19 hot στέκια του Παγκρατίου που πρέπει να ξέρεις

Baba Ghanoush, για τα ωραιότερα φαλάφελ της πόλης και αραβικό brunch!

Προσανατολίζεται στη λιβανέζικη κουζίνα, εξειδικεύεται στα φαλάφελ και κάθε φορά καταφέρνει να μας αφήνει άφωνους

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Baba Ganoush παραμένει σταθερά ένα από τα αγαπημένα χορτοφαγικά και vegan στέκια της Αθήνας

Τραγανό, με χρυσαφένια κρούστα και μια μυρωδιά που σου σπάει τη μύτη, το φαλάφελ αυτό μένει αξέχαστο από την πρώτη κιόλας δαγκωνιά και είναι η αιτία που η φήμη του Baba Ganoush εξαπλώθηκε σε όλη την πόλη με το που άνοιξε, 7 χρόνια πριν. Σήμερα, το Baba Ganoush παραμένει σταθερά ένα από τα αγαπημένα χορτοφαγικά και vegan στέκια της Αθήνας. Προσανατολίζεται στη λιβανέζικη κουζίνα, εξειδικεύεται στα φαλάφελ και κάθε φορά καταφέρνει να μας αφήνει άφωνους. Εκτός από το φαλάφελ, το οποίο θα το βρεις σε μερίδα ή μέσα σε αραβική πιτούλα που φτιάχνεται καθημερινά εδώ, αξίζει να δοκιμάσεις και τα άλλα πιάτα-θρύλους: το χορτοφαγικό burger με μπιφτέκι από γλυκοπατάτα και κινόα που σερβίρεται με τις τέλειες τηγανιτές πατάτες, την άκρως δροσιστική σαλάτα με φακές beluga (αλλά κι εκείνη με την κινόα!), τις σούπες ημέρας (αχνιστές τον χειμώνα, κρύες το καλοκαίρι) και φυσικά το άπαιχτο Baba Ganoush τους. Τώρα τελευταία δε, εμφανίστηκε και μία ακόμη έκπληξη: Τα Σαββατοκύριακα (09.30-17.00) το Baba Ganoush μαγειρεύει… αραβικό brunch, δίνοντάς μας ακόμη μία αφορμή να το επισκεφθούμε! Δοκίμασε τα αυγά Sakshuka που τηγανίζονται μέσα σε μια υπέροχη, πικάντικη σάλτσα ντομάτας, τις μαροκίνες κρέπες που μοιάζουν με μικρές τηγανίτες, τα λιβανέζικα αυγά με πατάτες, οπωσδήποτε το «πρωινό για δύο», που περιλαμβάνει ό,τι θα είχε το πρωινό σου αν ξύπναγες στο Μαρόκο: αυγά (βραστά ή Sakshuka), βουβαλίσιο καϊμάκι, χαλούμι, χειροποίητο τυρί Labneh και χαλούμι, μέλι, ελιές, φούλια και μαροκινό τσάι! Ξερογλειφτήκατε; Κι εμείς!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ