- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το καλύτερο κρακ (γλυκό, όχι ναρκωτικό)
Είναι και άλλα γλυκά τέλεια από το “La Maison”, αλλά το Κρακ είναι το καλύτερο έβερ. Απορώ πώς μας ξέφυγε μέχρι τώρα.
Στο La Maison Fine Pastry στην Καλλιθέα θα βρεις το καλύτερο γλυκό Κρακ της Αθήνας
Μας έστειλαν γλυκά από τη μακρινή Καλλιθέα – μακρινή γιατί δεν έχω πια κανένα γνωστό ή φιλικό άτομο που να μένει εκεί, οπότε είναι χρόνια που δεν «κατεβαίνω» στην Καλλιθέα. Κακώς, αλλά τι να κάνουμε, η Αθήνα είναι χωρισμένη σε ζώνες και μένουμε όλοι στις ζώνες μας ή στις κοντινές ζώνες για να μη μας τρώνε οι δρόμοι, τα ξέρετε.
Τέλος πάντων τα γλυκά ήταν από το ζαχαροπλαστείο “La Maison fine pastry” και ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο, κυριολεκτικά. Υπάρχει ένα σαν κρεμούλα σε μπολάκι με καρύδια πεκάν από πάνω και καραμέλα, συ-γκλο-νι-στικό… αλλά τα παιδιά διάλεξαν το Κρακ ως το καλυτερότερο, το πιο εξαιρετικό και πιο σούπερ, μάλιστα με άφησαν να φάω την κρέμα με πεκάν και καραμέλα που δεν φαινόταν εντυπωσιακή μέσα στο μπολάκι της, αντίθετα με το Κρακ, που δείχνει πάρα πολύ αεροδυναμικό… και είναι τρομερός συνδυασμός γεύσεων, είναι αλήθεια, τα παιδιά έχουν δίκιο όπως πάντα: το γύρω-γύρω φτιάχνεται από σοκολάτα γάλακτος με ξηρούς καρπούς (καραμελωμένους, εννοείται). Το εσωτερικό είναι κρεμώδες φυστικοβουτυρένιο με τραγανά κομματάκια, με «τσεπούλες» καραμέλας στο εσωτερικό, δομημένο έτσι ώστε όταν το κόβεις, κάθε μπουκιά να έχει από λίγα ανεβαστικά/ενδιαφέροντα συστατικά πέραν των βασικών.
Ο ζαχαροπλάστης του “La Maison”, Θανάσης Τσαγκλιώτης, έζησε λέει πολλά χρόνια στο Λονδίνο, όπου μάλιστα ως chef patissieur έφτιαχνε γλυκά στο διάσημο, πολυτελές ξενοδοχείο «Dorchester». Στο κουτί από την Καλλιθέα είχε ένα αφράτο, διαφορετικό μιλφέιγ, τρεις εκδοχές της σοκολατίνας και κάποιες πάστες που θύμιζαν παραδοσιακές (πάστες) αλλά δεν ήταν, όταν τις δοκίμαζες ξαφνιαζόσουν. Ο Τσαγκλιώτης δουλεύει μεν τις κλασικές πάστες, τις αλλάζει δε πατόκορφα, φτιάχνοντας καινούργιους συνδυασμούς, όπως το Κρακ: κατά την επίσημη περιγραφή, είναι «montee φυστικοβούτυρο με caramel toffee και σοκολάτα γάλακτος» σε μπαλίτσα, που τρώγεται πριν το καταλάβεις. Και μετά κλαις, που την έφαγες τόσο γρήγορα την μπαλίτσα κι ας ήταν το καλύτερο Κρακ του κόσμου.
“La Maison Fine Pastry”, Δημοσθένους 149, Καλλιθέα, 216-7006518
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.