Πάσχα στην Αθήνα: Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία που σε περιμένουν ανοιχτά
Οι διευθύνσεις που πρέπει να ξέρεις αν μείνεις το Πάσχα στην πόλη
Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοιχτά την Κυριακή του Πάσχα
Μεγάλη Βρετανία
Από τον 8ο όροφο του ξενοδοχείου, στο επιβλητικό GB Roof Garden που κοιτάει όλη την Αθήνα από ψηλά, το βράδυ της Ανάστασης θα σερβίρεται η παραδοσιακή μαγειρίτσα, αρνάκι φούρνου κι άλλα εκλεκτά που ο executive chef Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει για τη βραδιά (τιμή: €87/άτομο) Όσο για την Κυριακή του Πάσχα το GB Roof Garden μεταμορφώνεται σε μια παραδοσιακή αυλή! Η γιορτή ξεκινά με καλωσόρισμα δίπλα στη σούβλα (ούζο, μεζεδάκια και κόκκινα πασχαλινά αυγά), ύστερα ακολουθεί πλούσιος μπουφές με κρύα και ζεστά ορεκτικά, ποικιλία από σαλάτες, αρνί και κοντοσούβλι. Φυσικά και πλήθος γλυκών, από παραδοσιακά ελληνικά μέχρι παστάκια και τούρτες. Τιμή: €94/άτομο. Βασ. Γεωργίου Α΄1, Πλ. Συντάγματος, 2103330766
St. George Lycabettus
Τα μπαλκόνια του La Suite Lounge έχουν την ωραιότερη θέα στο εκκλησάκι του Άη-Γιώργη στην κορφή του Λυκαβηττού. Από εδώ θα δεις τις λαμπάδες να κατηφορίζουν τον αθηναϊκό λόφο το βράδυ της Ανάστασης (τρώγοντας παραδοσιακή και vegan μαγειρίτσα, αρνάκι φρικασέ, κατσικάκι σε αμπελόφυλλα, αρνάκι αντικριστό, κοκορέτσι στη λαδόκολλα κ.ά.), και εδώ θα ευχαριστηθείς την επόμενη μέρα ένα πληθωρικό πασχαλινό buffet γεμάτο με παραδοσιακές γεύσεις και γλυκά. Bonus: οι μικροί της παρέας θα μείνουν απασχολημένοι χάρη στους παιδαγωγούς – animateurs με ατελείωτα παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού, ζωγραφική και δώρα. Τιμή: €48/ άτομο, 50% έκπτωση για παιδιά έως 10 ετών. Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416000
Ivis 4
Πάσχα σε μια όμορφη, μυστική αυλή στα στενάκια του Ψυρρή και μάλιστα με ένα μενού που έχει την υπογραφή του διάσημου σεφ Γιάννη Λουκάκου; Αμέ! Την Κυριακή του Πάσχα στο ωραίο εστιατόριο του ξενοδοχείου σε περιμένουν πιάτα όπως ταλαγάνι ψητό με σάλτσα από αποξηραμένα φρούτα, μπέικον και κουκουνάρι ή ένα αρνίσιο παϊδάκι γαλλικής κοπής με σπαστή πατάτα αρωματισμένη με σαφράν και σάλτσα chimichurri. Τιμή: €60/άτομο. Ήβης 4, Ψυρρή, 2103213340
Μαύρο Πρόβατο
Και με τα δύο του πόστα ανοιχτά (σε Παγκράτι και Μελίσσια) το αγαπημένο εστιατόριο μας περιμένει την Κυριακή του Πάσχα από το μεσημέρι και μετά με όλα τα κλασικά πιάτα του, αλλά και με αρνάκια, μαγειρίτσες, κοκορέτσια και κοντοσούβλια παινεμένα, με κόκκινα αυγά για να τσουγκρίσουμε και με πολλούς ακόμα ελληνικούς μεζέδες, πάντα με ένα απαλό twist… Αρριανού 31, Παγκράτι, 2107223466
Όμιλος Καστελόριζο
Τέσσερα από τα εστιατόρια του γνωστού Ομίλου τη μέρα του Πάσχα μας περιμένουν ανοιχτά: το Όμικρον Meze (Δρόσου 1, Κηφισιά, 2106202475) με δημιουργικά μεζεδάκια, οι Ορίζοντες Λυκαβητού (Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, 2107227065) με δημιουργική κουζίνα και θέα όλη την Αθήνα, το Omnivore με νόστιμη μεσογειακή κουζίνα και το Καστελόριζο Βάρκιζας (Λ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, 210 9655022) για πάντα φρέσκο ψαράκι.
Αν βαριέσαι (ή δεν ξέρεις) να φτιάξεις τη μαγειρίτσα τη σωστή, θα τη βρεις πανέτοιμη στο Marie & Antoinette. Μαζί και μανιτάρια φρικασέ, αρνάκι, τζιγεροσαρμάδες, ντολμαδάκια και βέβαια τις τρομερές χειροποίητες πίτες που έκαναν αυτό το μαγαζάκι γνωστό στα πέρατα της Αθήνας. Τριανταφυλλίδη 22 & Γεωργίου Βλάχου, Ν. Ψυχικό, 2130416420
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.