10+1 hot στέκια στο Χαλάνδρι για να περάσεις ένα υπέροχο δροσερό καλοκαίρι

Αssos Ξήροι Καρποί: Με ιστορία σχεδόν 75 ετών!

Ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα καταστήματα του είδους

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Assos στο Χαλάνδρι για μία από τις μεγαλύτερες ποικιλίες σε ξηρούς καρπούς και υπέροχα αποξηραμένα φρούτα

Ιστορικό και ξακουστό ξηροκαρπάδικο, με έτος ίδρυσης το 1948 και πρώτο κατάστημα στον Πειραιά (Τσαμαδού 15Α, 2104175300), από την πρώτη γενιά Μικρασιατών προσφύγων. Στα ηνία της επιχείρησης σήμερα βρίσκεται η τρίτη γενιά, τα αδέλφια Αγκόπ και Ντικράν Οβακιμιάν, οι οποίοι έχουν εξελίξει τόσο πολύ τα πράγματα, που ο Assos θεωρείται ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα καταστήματα του είδους. Με χώρο και στο Χαλάνδρι από το 2014, θα βρείτε φρεσκότατους ξηρούς καρπούς, στη μεγάλη τους πλειονότητα ελληνικούς, με την επεξεργασία τους, μάλιστα, το ψήσιμο για παράδειγμα, να γίνεται από τους ίδιους στο εργαστήριο των καταστημάτων.

Μαζί με τους ξηρούς καρπούς φημισμένα είναι και τα υπέροχα αποξηραμένα φρούτα, και αυτά σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία, από φράουλες, βερίκοκα και ροδάκινα, μέχρι ανανάδες, χουρμάδες και πολλά άλλα.

Στο Assos θα βρείτε ακόμη εξαιρετικά ζαχαρώδη (σοκολατάκια, λουκούμια, μπακλαβαδάκια), πεντανόστιμα χειροποίητα γλυκίσματα, τα οποία επίσης φτιάχνονται στο εργαστήριό τους, ποτά από την απόλυτα ενημερωμένη κάβα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να αποστείλετε για δώρο κάποιο πολύ ιδιαίτερο καλάθι, που να είστε σίγουροι ότι θα εκτιμηθεί πάρα πολύ από τον αποδέκτη του, φτιαγμένο με την αγάπη και τη φροντίδα των ανθρώπων του Assos. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 09.00-16.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09.00-21.00.