορίες αργής ωρίμανσης
Αν είσαι κι εσύ εραστής της σφολιάτας, θα ενθουσιαστείς
Παστουρμάς, σκόρδα τουρσί και κολόνιες με άρωμα λεμόνι στα στενά της πλατείας Αττικής
Κορυφαίος βοτανολόγος αναζητά σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου νέα είδη που θα μπορούσαν να κρατήσουν γεμάτες τις κούπες μας
Η πρωτοβουλία Plato's Plate φέρνει μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση για τρία Σαββατοκύριακα
Το πατσατζίδικο θρύλος της Θεσσαλονίκης
«Ανυπομονούμε να συνδεθούμε με τους Έλληνες λάτρεις του street food»
Μια σειρά εντυπωσιακών Four Hands δείπνων μας περιμένει τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο
Ό,τι κι αν κάνετε, αντισταθείτε στην παρόρμηση να το «ντουλαπάρετε» σε πλαστικό
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Έλληνες, Μικρασιάτες, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και οι αυθεντικές τους συνταγές
Crash test στα καλύτερα τσουρεκάδικα της πόλης
Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό, με ωραία έθιμα και ακόμη καλύτερο φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.