- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αυγά, αλεύρι, μυρωδικά, μέλι, γάλα και ξηροί καρποί: 6 τρόφιμα που αν τα καταψύξεις, θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα
Αυγά
Όχι, δεν εννοούμε να αποθηκεύσεις ολόκληρα τα αυγά μαζί με το τσόφλι τους! Αλλά να τα σπάσεις σε ένα μπολ, να τα αλατοπιπερώσεις, να τα χτυπήσεις και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσεις μέσα σε αεροστεγείς σακούλες τροφίμων. Έτσι την επόμενη φορά που θα θέλεις να φτιάξεις ομελέτα ή scrambled eggs, αρκεί να βγάλεις το σακουλάκι από την κατάψυξη! Σημαντικό: 24ώρες πριν χρησιμοποιήσεις το μείγμα, μετακίνησε το σακουλάκι από την κατάψυξη στο ψυγείο.
Αλεύρι
Γιατί να καταψύξεις το αλεύρι; Γιατί θα χαλάσει πολύ (πολύ!) αργότερα. Αυτό το κόλπο λειτουργεί για όλα τα είδη αλευριού, είναι ακόμα πιο χρήσιμο όμως σε εξειδικευμένα είδη όπως το αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας που τείνουν να χαλάνε γρηγορότερα. Άδειασε το αλεύρι σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτο στην κατάψυξη. Αργότερα, απλώς βγάλε το δοχείο από την κατάψυξη και χρησιμοποίησε την ποσότητα που θέλεις.
Βότανα και μυρωδικά
Αυτό το μικρό μυστικό λύνει τα χέρια στο μαγείρεμα: ψιλόκοψε βότανα και μυρωδικά (όπως άνηθο, μαϊντανό, δεντρολίβανο κλπ.) και τοποθέτησέ τα σε παγοθήκες. Γέμισε τις παγοθήκες με νερό και βάλε τις στην κατάψυξη. Ένας πανεύκολος (και κυρίως γρήγορος!) τρόπος να απογειώσεις τις σούπες, τους ζωμούς ή τις μαρινάδες σου!
Μέλι
Το παγωμένο μέλι είναι ένα από τα τελευταία food trends του TikTok και (μάλλον) όχι άδικα. Οι χρήστες του TikTok ανακάλυψαν ότι αν γεμίσεις ένα πλαστικό μπουκάλι με μέλι και το βάλεις στο ψυγείο θα μεταμορφωθεί σε… γλειφιτζούρι!
Γάλα
Αν καταψύξεις το γάλα στις ειδικές θήκες για γρανίτες, θα έχεις μία παγωμένη, υγιεινή λιχουδιά, ιδανική για να ξεγελάσεις για λίγο την ξαφνική λιγούρα (ή τα πιτσιρίκια εδώ που τα λέμε…). Επίσης, σε περίπτωση που ζεις μόνος σου και δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις το γάλα πριν χαλάσει, μπορείς να το καταψύξεις σε παγοθήκες παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του.
Ξηροί καρποί
Ρίξε τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς σε μια αεροστεγή σακούλα τροφίμων και βάλε τη σακούλα στην κατάψυξη. Αυτό θα αποτρέψει τους ξηρούς καρπούς από το να ταγγίσουν!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.