Θεματα

Podcast: Παναγιώτη Κουμουνδούρε, ποιο είναι το καλύτερο street food της Αθήνας;

Mεταμεσονύκτιο σουβλάκι, παγωτό στο χέρι ή noodles; Μια συζήτηση για τo αθηναϊκό street food με τον νικητή του ΜasterChef 2022

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο γνωριστήκαμε κατά την διάρκεια της συνέντευξής μας για την ATHENS VOICE. Πριν από αυτό δεν ήξερα πολλά γι΄αυτόν, πέρα από τα βασικά: ότι είναι ο νικητής του Masterchef 2022 και ότι μέσα στο παιχνίδι κρατούσε επί μήνες ένα χαμηλό προφίλ, απέφευγε τις ίντριγκες και τις εντάσεις ενώ βδομάδα τη βδομάδα εξελισσόταν μαγειρικά εντυπωσιάζοντας κριτές και τηλεθεατές. Τον θυμάμαι σε διάφορα στιγμιότυπα να παρουσιάζει με αγωνία το πιάτο του στην κριτική επιτροπή, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος να σηκώνει το φρύδι, ο Σωτήρης Κοντιζάς να τον κοιτά με το απόλυτο poker face και ο Πάνος Ιωαννίδης να τον ρωτά με ψαρωτικό τρόπο αν είναι σίγουρος γι΄αυτό που ετοίμασε. Εκεί αγχωνόμουν κι εγώ για το πιάτο κι ας μην γνωρίζω να μαγειρεύω ούτε ένα απλό κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο. Τη μέρα της τελικής δοκιμασίας κλήθηκε να αντιγράψει το πιάτο της κορυφαίας Βρετανής chef Clare Smyth και το έκανε με τέτοια ακρίβεια που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισε πολυπόθητο έπαθλο!

Παρά την μεγάλη επιτυχία όμως και την αναγνωρισιμότητα που ακολούθησε, ο Παναγιώτης συνεχίζει να είναι ο cool τύπος που γνωρίσαμε στην πρώτη audition και που στην καθημερινότητά του, όταν φυσικά δεν εργάζεται, του αρέσει να κάνει βόλτες στις πλατείες του Πειραιά και να εξερευνά τις καντίνες και τα σαντουιτσάδικα του κέντρου. Ένα κοινό πάθος που ανακάλυψα οτι έχουμε και οι δύο, -αφού μπορεί μεν να μην μαγειρεύω αλλά το απολαμβάνουμε και οι δυο το ίδιο πολύ-, είναι το street food της Αθήνας και μάλιστα το καλό, τo προσεγμένο, το μερακλίδικο, με ένα γκουρμέ twist ενίοτε, ανάλογα την περίσταση. Στο podcast μας, ο Παναγιώτης περιγράφει  πως είναι το street food στο Λονδίνο μιας και έμενε εκεί τα τελευταία χρόνια και θυμάται πολλά ωραία μεταξύ των οποίων και το αγαπημένο του στέκι για κεμπάπ. Κι ακόμα, μιλά για τα αγαπημένα του στέκια στη Αθήνα, ποιο είναι το κατάλληλο για μεταμεσονύκτιες λιγούρες αλλά και σε ποιο θα πήγαινε για το πρώτο ραντεβού και μαζί σχολιάζουμε τη "φάση" που διανύει το street food στην Αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή. Θα του άρεσε άραγε να κάνει κάποια εκπομπή στην τηλεόραση με θέμα το street food ή θα προτιμούσε να ανοίξει την δική του καντίνα; Αυτά και άλλα πολλά νόστιμα στο podcast που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ