Sproud, το τέλειο φυτικό γάλα γίνεται από… αρακά!
Έχει υψηλή διατροφική αξία και αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών
Sproud: το φυτικό γάλα από αρακά είναι ο νέος σύμμαχος στη διατροφή σου
Ίσως το έχεις προσέξει. Εκείνο το χάρτινο κουτί με τις ασπρόμαυρες ρίγες. Στέκεται πάντα πάνω στον πάγκο του barista στα πιο ψαγμένα café και microroasteries της πόλης. Λέγεται Sproud και είναι το φυτικό γάλα που προτιμούν αυτοί που ξέρουν. Όχι, δεν φτιάχνεται από ξηρούς καρπούς ή σόγια. Το μυστικό της πλούσιας γεύσης αλλά και της υψηλής διατροφικής του αξίας είναι ο… αρακάς! Ναι, καλά διάβασες. Το Sproud παρασκευάζεται από την πρωτεΐνη του μπιζελιού, ενός λαχανικού που αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών.
Την ιδέα σκέφτηκε μια καινοτόμα εταιρεία από το Μάλμε της Σουηδίας, που παρατήρησε ότι ο αρακάς είναι ιδανικός για τη δημιουργία ενός φυτικού ροφήματος. Χρειάζεται λιγότερο νερό για να καλλιεργηθεί, δεσμεύει άζωτο από την ατμόσφαιρα εμπλουτίζοντας με αυτό το έδαφος όπου καλλιεργείται, και περιέχει ποσότητες πρωτεϊνών που είναι δυνατόν να εξαχθούν χωρίς τη χρήση χημικών διαλυτών. Κι έτσι γεννήθηκε το Sproud. Έγινε τόσο γρήγορα δημοφιλές που πλέον είναι διαθέσιμο σε 28 χώρες.
Το Sproud έχει ουδέτερη γεύση και πλούσια, κρεμώδη υφή. Είναι ιδανικό για εκείνους που έχουν υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή ή για τους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή στη λακτόζη, καθώς δεν περιέχει τίποτα από τα δύο. Ταυτόχρονα όμως είναι τόσο γευστικό που αξίζει να το δοκιμάσεις ακόμα κι αν δεν ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.
Η σειρά περιλαμβάνει και μια έκδοση ειδική για barista, ιδανική για χρήση σε καφέ καθώς δεν αλλοιώνει τη γεύση του ροφήματος και διογκώνεται εξαιρετικά εύκολα δημιουργώντας ένα πλούσιο αφρόγαλα. Η έκδοση αυτή είναι χαμηλή σε σάκχαρα, πλούσια σε πρωτεΐνη και εμπλουτισμένη με βιταμίνες και σίδηρο. Ακόμη θα βρείτε τα Original και Unsweetend που προσφέρονται για γενική χρήση (κυρίως στη μαγειρική), αλλά θεωρούνται επίσης ισχυρός σύμμαχος σε μια ισορροπημένη διατροφή. Τέλος, υπάρχει ακόμα το Chocolate και η καινούργια γεύση Vanilla, δύο υπέροχες ιδέες για ένα γευστικό πρωινό ή για εκείνες τις στιγμές που λαχταράς ένα δροσιστικό ρόφημα.
Στη χώρα μας το Sproud είναι διαθέσιμο μέσω της εταιρείας PLANT FOODS και θα το βρείτε σε Specialty Coffee Shops, επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, καταστήματα με premium προϊόντα και eshops σε όλη την Ελλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.