Θεματα

Είσαι έτοιμος για τον εορτασμό των 10 χρόνων Negroni Week;

Εξερεύνησε τα καλύτερα μπαρ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πίνοντας Negroni για καλό σκοπό

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tumb_01

Negroni Week: Το Campari, για το 2022, στηρίζει φιλανθρωπικά δράσεις της Slow Food και ετοιμάζει πολλά events και εκπλήξεις για τα 10 χρόνια του θεσμού.

Τι είναι πιο διασκεδαστικό από μια βραδιά στα καλύτερα μπαρ της πόλης; Να ξέρεις ότι κάθε γουλιά σου βοηθάει ένα σημαντικό σκοπό. Κάθε Σεπτέμβρη, περισσότερα από 1.500 bars σε όλη την Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Negroni Week και δίνουν τα πιο ωραία βραδινά vibes στην πόλη. Την ίδια εβδομάδα γιορτάζουν και δεκάδες άλλες πόλεις του κόσμου, αφού το Negroni Week είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που δημιουργήθηκε από το Campari & το Imbibe magazine. Δεν είναι μυστικό βέβαια ότι στην Ελλάδα το απολαμβάνουμε λίγο περισσότερο και αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2021, η χώρα μας αναδείχθηκε 1η στην Ευρώπη και 2η στον κόσμο σε συμμετοχή bars στο θεσμό, με σχεδόν 2.000 μαγαζιά!

Φέτος, το Campari προσκαλεί τους bartenders από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τη δική τους ξεχωριστή εκδοχή του κλασικού Negroni. Χρονολογημένο στις αρχές του 1900 στην Ιταλία, το Negroni αποτελείται από τρία μόνο συστατικά: τζιν, Campari και γλυκό βερμούτ. Είναι ένα γλυκόπικρο ρόφημα με πικάντικη γεύση φλούδας πορτοκαλιού που, όταν βρίσκεται στα χέρια ευφάνταστων μπάρμαν, μπορεί να αποκτήσει τρομερά ενδιαφέρουσες ποικιλίες.

Παράλληλα, τα bars που συμμετέχουν προσφέρουν μέρος των εσόδων τους για κάθε παραγγελία Negroni για φιλανθρωπικό σκοπό. Για το 2022, το Campari γιορτάζοντας τα 10 χρόνια του θεσμού, υποστηρίζει ένα νέο φορέα, τη Slow Food. Πρόκειται για ένα διεθνές κίνημα τοπικών κοινοτήτων και ακτιβιστών που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 160 χώρες. Το Slow Food Negroni Fund θα στηρίξει απευθείας διεθνείς δράσεις  που σχετίζονται με τον κλάδο της φιλοξενίας καθώς και εκπαιδευτικά projects που προωθούν την ενημέρωση για τα τρόφιμα & τα ποτά καθώς και τη διατήρηση της πολιτιστικής & βιολογικής ποικιλότητας στην εποχή του fast eating. 

10 χρόνια Negroni Week με μια πρόποση

Μετά από τόσες επιτυχημένες διοργανώσεις, το Negroni Week επιστρέφει φέτος πιο εορταστικό από ποτέ αφού κλείνει μια δεκαετία ζωής. Με αφορμή αυτά τα γενέθλια λοιπόν, ο θεσμός εστιάζει στο «Bartender’s Handshake», ένα διαχρoνικό τελετουργικό που συμβολίζει τη φιλοξενία. Ουσιαστικά, αναφέρεται στο signature cocktail που κάθε bartender δημιουργεί με υλικά της επιλογής του και το προσφέρει ως ένδειξη φιλοξενίας σε φίλους και συναδέλφους που έρχονται στο bar που δουλεύει.

Έτσι, το Negroni προσκαλεί (και προκαλεί) τους bartenders σε ολόκληρο τον κόσμο να δημιουργήσουν το δικό τους Negroni Handshake με σκοπό να τα απολαύσει το κοινό μέσα από μια σειρά θεαματικών events στα bars της πόλης κατά τη διάρκεια του Negroni Week, 12 – 18 Σεπτεμβρίου. Κάθε bartender θα κάνει μια πρόποση προκαλώντας τον επόμενο φίλο του bartender! Το Bartender’s Handshake digital challenge έχει ήδη ξεκινήσει από το Βασίλη Κυρίτση, Global icon της Campari και co-owner των The Clumsies και Line και συνεχίζει στην Ελλάδα με τους Γιώργο Νούλη -bartender στο Γορίλας bar, Μαίρη Ταλαιπώρου -barmanager του Nikkei Peruvian Restobar, Γιάννη Οικονόμου -head bartender στο Casablanca social club, Ελπίδα Αντωνοπούλου -bartender στο Barro Negro, Δημήτρη Καραπάνο -bar manager στα Athenee και Island, Δημήτρη Ρούσσο -bar leader του Mr.Fox και Δημήτρη Καιταλίδη -bar manager στο The Nectar Distillery.

campari_negroni-week-2022_16-9

Guest bartenders από όλο τον κόσμο

Ο εορτασμός των 10 χρόνων Negroni Week φυσικά θα φιλοξενεί πολλά ξεχωριστά events και θα κρύβει πολλές εκπλήξεις. Αξίζει να αναφέρουμε τους διεθνείς προσκεκλημένους, όπως ο Giorgio Bargiani, Global Brand Ambassador του 1757 Cin Zano Vermouth di Torino και director of mixology στο Νο1 bar του κόσμου «The Connaught bar» στο Λονδίνο, αλλά και η ομάδα του Jerry Thomas Project από τη Ρώμη που θα κάνουν take over γνωστών ελληνικών bars σερβίροντας μοναδικά twisted Negronis.

Πάρε την παρέα σου και ετοιμαστείτε για μοναδικές εμπειρίες Negroni serving ritual κάνοντας κράτηση του #Table10 στα συνεργαζόμενα bars. Σου κίνησα το ενδιαφέρον; Θα σου πω μόνο ότι στο Campari #Table10 μπορείς να απολαύσεις μοναδικά twisted Negronis με περίτεχνο τρόπο σερβιρίσματος από καταξιωμένους Έλληνες και International Guest bartenders σε  γνωστά bars Αθήνας και Θεσσαλονίκης κερδίζοντας συλλεκτικά δώρα Campari. Τα υπόλοιπα σε αφήνω να τα ανακαλύψεις από κοντά. Μπορείς να μάθεις περισσότερα στο www.camparipassion.gr/negroni.

Negroni Week

Κάνε τη δική σου πρόποση σε ένα icon

Δεν είναι λίγο να ξέρεις ότι βοηθάς έναν καλό σκοπό, ένα Negroni τη φορά. Αν θέλεις όμως να ενισχύσεις περισσότερο το φιλανθρωπικό έργο του Campari, κάνε πρόποση με tag στο δικό σου icon και το @camparigreece, χρησιμοποιώντας τα hashtag #negroniweek22 και #negroniweekgr, για να διαδώσεις παντού το μήνυμα του Negroni Week “Raise a Toast to an Icon”.

Χρόνια πολλά Negroni Week! Cheers!

Negroni Week 22 | Tonia Sotiropoulou | Raise A Toast To An Icon

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ