Θεματα

Το Κρεοπωλείο της Αγοράς είναι ο παράδεισος της Τσικνοπέμπτης

Εδώ θα βρεις τα άπαντα για το τραπέζι της τσίκνας

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Κρεοπωλείο της Αγοράς είναι ο παράδεισος της Τσικνοπέμπτης

Στο Κρεοπωλείο της Αγοράς για εκλεκτό κρέας σε εξαιρετικές τιμές

Στα ράφια κρασιά στοιχισμένα στην εντέλεια. Απέναντι περίεργα ζυμαρικά, ρύζι για risotto και σάλτσες κάθε λογής. «Το κρεοπωλείο της Αγοράς» μπορεί να έχει τη λέξη «κρεοπωλείο» στον τίτλο του, αλλά στα αλήθεια είναι ένας μικρός γαστρονομικός παράδεισος. Φυσικά, βασιλιάς εδώ είναι το κρέας, μια που η γαστριμαργική αυτή γωνιά ανήκει στην οικογένεια Μποζιονέλου, που προμηθεύει με εκλεκτές κοπές τα καλύτερα εστιατόρια των Αθηνών εδώ και μισό αιώνα. Ο Χρήστος και ο Φώτης Μποζιονέλος σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν τη μακρά παράδοση της οικογένειάς τους στο κρέας, εμπλουτίζοντάς της με ωραία προϊόντα με τέτοιο τρόπο ώστε «κάθε νοικοκυρά να βρει τα άπαντα για το κυριακάτικο τραπέζι της», όπως συνηθίζουν να λένε.

Το Κρεοπωλείο της Αγοράς

Το πρώτο «Κρεοπωλείο της Αγοράς» άνοιξε μέσα στη λαχαναγορά του Ρέντη το 2013 με το σκεπτικό να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα σε πολύ-πολύ οικονομικές τιμές, έτσι που η σχέση ποιότητας-τιμής είναι πραγματικά ασυναγώνιστη. Το δεύτερο κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο ακολούθησε λίγα χρόνια αργότερα κι αυτό στην ίδια λογική. Και στα δύο κρεοπωλεία η ποικιλία είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Θα βρεις πραγματικά τα άπαντα, από κοτόπουλο και χοιρινό, μέχρι διάφορες κοπές σε Black Angus και Wagyu! Εκτός από σπάνιες κοπές από όλο τον κόσμο (τις οποίες παρεμπιπτόντως εισάγουν οι ίδιοι), το ελληνικό κρέας έχει επίσης την τιμητική του: μοσχαράκια από τα Τρίκαλα, χοιρινό από τη Χαλκίδα, χειροποίητα λουκάνικα από την Καρδίτσα, αμνοερίφια από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

_m_l3053.jpg
_m_l3076.jpg

Δίπλα στα παραπάνω θα βρεις και μερικές παρασκευές που θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα, όπως μπιφτεκάκια κοτόπουλου, καλαμάκια (χοιρινό και κοτόπουλο), ατομικά κοντοσούβλια, αλλά και κοτομπουκιές από φιλέτο κοτόπουλου που παρασκευάζονται στο κρεοπωλείο κάθε μέρα. Το καλύτερο όλων όμως είναι ο λεπτοκομμένος γύρος (κοτόπουλο και χοιρινό) από φρέσκο κρέας που κόβεται εδώ καθημερινά. Είναι πεντανόστιμος και η τέλεια ιδέα για να φτιάξεις σπιτικό σουβλάκι που δεν θα του λείπει τίποτα! Οι πιο μερακλήδες θα ευχαριστηθούν τα παραδοσιακά γαρδουμπάκια, τα κοκορέτσια και το σπληνάντερο, λιχουδιές που στο Κρεοπωλείο της Αγοράς είναι διαθέσιμες όλο τον χρόνο.

_m_l3005.jpg

Ακόμα, θα ανακαλύψεις εκλεκτά τυριά από όλη την Ελλάδα (υπέροχες οι γραβιέρες της Νάξου, της Πάρου και των Λειψών), ελληνικά και ιταλικά αλλαντικά, αλλά και μια καπνιστή πανσέτα δικής τους παραγωγής, ξακουστή για τη νοστιμιά της.

_m_l3121.jpg

Προφανώς το κρεοπωλείο αυτό είναι ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη! Στο κατάστημα του Π. Φαλήρου μάλιστα θα βρεις και όλα τα απαραίτητα εργαλεία (από μαντεμένια τηγάνια μέχρι ψησταριές) για μια ονειρεμένη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι. Φεύγοντας διάλεξε και μία από τις δεκάδες ετικέτες (ελληνικών) κρασιών και είσαι πανέτοιμος για το καλύτερο φαγοπότι της τσίκνας.

Υ.Γ. Σύντομα θα λειτουργήσει και e-shop, αλλά μέχρι τότε μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου τηλεφωνικά με παράδοση την επόμενη μέρα εντός Αττικής.

_m_l3133.jpg

Οδός Κ, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, 210 4836414 και Λ. Ελευθέριου Βενιζέλου 206, Παλαιό Φάληρο, 210 9885318, Facebook: @tokreopwleiothsagoras, Instagram: @to_kreopoleio_tis_agoras

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ