Θεματα

Σπάνια ελληνικά μέλια στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Μια γιορτή που …στάζει μέλι!

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φεστιβάλ μελιού

Στις 2,3 & 4 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το καθιερωμένο γιορτινό ραντεβού της ελληνικής μελισσοκομίας με τους καταναλωτές

Η Ελλάδα φημίζεται για το αγνό, καθαρό και πολύ αρωματικό της μέλι. Και είναι γεγονός πως με την πολύ πλούσια πανίδα της –πάνω από 7.500 φυτά, βότανα και αγριολούλουδα- καθώς και με τη μεγάλη ηλιοφάνεια οι μελισσούλες βρίσκουν στη χώρα μας τις ιδανικές συνθήκες να παράξουν το πολύτιμο προϊόν τους. Το ελληνικό μέλι θεωρείται από τα κορυφαία του κόσμου, δεν αποτελεί απλά μια γλυκαντική ουσία αλλά σχεδόν φάρμακο καθώς προσφέρει ανεκτίμητα στοιχεία στον οργανισμό. Οι Έλληνες μελισσοκόμοι παράγουν περί τους 12 τόνους ετησίως, και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως δεν υπάρχει σπίτι ελληνικό που να μην έχει έστω και ένα βαζάκι –καταναλώνουμε κατ’ άτομο περίπου 1,5 κιλό μέλι ο καθένας, διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο! 

Φεστιβάλ μελιού

Ύστερα από 2 χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων προστασίας για την πανδημία το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2022. Στόχος της μεγαλύτερης εκδήλωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της μελισσοκομίας είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης.

Όσοι φτάσουν μέχρι εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν περισσότερους από 300 μικρούς Έλληνες παραγωγούς (πολλοί από τους οποίους νέοι και γυναίκες μελισσοκόμοι), να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους και να γνωρίσουν μοναδικές ποικιλίες, όπως: πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι με Superfoods (συνδυασμός υπερτροφών υψηλής βιολογικής αξίας), μέλι Π.Ο.Π Ελάτης Βυτίνας, μέλι από την Κάλυμνο, μέλι Άναμα Ικαρίας, Σουσούρα Χαλκιδικής, μέλι χαρουπιάς, μέλι γλυκάνισου & μάραθου, μέλι λεβάντας κ.ά.

Φεστιβάλ μελιού
Φεστιβάλ μελιού

Επίσης, θα παρουσιαστούν σπάνια μέλια (μέλι με σπιρουλίνα, με μαύρη σοκολάτα, με γκότζι μπέρι, μύρτιλο και μαστίχα, βιολογικές ποικιλίες κ.ά.), μέλι κρέμα, αλείμματα μελιού (φουντουκόμελο, πραλίνα μελιού), ποτά με βάση το μέλι (Υδρόμελι, ρακόμελο κ.ά.), καθώς και χειροποίητα φυσικά καλλυντικά.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αγνό, ποιοτικό αλλά και σπάνιο μέλι από: τα νησιά (Κάλυμνο, Ικαρία, Φούρνους, Θάσο, Κέα, Σχοινούσα, Αστυπάλαια, Τήνο, Σύρο, Άνδρο, Πάρο, Αμοργό, Ρόδο, Κάσο, Κίμωλο, Κάρπαθο, Κύθνο, Λήμνο, Σάμο, Κρήτη), την ηπειρωτική χώρα (Χαλκιδική, Μάνη, Καρπενήσι, Σούλι, Ροδόπη, Κιλκίς, Πιερία, Πρέβεζα, Δωδώνη) καθώς και την Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία, Αρκαδία).

Φεστιβάλ μελιού

Παράλληλα, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας και το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ", το 13ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας,  με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών –   Προσαρμογή Γενετικού Υλικού».

Τιμώμενη περιφέρεια στο Φεστιβάλ θα είναι φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Φεστιβάλ μελιού

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρασκευή 2/12 16:00 – 21:00| Σάββατο 3/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 4/12: 10:00 – 20:00

Είσοδος: 1€ το άτομο για όσους προμηθευτούν τα εισιτήρια τους μέσω viva (www.viva.gr/tickets/festival/13o-festibal-el-meliou-proionton-melissas/) και 2€ το άτομο αν πάρετε τα εισιτήρια σας από τα ταμεία του Φεστιβάλ.

Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ και Μελισσοκόμους (επιδεικνύοντας το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο).

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΕΟΣΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 2, 10679 ΑΘΗΝΑ | Τηλ. 2103610265 - 2103622205

Email: info@greekhoneyfestival.gr 

www.greekhoneyfestival.gr  www.facebook.com/festivalmeliou

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ