- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Απολαυστικά Buddha Bowls με ταχίνι
Ο Γιάννης Χρύσος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, προτείνει τον πιο καλοκαιρινό συνδυασμό γεύσεων
Buddha Bowls: Πώς θα φτιάξεις ένα θρεπτικό και απολαυστικό μπολ γεμάτο γεύση.
Τα Buddha Bowls έκαναν την εμφάνιση τους αρχικά στο Pinterest. Τα έντονα χρώματά τους, η ποικιλία των απολαυστικών συνδυασμών αλλά και η αίσθηση της φυσικότητας τράβηξαν αμέσως την προσοχή όλων.
Τα Buddha Bowls είναι ένα πλήρες πιάτο για χορτοφάγους, που μπορεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών τους, θρεπτικά και γευστικά. Στην αρχική τους μορφή, αποτελούνταν από ψημένα ή ωμά λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης ή ρύζι, ξηρούς καρπούς και όσπρια. Όταν ξεκίνησε η «επέλασή» τους στη Δύση, προστέθηκαν επιπλέον επιλογές, όπως αυτή του κοτόπουλου ή του σολομού ως μια επιπλέον πηγή πρωτεΐνης.
Δημιουργήστε το δικό σας μοναδικό Buddha Bowl
Ξεκινήστε με τα δημητριακά. Χωρίστε το πιάτο σε τέσσερα τμήματα. Στο πρώτο προσθέστε καστανό ρύζι, κινόα, κους κους, πλιγούρι, ή ακόμα και ζυμαρικά ολικής, τα οποία θα σας προσφέρουν ενέργεια και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Tip: Μπορείτε να βράζετε δημητριακά ή ρύζι και να τα έχετε για λίγες μέρες στο ψυγείο, προσθέτοντάς τα έτοιμα στο πιάτο σας. Έτσι, θα είναι και δροσερά, που είναι ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Προσθέστε τα λαχανικά. Διαλέξτε και ψήστε εποχιακά λαχανικά όπως κολοκύθι, μελιτζάνες, μανιτάρια κ.α. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε ωμά λαχανικά της αρεσκείας σας όπως τομάτα, αγγούρι ή πιπεριές. Σκοπός είναι τα λαχανικά να καλύπτουν τα 2 από τα 4 τμήματα του πιάτου. Τα λαχανικά θα σας προσφέρουν αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και καλύτερο κορεσμό.
Tip: Μην ξεχνάτε την παρουσίαση! Τα λαχανικά θα προσθέσουν - πέρα από τα θρεπτικά τους συστατικά - και χρώμα στο πιάτο σας, οπότε μη φοβηθείτε να δημιουργήσετε.
Συμπληρώστε την πρωτεΐνη. Στο τέταρτο μέρος του πιάτου προσθέστε τα όσπρια, το κοτόπουλο ή το σολομό. Η προσθήκη της πρωτεΐνης θα βοηθήσει στη διατήρηση και ενίσχυση του μυϊκού σας ιστού.
Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά: Προσθέστε το dressing με το ταχίνι. Η σως με ταχίνι είναι μια απλή, γρήγορη και νόστιμη επιλογή για να κάνετε το buddha bowl σας ακόμα πιο απολαυστικό. Αναμείξτε το ταχίνι με χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και σιρόπι σφενδάμου ή μέλι και λίγο νερό. Θα σας προσφέρει απαραίτητα λιπαρά οξέα μικροστοιχεία όπως σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο αλλά και ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως η σησαμίνη και η σεσαμολίνη.
Tip: Μπορείτε να φτιάξετε λίγη παραπάνω ποσότητα και να την αποθηκεύσετε σε ένα βαζάκι στο ψυγείο, όπου μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές μέρες.
Καλή απόλαυση!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.