Στο Άρτιστον στα Εξάρχεια για πασχαλινές λιχουδιές, φρέσκο ζυμωτό ψωμί και χειροποίητα γλυκά
Με ιστορία ενός αιώνα και βάλε, από το 1910, τα καταστήματα Άρτιστον συνδυάζουν την παράδοση με όλες τις σύγχρονες τάσεις, προσφέροντάς μας απίστευτες νοστιμιές, φτιαγμένες με τα πιο αγνά υλικά. Ειδικά τώρα για το Πάσχα οι άνθρωποι του Άρτιστον, που εξακολουθεί έως και σήμερα να είναι μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, ετοιμάζουν στα εργαστήριά τους φοβερά τσουρέκια, από εκείνα που μπαίνουν στο σπίτι και μοσχοβολάει ο τόπος, κλασικά και με σοκολάτα, πασχαλινά κουλουράκια με αρώματα βανίλιας και πορτοκάλι, από αυτά που αγαπήσαμε όταν ήμασταν παιδιά, αλλά και υπέροχα σοκολατένια αυγά.
Όπως είπαμε, τα πάντα είναι χειροποίητα, όλα φτιάχνονται εδώ, με τα καλύτερα υλικά. Έτσι συμβαίνει και με το παγωτό που άρχισε ήδη να κάνει την εμφάνισή του στα Άρτιστον και, μάλιστα, σε πάρα πολλές και πρωτότυπες γεύσεις, όπως μπανόφι και καραμέλα. Εάν, πάλι, ακολουθείτε vegan διατροφή ή νηστεύετε, να σας προτείνουμε τα αξεπέραστα σορμπέ με φράουλα, lime και σοκολάτα, ενώ αν προσέχετε τη διατροφή σας ιδανική για εσάς είναι η πρόταση βανίλια ή σοκολάτα με χαμηλά λιπαρά και στέβια!
Μαζί με όλα αυτά, όπως πάντα καθημερινά θα βρείτε φρέσκο ζυμωτό ψωμί από εξαιρετικά άλευρα, λατρεμένα γλυκά βασισμένα στην ντελικάτη γαλλική ζαχαροπλαστική, πεντανόστιμα γλυκά και αλμυρά σνακ από διάφορες εκδοχές σε σάντουιτς μέχρι τις παραδοσιακές τυρόπιτες και σπανακόπιτες, δροσερές σαλάτες, δυναμωτικούς φρεσκοστυμμένους χυμούς στα καταστήματα της Σόλωνος και της Σπυρίδωνος Τρικούπη, αλλά και καλοφτιαγμένο καφέ σε όλα τα καταστήματα εκτός από εκείνο της Σκουφά. Και τελευταίο, αλλά ίσως το πιο σημαντικό, η ευγένεια, η φιλοξενία και η αληθινή «καλημέρα» των ανθρώπων που θα συναντήσετε.
Σπ. Τρικούπη 61 & Μετσόβου, Εξάρχεια, 2108211029 / Σόλωνος 91 & Χαριλάου Τρικούπη, Αθήνα, 2103629489 / Σκουφά 41, Κολωνάκι, Αθήνα, 2103607907 / Χαρ. Τρικούπη 80 & Ερεσού, Αθήνα, 2111838071, www.artiston.gr, Fb: @bakery.artiston, Instagram: @artiston.bakery
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.