32 νόστιμα στέκια για να ανακαλύψεις αυτές τις γιορτές

Durée du Goût, ένα εργαστήριο σοκολάτας βγαλμένο από τα παραμύθια

Ευωδίες βουτύρου και καραμέλας, νότες βανίλιας και σοκολάτας σε έναν αέναο χορό δημιουργίας εκλεπτυσμένων γεύσεων

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Durée du Goût: Ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που παράγει αδιάκοπα γλυκές αμαρτίες από καρδιάς.

Ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής γεμάτο με χαρούμενα ξωτικά ντυμένα στα λευκά που παράγουν αδιάκοπα γλυκές αμαρτίες από καρδιάς. Ευωδίες βουτύρου και καραμέλας, νότες βανίλιας και σοκολάτας σε έναν αέναο χορό δημιουργίας εκλεπτυσμένων γεύσεων.

Εμπνευστές αυτής της γλυκιάς μαγείας είναι η Σοφία Σαντζαρίδου και ο Γιάννης Τσίχλης οι οποίοι ονειρεύτηκαν να κάνουν ευτυχισμένους τους απανταχού γλυκατζήδες και το κατάφεραν.

Τα πάντα εδώ γίνονται με βάση τη φιλοσοφία της Σοφίας και του Γιάννη, ότι «θέλουμε να προσφέρουμε αυτό που θα θέλαμε να απολαύσουμε· δηλαδή άριστη ποιότητα πρώτων υλών και χειρισμός αυτών από καταρτισμένους επαγγελματίες, σύστημα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων και βέβαια γλυκά υψηλής αισθητικής, προσφερόμενα με τέτοιο τρόπο ώστε η συνολική εμπειρία να αποτελεί ένα ευχάριστο γαστριμαργικό ταξίδι». Τί ενεργοποιεί όμως τη διάθεση των ιδιοκτητών; Μα τι άλλο από τις σχέσεις εμπιστοσύνης που καλλιεργούνται καθημερινά μεταξύ των ανθρώπων που καταφθάνουν με σκοπό να απολαύσουν αυτά τα μικρά θαύματα.

Το Duree du gout επισκέπτονται άνθρωποι με υψηλή αισθητική και εκλεκτικό ουρανίσκο που ξέρουν καλά ότι οι στιγμές τους θα αποκτήσουν υπεραξία με ένα φροντισμένο γλυκό. Υπέροχη βασιλόπιτα από ζουμερό κέικ βανίλιας πορτοκαλιού και βουτύρου, μοσχοβολιστά μελομακάρονα, τραγανές δίπλες, βουτυρένιοι κουραμπιέδες με καβουρδισμένο αμύγδαλο, μοντέρνοι γαλλικοί κορμοί, σοκολατένια έργα τέχνης, τάρτες λεμονιού που έχουν γίνει talk of the town, ανάλαφρες Παύλοβες με τραγανές μαρέγκες σε συνδυασμό με κόκκινα αντιοξειδωτικά φρούτα, λαχταριστά προφιτερόλ, πρωταγωνιστούν σε μία λίστα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Tip: Πολλές πρώτες ύλες όπως μέλι, καρύδια, κεράσια, μήλα, κάστανα είναι προερχόμενα από καλλιέργειες της οικογένειας που βρίσκονται στην Έδεσσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ