Θεματα

Il Giardino Segreto, το πιο πλούσιο aperitivo σερβίρεται στον μυστικό κήπο της Μεγάλης Βρεταννίας

Μια ξεχωριστή εμπειρία σε περιμένει τα απογεύματα στο Atrium του Alexander’s Lounge

Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Il Giardino Segreto: aperitivo και αυθεντικά ιταλικά εδέσματα στο Alexander’s Lounge της Μεγάλης Βρεταννίας

Γύρω σου ασημένια λιόδεντρα, δάφνες που μοσχοβολούν, μικρά κυπαρίσσια και χρωματιστά άνθη. Όχι, δεν είσαι σε κάποια εξοχή, αλλά κάπου που ποτέ δεν φανταζόσουν πως θα συναντούσες όλα αυτά: στην καρδιά του Συντάγματος και μέσα στο εμβληματικό κτίριο της Μεγάλης Βρεταννίας! Εδώ ακριβώς, στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου βρίσκεται το Alexander’s Lounge ένα αίθριο – σωστός μυστικός κήπος…

Σε αυτό τον μικρό παράδεισο εδώ και λίγες μέρες σερβίρεται μια νόστιμη έκπληξη. Το “Il Giardino Segreto” δημιουργήθηκε από τον εξαιρετικό σεφ Αστέριο Κουστούδη και την ομάδα του και μας δίνει μια όμορφη ιδέα για να αποχαιρετήσουμε με τον πιο ειδυλλιακό τρόπο το καλοκαίρι που φεύγει. Για τις γλυκές βραδιές του φθινοπώρου που απλώνονται μπροστά μας, λοιπόν, ο  executive chef της Μεγάλης Βρεταννίας έχει ετοιμάσει αυθεντικές ιταλικές λιχουδιές που συνοδεύουν το πραγματικά ξεχωριστό aperitivo. Όλα ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια μας, με μεσογειακά υλικά εξαιρετικής ποιότητας και είναι αυτό ακριβώς το γεγονός που τα κάνει ακόμα πιο ακαταμάχητα.

Για παράδειγμα, δεν γίνεται να μην «γαργαληθείς» από το άρωμα της χειροποίητης πίτσας που ψήνεται στον φούρνο του κήπου ή να μείνεις ασυγκίνητος μπροστά στη θέα ενός εκλεκτού αλλαντικού που κόβεται επί τόπου σε λεπτές φέτες από μια κουκλίστικη, κατακόκκινη vintage μηχανή κοπής! Τη χειροποίητη πίτσα εδώ την φτιάχνουν σε διάφορες εκδοχές, ωστόσο σε όλες το ζυμάρι είναι πάντα προζυμένιο, η σάλτσα είναι από βιολογικές ντομάτες και απόλυτα φινετσάτη και τα τυριά διαλεγμένα ένα προς ένα. Όσο για τα αλλαντικά (Jamon Iberico, Prosciutto San Daniele, σαλάμι Sbriciolona και πολλά άλλα) σερβίρονται μαζί με μικρούτσικες και φημισμένες αγκινάρες Τήνου, ελιές και τραγανές φέτες focaccia.

Θα βρεις και αχνιστές πίτες με δεντρολίβανο που ταιριάζουν άψογα με τις σπιτικές αλοιφές του μενού, τραγανή focaccia με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι που θα γίνει η βάση για τη μπρουσκέτα της επιλογής σου, και μια μεγάλη ποικιλία από τα καλύτερα ελληνικά τυριά: μανούρα Σίφνου, παλαιωμένο κασέρι Σοχού, Αρσενικό Νάξου και Σκοτύρι Ίου είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σου και σερβίρονται συνοδεία τσάτνεϊ από γλυκές και καυτερές πιπεριές, σαλάμι σύκου Ευβοίας και κριτσίνια. Στα «οπωσδήποτε» η συγκλονιστική panzanella με τα γλυκά ντοματίνια και τη βουβαλίσια Burrata Κερκίνης, οι περίφημες ισπανικές αντζούγιες, αλλά και τα εντυπωσιακά γλυκά… Τι προτιμάς; Έναν μεγαλοπρεπή baba με σιρόπι εσπεριδοειδών και κρέμα μασκαρπόνε βανίλια ή μια πληθωρική τάρτα σοκολάτας με χειροποίητο παγωτό Fior di Latte;

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται ωραιότατα με υπέροχα cocktails που ετοιμάζουν οι βραβευμένοι bartenders του λαμπερού  ξενοδοχείου ή με κάποιο ωραίο κρασί που θα ανακαλύψεις στην πολύ καλά δομημένη wine list. Αν δίπλα σε όλα αυτά, προσθέσουμε και την πληροφορία ότι το Alexander’s Lounge διαθέτει και μία μεγάλη ποικιλία άριστα συντηρημένων πούρων για τους λάτρεις του είδους, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε πράγματι για την πιο μεγαλοπρεπή εμπειρία aperitivo που προσφέρεται αυτή τη στιγμή στην πόλη.

Καθημερινά 11.00 - 02.00
Aperitivo 17:00 – 23:00

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ

Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Σύνταγμα, 2103330748
https://www.gbroofgarden.gr/more-ve