Θεματα

Fat Cat: pop up μπεργκεράδικο του Ηλία Σκουλά στο Experience Park

Στο θεματικό πάρκο του Ελληνικού, με γκουρμέ burgers, για λίγες μόνο εμφανίσεις

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ηλίας Σκουλάς
Ηλίας Σκουλάς

Το θέμα των τελευταίων ημερών της χρονιάς είναι το opening του Experience Park στο Ελληνικό. Μια και δεν πρόκειται για ένα απλό πάρκο, αλλά για ένα πάρκο 70 στρεμμάτων που θα μεγαλώνει κάθε μέρα μέχρι να γίνει το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Στο νέο place-to-be της πόλης λοιπόν κατά τη διάρκεια των γιορτών στήθηκαν αρκετές δραστηριότητες για όλα τα γούστα όλων των επισκεπτών, ανάμεσά τους και γαστρονομικά πρότζεκτ όπως το Fat Cat, η pop up κουζίνα του σεφ (τον λες και burger master) Ηλία Σκουλά. Στο πόστο του θα σε οδηγήσουν οι μυρωδιές από τα μπιφτέκια από κρέας wagyu -παρακαλώ- που ψήνονται αλλά και ο ήχος του τυριού που λιώνει στο γκριλ.

thumbnail-3.jpg

Ένα από τα γαστρονομικά όνειρα του σεφ, ήταν ένα event με μεγάλους μαγείρους με τις καντίνες τους να σερβίρουν στον κόσμο «μισελενάτο» φαγητό σε χάρτινα πιατάκια. Ο Ηλίας μας λέει ότι φαντάστηκε την καντίνα «τοποθετημένη μέσα σε μια ταινία του David Lynch που διαδραματίζεται στο San Francisco του '40, ένα «κακόφημο» στέκι, για περίεργους τύπους που όμως ξέρουν και θέλουν να τρώνε καλά. Από διάσημους gangsters μέχρι διανοούμενους. Εναλλακτικά θα μπορούσε να ταιριάξει και σε μια συνοικία της Νέας Υόρκης, στο πίσω μέρος ενός γαλλικού εστιατορίου.»

thumbnail-4.jpg

Και η αλήθεια είναι πως η «βαριά» γαλλική γαστρονομία περνάει μέσα από τα μπέργκερς του Fat Cat, και θα σας εξηγήσουμε αμέσως γιατί, μέσα από μια σύντομη περιγραφή τους: Το ψωμάκι που φτιάχνεται από πουρέ πατάτας φιλοξενεί στο εσωτερικό του μοσχαρίσιο μπιφτέκι από 6 διαφορετικές κοπές κρέατος- wagyu και black angus -και αυθεντικό τσένταρ, αλείφεται με χεράτη μαγιονέζα και απογειώνεται με μια γενναία δόση από κρεμμύδια κονφί, μαγειρεμένα σε μια μαντεμένια γάστρα 60 ετών από την Αλσατία, που δίνει το εφέ πηχτής γαλλικής κρεμμυδόσουπας. Έπειτα στο chicken burger, η χειροποίητη κέτσαπ από υδροπονικές ντομάτες είναι προϊόν απόσταξης του craft distillery που έχει δημιουργήσει ο σεφ με την υπόλοιπη ομάδα του.

thumbnail-2.jpg

Η εμπειρία συνεχίζεται με το "grilled cheese" σάντουιτς που περιλαμβάνει ένα αγελαδινό τυρί από τις ελβετικές Άλπεις που λιώνει μπροστά στον επισκέπτη, έτοιμο να υποδεχτεί μια στρώση μαρμελάδας από κοκκάρια (τα κρεμμυδάκια του στιφάδου) και να συνοδευτεί με τηγανητές πατάτες.

Οι τιμές σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ. Θα τα βρείτε έως την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, από τις 17.00 ως τις 22.00 στο Experience Park με ελεύθερη είσοδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ