12 στέκια με το γλυκό και το παγωτό που μας αξίζουν

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή, τα γλυκά που έχουν γράψει ιστορία 

Σταθερά, στο νεοκλασικό του 1900, προσφέρουν τα πιο ποιοτικά και απολαυστικά γλυκά που μπορεί να φανταστεί κανείς

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή: Γλυκά στην πιο φρέσκια εκδοχή τους, κέικ και σιροπιαστά, πάστες και τάρτες, πολίτικα και ευρωπαϊκά παραδοσιακά γλυκά, παγωτά.

Σερμπέτια λες και το στόμα στάζει μέλι, πώς αλλιώς να γίνει αφού τα Σερμπέτια στου Ψυρρή είναι η πιο παραδεισένια στάση για γλυκά στο κέντρο της πόλης. Δεν ξέρω αν οι Αντώνης και Αλίκη Κατσικάρη φαντάζονταν, το 1997 που άνοιγαν το πρώτο γλυκοπωλείο στην περιοχή του Ψυρρή, πως 25 χρόνια μετά η Αθήνα θα μίλαγε ακόμα για τα γλυκά τους, πάντως η δεύτερη γενιά –η pastry chef Μαρία Κατσικάρη και ο σύζυγός της Ανδρέας Κατσώνης–, κρατάνε επάξια τον θρύλο ζωντανό.

Εκεί, σταθερά, στο νεοκλασικό του 1900, προσφέρουν τα πιο ποιοτικά και απολαυστικά γλυκά που μπορεί να φανταστεί κανείς. Το φιλόξενο προσωπικό και τα γραφικά τραπεζάκια έξω συνωμοτούν στο να μη θες να φύγεις. Στο εργαστήριο του πρώτου ορόφου, που είναι προσβάσιμο και ορατό σε όλους, είναι που συμβαίνει η μαγεία. Εδώ το γλυκό ανάγεται σε επιστήμη, αποτελεί αντικείμενο μακροχρόνιας έρευνας και μελέτης. Όλα περνάνε από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο διότι όλα φτιάχνονται στο εργαστήριο, τίποτα δεν είναι από έτοιμο μείγμα ζαχαροπλαστικής. Το μυστικό, όπως η ίδια η Μαρία Κατσικάρη έχει πει, βρίσκεται στις χειροποίητες παρασκευές και τις άριστες πρώτες ύλες γιατί «δεν χωράει οικονομία στα υλικά που χρησιμοποιείς για τα γλυκά, η ποιότητα προέχει».

Εδώ φτιάχνονται όλα από την αρχή, από τα μπισκότα του cheesecake και τα σαβαγιάρ του τιραμισού μέχρι τα σιρόπια. Όποια προτίμηση κι αν έχεις σε γλυκό θα το βρεις εδώ στην πιο φρέσκια εκδοχή του: κέικ και σιροπιαστά, πάστες και τάρτες, πολίτικα και ευρωπαϊκά παραδοσιακά γλυκά, παγωτά. Να πούμε για το «γλυκό της αγάπης» που είναι η πιο ζουμερή σοκολατόπιτα με ζεστό σιρόπι σοκολάτας, για την αγάπη με τα σου, το εκλεκτό πολίτικο με κρέμα βουβαλίσια, το κιουνεφέ με παγωτό καϊμάκι, το μπανανάτο ή το εύθραυστο μιλφέιγ; Αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις –πράγμα πολύ πιθανό–, μπορείς πάντα να επιλέξεις την πρωτότυπη ποικιλία γλυκών που συνοδεύεται από παγωτό-παγόβουνο στη μέση!

Μην εκπλαγείς αν κάποια στιγμή σου έρθει κέρασμα από κάποιο γλυκό που δεν είδες στη βιτρίνα, μιας και στα Σερμπέτια πειραματίζονται συχνά και κάθε καινούργιο γλυκό το κερνούν για να δουν αν αρέσει στον κόσμο, κι αν αυτός το αγαπήσει αρκετά τότε μπαίνει και στον κατάλογο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου