- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Coco Island: Στo ολοκαίνουργιο sweet spot στο Περιστέρι έχει πάντα καλοκαίρι
Όλα για τους γλυκατζήδες και με σούπερ εξωτικό ντεκόρ που σε ταξιδεύει
Το Coco Island του Νίκου Καστρίσιου είναι το νέο sweet spot στο Περιστέρι που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλα σου
Μαλδίβες, Καραϊβική, Σεϋχέλλες ή Χαβάη; Δεν μπορώ να αποφασίσω σε ποιον εξωτικό προορισμό θα ήθελα να βρίσκομαι διακοπές αυτή τη στιγμή οπότε ψάχνω να βρω κάτι όμοιό τους … επί τόπου. Μπαίνοντας στο Coco Island, που μόλις άνοιξε στην οδό Ρούσβελτ 9 (γωνία με Βεάκη) στο Περιστέρι, αποφασίζω με τη μία πως εδώ είναι πάντα καλοκαίρι. Παπαγάλοι «πετούν», γορίλες «σκαρφαλώνουν», φοίνικες τριγύρω, σανίδες του σερφ, κοχύλια, καρύδες, ναυτικά τιμόνια, bamboo παντού, ξύλινα τραπεζάκια, μια κούνια λουλουδάτη που πρωταγωνιστεί ήδη στα ινσταγκραμικά stories και το καινούργιο στο Περιστέρι μοιάζει ειδυλλιακό τοπίο με ήρεμη θάλασσα που σε καλεί σε ατελείωτες βουτιές. Οπότε...τι πιο ωραίο, εκεί κάτω από τον φοίνικα, από το να τρως τα πεντανόστιμα mini crepe rolls, με ολόκληρο τραγανιστό bueno ή lila pause;
Το καινούργιο sweet spot είναι η τελευταία άφιξη της πολυσύχναστης Βεάκη και ιδιοκτήτης του είναι ο Νίκος Καστρίσιος ο οποίος επιμελήθηκε και την σούπερ εξωτική διακόσμηση του. Ο ίδιος σπούδασε Οικονομικά, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το personal training, τα social media και την εστίαση και κάποια στιγμή αποφάσισε πώς θέλει να δημιουργήσει το δικό του εγχείρημα αποκλειστικά με γλυκά που είναι η μεγάλη του αγάπη. «Το όνομα μου ήρθε εντελώς ξαφνικά, ήθελα απλώς να θυμίζει κάτι το εξωτικό. Έτσι και έγινε».
Άλλοι λένε "είμαι Ολυμπιακός μέχρι το κόκαλο" εγώ πάλι δηλώνω "γλυκατζού μέχρι το κόκαλο" οπότε, όπως όπως καταλαβαίνετε, δοκίμασα τα περισσότερα από τα καλούδια του Coco Island. Πέρα από τα mini crepe rolls, τόσο ξελιγωτικά που ακόμη τα σκέφτομαι, δεν αντιστάθηκα στο λαχταριστό big fluffy pancake με παγωτό-αγάπησα το ιδιαίτερο salted caramel τους-, με whipped cream, φράουλες, topping πραλίνα, ολόκληρα κομμάτια kinder bueno και φυσικά πολύχρωμα πουράκια. Ούτε και στο crepe sandwich με παγωτό φιστίκι, topping πραλίνα και κομματάκια oreo είπα όχι. Επίσης, προτείνω και τα fruit cones με φράουλες, μπανάνα, πραλίνα αλλά και τα mini pancakes, αυτά με παγωτό, φρούτα, whipped cream και διάφορα μπιχλιμπιδάκια από πάνω όπως smarties, bueno κ.ά. Για όσους κάνετε σαν τρελοί για τους ανανάδες υπάρχει το pineapple and fruits. Ένας γευστικός ανανάς με ομπρελίτσα-αγαπημένη ανάμνηση παιδικών χρόνων και parties- με μπανάνα, φράουλα, kiwi και επικάλυψη πραλίνας που σε κερδίζει κι αυτό τη χάρη του. Σε περίπτωση που βρεθείς στο Coco Island, σου προτείνω να "εξερευνήσεις" άμεσα και τα sweet pancakes με praline topping και κομματάκια oreo και τις κρέπες - τέλεια η choco crepe με επικάλυψη πραλίνας και κομματάκια kinder, maltesers- που κάνουν τον τόπο να μοσχοβολά. Σε αυτό το σημείο να πω ότι όλα φτιάχνονται εκείνη την στιγμή μπροστά σου με φρέσκα υλικά.
Ενώ πειραματίζομαι με τις γεύσεις βλέπω και μια κοπέλα που κάθεται στο σταντάκι απέναντί μου και φαίνεται ενθουσιασμένη με το banana (υπάρχει και strawberry) stick, με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας -το κρατάω για την επόμενή μου επίσκεψη. Αν είσαι vegan μαζί με το προηγούμενο θα βρεις στον κατάλογο και το δροσιστικό ice cream pineapple με παγωτό της επιλογής σου, φρούτα, μαύρη σοκολάτα, και topping και φυσικά φοβερό pineapple and fruits με μπανάνα, φράουλα, kiwi με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας.
Κι αν μαζί με όλα αυτά θέλεις και κάποιο ρόφημα, το Milkshake με σοκολάτα, κομματάκια oreo, βανίλια, φράουλα, μπανάνα, καραμέλα, τα smoothie με φράουλα, βανίλια και μαύρη σοκολάτα, ο φρέσκος χυμός πορτοκάλι ή mixed, η λεμονάδα και τα τσάγια σε διάφορες γεύσεις θα σε καλύψουν. Το χαριτωμένο καινούργιο στέκι είναι σπέσιαλ αφιερωμένο στους γλυκατζήδες αυτής της πόλης και σε όσους θέλουν να ζουν το καλοκαίρι όλο τον χρόνο...
Coco Island, Ρούσβελτ Φραγκλίνου 9 και Βεάκη, Περιστέρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.