- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στις 2,3 & 4 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το καθιερωμένο γιορτινό ραντεβού της ελληνικής μελισσοκομίας με τους καταναλωτές
Η Ελλάδα φημίζεται για το αγνό, καθαρό και πολύ αρωματικό της μέλι. Και είναι γεγονός πως με την πολύ πλούσια πανίδα της –πάνω από 7.500 φυτά, βότανα και αγριολούλουδα- καθώς και με τη μεγάλη ηλιοφάνεια οι μελισσούλες βρίσκουν στη χώρα μας τις ιδανικές συνθήκες να παράξουν το πολύτιμο προϊόν τους. Το ελληνικό μέλι θεωρείται από τα κορυφαία του κόσμου, δεν αποτελεί απλά μια γλυκαντική ουσία αλλά σχεδόν φάρμακο καθώς προσφέρει ανεκτίμητα στοιχεία στον οργανισμό. Οι Έλληνες μελισσοκόμοι παράγουν περί τους 12 τόνους ετησίως, και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως δεν υπάρχει σπίτι ελληνικό που να μην έχει έστω και ένα βαζάκι –καταναλώνουμε κατ’ άτομο περίπου 1,5 κιλό μέλι ο καθένας, διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!
Ύστερα από 2 χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων προστασίας για την πανδημία το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2022. Στόχος της μεγαλύτερης εκδήλωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της μελισσοκομίας είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης.
Όσοι φτάσουν μέχρι εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν περισσότερους από 300 μικρούς Έλληνες παραγωγούς (πολλοί από τους οποίους νέοι και γυναίκες μελισσοκόμοι), να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους και να γνωρίσουν μοναδικές ποικιλίες, όπως: πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι με Superfoods (συνδυασμός υπερτροφών υψηλής βιολογικής αξίας), μέλι Π.Ο.Π Ελάτης Βυτίνας, μέλι από την Κάλυμνο, μέλι Άναμα Ικαρίας, Σουσούρα Χαλκιδικής, μέλι χαρουπιάς, μέλι γλυκάνισου & μάραθου, μέλι λεβάντας κ.ά.
Επίσης, θα παρουσιαστούν σπάνια μέλια (μέλι με σπιρουλίνα, με μαύρη σοκολάτα, με γκότζι μπέρι, μύρτιλο και μαστίχα, βιολογικές ποικιλίες κ.ά.), μέλι κρέμα, αλείμματα μελιού (φουντουκόμελο, πραλίνα μελιού), ποτά με βάση το μέλι (Υδρόμελι, ρακόμελο κ.ά.), καθώς και χειροποίητα φυσικά καλλυντικά.
Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αγνό, ποιοτικό αλλά και σπάνιο μέλι από: τα νησιά (Κάλυμνο, Ικαρία, Φούρνους, Θάσο, Κέα, Σχοινούσα, Αστυπάλαια, Τήνο, Σύρο, Άνδρο, Πάρο, Αμοργό, Ρόδο, Κάσο, Κίμωλο, Κάρπαθο, Κύθνο, Λήμνο, Σάμο, Κρήτη), την ηπειρωτική χώρα (Χαλκιδική, Μάνη, Καρπενήσι, Σούλι, Ροδόπη, Κιλκίς, Πιερία, Πρέβεζα, Δωδώνη) καθώς και την Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία, Αρκαδία).
Παράλληλα, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας και το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ", το 13ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών – Προσαρμογή Γενετικού Υλικού».
Τιμώμενη περιφέρεια στο Φεστιβάλ θα είναι φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Παρασκευή 2/12 16:00 – 21:00| Σάββατο 3/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 4/12: 10:00 – 20:00
Είσοδος: 1€ το άτομο για όσους προμηθευτούν τα εισιτήρια τους μέσω viva (www.viva.gr/tickets/festival/13o-festibal-el-meliou-proionton-melissas/) και 2€ το άτομο αν πάρετε τα εισιτήρια σας από τα ταμεία του Φεστιβάλ.
Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ και Μελισσοκόμους (επιδεικνύοντας το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο).
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΕΟΣΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 2, 10679 ΑΘΗΝΑ | Τηλ. 2103610265 - 2103622205
Email: info@greekhoneyfestival.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.