9 στέκια στο Κουκάκι που αξίζει να ανακαλύψεις

Smile: Η φιλοσοφία του gastrotavern στην Αθήνα

Εδώ θα δοκιμάσεις ελληνική μεσογειακή κουζίνα αποκλειστικά με φρέσκες πρώτες ύλες και σύνθετες τεχνικές

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • Λεωφ. Συγγρού 24 & Πλατεία Τσόκρη 1
  • 2109218911

Smile: μια νέα gastrotavern στο Κουκάκι

Όσο μεγάλη ιστορία κι αν έχει ένα μέρος, έρχεται η στιγμή να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο που θα ενσωματώνει τα όνειρα και τις ιδέες της νέας γενιάς. Αυτό συνέβη και στο Smile, το εστιατόριο στη μικρή ειδυλλιακή πλατεία Τσόκρη, που ανήκε κάποτε στον Αντώνη Θωμά ή Thomas, ιδιοκτήτη αρκετών επιχειρήσεων στην Αθήνα για δεκαετίες (μεταξύ άλλων και το θρυλικό κλαμπ Καλούα). Αφήνοντας πίσω το τουριστικό ύφος του εστιατορίου, ο σεφ Νεκτάριος Θωμάς αποφάσισε να εξελίξει την κληρονομιά του πατέρα του, φέρνοντας τη φιλοσοφία του gastrotavern –που συναντάς παντού πλέον στο εξωτερικό–, στον ίδιο χώρο.

Το Smile είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα από μια ομάδα φίλων, με επικεφαλής τον σεφ Τάσο Μουρκοκώστα –  που έχει μαθητεύσει και εργαστεί σε βραβευμένα με Μichelin εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας και ο οποίος άλλαξε τα πάντα στην κουζίνα. Το re-branded μενού εστιάζει στην ελληνική μεσογειακή κουζίνα, χρησιμοποιεί αποκλειστικά φρέσκες πρώτες ύλες και σύνθετες τεχνικές και όλα τα υλικά και πιάτα υπόκεινται σε πολύ αυστηρό ποιοτικό έλεγχο. Από το ψωμί μέχρι τα ζυμαρικά και τους ζωμούς, όλα παρασκευάζονται στην κουζίνα του Smile με επαγγελματισμό και μεράκι.

Το μενού δίνει έμφαση στα εποχικά υλικά και γι’ αυτό αλλάζει κάθε τέσσερις περίπου μήνες. Εδώ θα απολαύσεις σπεσιαλιτέ από όλη την Ελλάδα, όπως κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχαρίσια μάγουλα ή μιρμιζέλι Καλύμνου – μια πολύ ιδιαίτερη σαλάτα. Το μπέργκερ φτιάχνεται με κιμά black angus, το ταρτάρ ψαριού κρύβει δέκα διαφορετικές παρασκευές, η φοκάτσια στην ταραμοσαλάτα είναι χειροποίητη. Δοκίμασε μπαλοτίνα κοτόπουλο με σπανάκι και σάλτσα γραβιέρας, φρικασέ με ψάρι ημέρας και λιγκουίνι με πέστο από φιστίκια Αιγίνης και θα… ερωτευτείς! Όλα αυτά παρέα με ένα μπουκάλι ποιοτικό ελληνικό κρασί από την πλούσια λίστα που διαθέτει το εστιατόριο. Πριν φύγεις, τσέκαρε και το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο – είναι όνειρο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου