Θεματα

Behold Theman: Αισθητική Βauhaus και specialty καφές στο νέο concept store των Εξαρχείων

Καφές, μπίρες από νομάδες μικροζυθοποιούς, ρούχα και ένα εργαστήρι παρασκευής αλειμμάτων σε ένα διώροφο πολύχρωμο κτίριο

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Behold theman

Behold theman: Το νέο concept store στα Εξάρχεια

Ψηλοτάβανο, με τεράστια τζαμαρία χωρίς ρολά, γεμάτο χρώμα και μηνύματα στους τοίχους, όλα τους φτιαγμένα από τα χέρια των επισκεπτών του. Το Behold theman είναι το νέο concept store των Εξαρχείων και έχει στο επίκεντρο τον καφέ που εκπροσωπεί το λεγόμενο πέμπτο κύμα. Αυτό σημαίνει πως ανήκει στα «smart boutique coffee shops», που προσφέρουν μια ολοκληρωτική καταναλωτική εμπειρία, εκφράζοντας απόλυτα τις τρέχουσες τάσεις που διαμορφώνουν την βιομηχανία του καφέ.

Behold theman
Behold theman

Η ομάδα πίσω από το Behold theman σχεδίασε και έφτιαξε τα πάντα στο εσωτερικό του από την αρχή (ακόμα και τις κεραμικές κούπες στις οποίες σερβίρεται ο καφές) και φρόντισε να είναι διάχυτο το στοιχείο της Bauhaus αισθητικής και των βερολινέζικων vibes στην διακόσμηση του χώρου, ο οποίος αποτελείται από διάφορες «γωνιές», κάθε μία εκφράζει και διαφορετική λειτουργία. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το Coffee Station, ο πλήρως εξοπλισμένος πάγκος πίσω από τον οποίο ο head barista Θεόδωρος Νομικός επιμελείται τον καφέ της εταιρείας Omsom. Μάλιστα πρόκειται για την μοναδική περίπτωση καφέ –απ΄ όσο γνωρίζουμε-όπου έχει την ίδια τιμή είτε καθίσεις είτε τον πάρεις takeaway. Μπορεί να σου φτιάξει τσάι ανάμεσα σε 6 διαφορετικά (από εκλεκτό κινέζικο oolong, μέχρι μαύρο τσάι Ινδίας με γάλα), ρόφημα σοκολάτας με έξι προελεύσεις (ανάμεσά τους Bενεζουέλα, Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Βιετνάμ) και διαφορετική περιεκτικότητα σε κακάο, που τα απολαμβάνουν οι επισκέπτες στα τραπεζάκια της σάλας. Απέναντι ακριβώς και στα ράφια του «Grocery Corner» μπορεί να βρει κανείς από καφέ λιανική μέχρι τα διάσημα εναλλακτικά γάλατα sprout (με γάλα από πρωτεΐνη αρακά), όμως οι μπίρες από ντόπιους νομάδες μικροζυθοποιούς είναι αυτές που τραβάνε το βλέμμα. Δίπλα σε κράκερς, μπρουσκετίνια και ωραία τσιπς από ελληνικές μικρές εταιρείες θα βρει όχι μία ούτε δύο αλλά 40 διαφορετικές μπίρες (Alea Brewing co, Blame the sun, Folegandros microbrewery,Strange Brew, Noctua και άλλες)!

Behold theman
Behold theman

Στο πρώτο επίπεδο βρίσκεται και ένα ενσωματωμένο μίνι store με ρούχα, t-shirts, φούτερ, κάλτσες, τσάντες και άλλα που σχεδιάζει η ομάδα, κάτω από το δικό τους brand, το Utopia Bauhaus.

Ανεβαίνοντας στο πατάρι, οι επισκέπτες θα βρεθούν σε ένα ήσυχο σημείο με 2-3 γραφεία για να δουλέψουν, να μελετήσουν και να ανοίξουν το λάπτοπ τους. Σύντομα ο πάνω χώρος θα ολοκληρωθεί με την προσθήκη ενός εργαστηρίου όπου θα παράγονται χυμοί ψυχρής εκχύλισης οι οποίοι θα εμφιαλώνονται επί τόπου, μπάρες ενέργειας, αλείμματα και σνακς που θα κινούνται σε χορτοφαγική κατεύθυνση με προιόντα από ντόπιος παραγωγους. 

Behold theman
Behold theman

«Πρόκειται για έναν ελευθεριακό χώρο ή αλλιώς ιδεοχώρο που αναβιώνει την αισθητική και την ηθική Bauhaus, γι’ αυτό και επιλέξαμε τα Εξάρχεια για να τον φιλοξενήσει, μια αθηναϊκή συνοικία που βάζει την αλληλεγγύη πάνω από την μαζικότητα και το κέρδος. Θα παρατηρήσει κανείς μια σακούλα που μέσα έχουμε δεκάδες πολύχρωμους μαρκαδόρους… Είναι για να εκφράζουν οι επισκέπτες τα μηνύματά τους στους τοίχους μας» θα πει ο Κωστής Ορφανός, project manager του Behold theman.

thumbnail__6_

Στουρνάρη 6, Τ/210-38.05.644

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ