Θεματα

Podcast: Ψάχνοντας το τέλειο σουβλάκι με τον Ζώη Χαλκιόπουλο

Ο Dj και συλλέτης δίσκων Ζώης Χαλκιόπουλος έχει αφιερωθεί στην αναζήτηση του ζουμερότερου και αυθεντικότερου σουβλακίου της Αθήνας, μακριά από μόδες και σύγχρονα food trends

Κατερίνα Καμπόσου
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με τον Ζώη Χαλκιόπουλο δεν είμαστε φίλοι, έχουμε όμως ένα μεγάλο κοινό: την αγάπη για το αυθεντικότερο και νοστιμότερο ελληνικό street food, το σουβλάκι. Μέσα από μια τυχαία αναζήτηση στo Instagram, έπεσα πάνω στον λογαριασμού του Dj και συλλέκτη δίσκων με όνομα «Searching for the Perfect Souvlaki», αφιερωμένο στη μεγάλη αποστολή, αυτή της αναζήτησης της τέλειας γεύσης, και κατάλαβα αμέσως πως μια συζήτηση μαζί του έχει τόσο... ζουμί, όπως ακριβώς η τελευταία μπουκιά ενός καλοτυλιγμένου, λαχταριστού πιτόγυρου. 

Στο προφίλ του κάνει το εξής απλό: Επισκέπτεται σουβλατζίδικα ανά την Αθήνα και όχι μόνο, μιλάει με τους "μάστορες" του είδους, γεύεται απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που έχει μπροστά του και, αν το γευστικό αποτέλεσμα τον πείσει, αναρτά μια φωτογραφία από την στιγμή περιγράφοντας στην λεζάντα την εμπειρία του. Κάθε σουβλατζίδικο έχει και την δική του ξεχωριστή ιστορία και όλα μαζί συνθέτουν τον αθηναικό χάρτη του αυθεντικού, παραδοσιακού σουβλακίου, μακριά από επιτηδευμένες καταστάσεις και food trends. Πώς ορίζεται όμως το τέλειο σουβλάκι από τον απόλυτο λάτρη του; Ναι ή οχι στις πατάτες; Το τύλιγμα παίζει ρόλο στην γεύση; Σε αυτά τα κρίσιμα ερώτηματα και σε άλλα πολλά απαντά ο Ζώης στο podcast που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ