- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Madame Fraise, τα Frozen Desserts και τα επικά παγωτά που θα φας στο Release Athens
Παγωμένες λιχουδιές σε τέσσερις λαχταριστές γεύσεις
Τα συγκλονιστικά Frozen Desserts της Madame Fraise είναι ό,τι ζητάς το καλοκαίρι
Κάθε παθιασμένος γλυκατζής σε αυτή την πόλη ξέρει πια πως όταν εμφανίζεται αυτή η άτιμη η λαχτάρα για γλυκάκι (-α), το Madame Fraise είναι το spot που θα ικανοποιήσει τις ζαχαρένιες επιθυμίες του. Το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της Αθήνας προσγειώθηκε στην πόλη λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μας έκανε να παραμιλάμε για το τριανταφυλλένιο του cheesecake κι εκείνο το ακαταμάχητο, αφράτο σαν σύννεφο panettone του.
Από τότε μέχρι σήμερα η Madame Fraise κατεβάζει συνεχώς καινούργιες ιδέες και δεν μας αφήνει να αγιάσουμε… Τελευταία της δημιουργία τα Frozen Desserts που έκαναν την εμφάνισή τους με τον ερχομό του καλοκαιριού και που προσωπικά εύχομαι να είναι εδώ όλο τον χρόνο. Πρόκειται για λαχταριστά βαζάκια που κλείνουν μέσα τους το παγωτό όπως το ονειρεύεται κάθε λιχούδης: γενναιόδωρα πλούσιο, με μικρές εκπλήξεις σε κάθε κουταλιά (γράφω και αναστενάζω).
Τα Frozen Desserts κυκλοφορούν ήδη σε τέσσερις γεύσεις, ενώ σύντομα αναμένονται και μερικές ακόμα. Προς το παρόν θα δοκιμάσεις τη Frozen Gianduja Caramel με parfait Gianduja με καραμελωμένα φουντούκια, dacquoise σοκολάτας και σος καραμέλας, τη Frozen Pavlova, μια παγωμένη mousse από φρέσκα βατόμουρα, τραγανές μαρέγκες με ινδοκάρυδο και σος βατόμουρο, τη Frozen Exotic Mousse με εξωτικά φρούτα, σος μάνγκο και cake λεμονιού και ο-πω-σδή-πο-τε το Frozen Pistachio, ένα συγκλονιστικό parfait με φιστίκι Αιγίνης, τραγανό feuillete φιστικιού και πραλίνα φιστίκι, που είναι από τα ωραιότερα φιστικοπαγωτά του κόσμου τούτου!
Όλα τα παραπάνω τα παραγγέλνεις μέσω της Wolt ή τα παραλαμβάνεις απευθείας από το εργαστήριο της Madame Fraise (Υμηττού 225). Αν τώρα, η λιγούρα σε πιάσει καταμεσής μιας συναυλίας του Release Athens, μάθε ότι η Madame Fraise την έχει υπολογίσει και αυτή, και έχει ήδη στήσει το δικό της περίπτερο στην Πλατεία Νερού. Εδώ, θα βρεις λαχταριστό παγωτό κατευθείαν από το εργαστήριο της Madame Fraise σε έξι γεύσεις: σοκολάτα, φιστίκι, sorbet φράουλας (χωρίς ζάχαρη), sorbet ανανά-καρύδα, μασκαρπόνε με σύκο και αλατισμένη καραμέλα. Κι αν κάποιο από τα παραπάνω παγωτά το σκέφτεσαι και μετά τη συναυλία (φιστίκι για εσένα λέω…), να ξέρεις ότι θα το βρεις και στο κατάστημα του Παγκρατίου σε συσκευασία των 500γρ. γιατί τα καλοκαίρια το παγωτό ποτέ δεν φτάνει…
Madam Fraise: Υμηττού 225, Παγκράτι, 211 4186086, Fb: @madamefraise.athens, Instagram: @madamefraise_
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.