Παγωτό στην Αθήνα: Fatto a mano, Μαραμπού, Zuccherino, Bufala Gelato, Django, Κόκκιον, Spoild, Dickie Dee, Cats and Monsters. 9 στέκια που δοκιμάσαμε.
Fatto a mano
Έχεις ξανακούσει για παγωτό… ρακόμελο; Για παγωτό ανθότυρο με θυμαρίσιο μέλι; Και τι θα έλεγες για ένα (φοβερό) παγωτό ρυζόγαλο; Τα παγωτά στο Fatto a mano φτιάχνονται καθημερινά στο χέρι (σ.σ. ακόμα και τα χωνάκια είναι χειροποίητα!) από αγνές και 100% φυσικές πρώτες ύλες που στην πλειονότητά τους προέρχονται από μικρούς παραγωγούς (κυρίως της Κρήτης, μια που είναι ο τόπος καταγωγής του ιδιοκτήτη). Καθημερινά θα βρεις 28-30 διαφορετικές γεύσεις, ανάμεσά τους σίγουρα και την αγαπημένη σου. Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, 2105777407
Μαραμπού
Μπορεί να είναι λιλιπούτειο, αλλά από το εργαστήρι του βγαίνουν μερικά από τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας, φτιαγμένα καθημερινά με ολόφρεσκα, αγνά υλικά. Θα βρεις λίγες, αλλά αξεπέραστες γεύσεις (όπως είναι το φημισμένο ανθόγαλα), ενώ κατά καιρούς η ομάδα του Μαραμπού πειραματίζεται και μας αφήνει… παγωτό (αναφερόμαστε στο ολοκαίνουργιο παγωτό γιαούρτι με μαρέγκες και κεράσι!). Αρχελάου 17, Παγκράτι, 2107247037
Zuccherino
Εκτός από παγωτό που φτιάχνεται καθημερινά από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και βγαίνει σε περισσότερες από 120 (!) γεύσεις, στα Zuccherino θα βρεις επίσης και ένα Gelato Box (για 2 ή 4 άτομα) με όλα όσα χρειάζεσαι (χωνάκια, wafer cups, πραλίνες, μπισκότα, toppings, φυσικά παγωτό) για να φτιάξεις το παγωτό των ονείρων σου. www.zuccherino.gr
Bufala Gelato
Μας έμαθε τι σημαίνει να τρως παγωτό μέσα σε… φρεσκοψημένη βάφλα και αυτό είναι κάτι που θα του το χρωστάμε για πάντα. Όσο για το ίδιο το φημισμένο παγωτό του, αυτό φτιάχνεται από 100% ελληνικό βουβαλινό γάλα, έχει 30% λιγότερη ζάχαρη και κυκλοφορεί σε περισσότερες γεύσεις από όσες μπορείς να μετρήσεις… www.bufalagelato.com
Django
Άνοιξε στο Κουκάκι την άνοιξη και δημιούργησε ουρές με το «καλημέρα σας». Το Django, που ήρθε από τη Σύρο για να ξεσηκώσει την Αθήνα, φτιάχνει καθημερινά τρομερό, χειροποίητο παγωτό και μοναδικά φρουτένια sorbet, αυστηρά με φρέσκα, εποχιακά υλικά. Για το παγωτό φιστίκι του φήμες λένε ότι είναι το καλύτερο της πόλης. Βεΐκου 15, Κουκάκι, 6937395363
Κόκκιον
Το παγωτό εδώ δεν είναι απλώς λιχουδιά, αλλά… ολόκληρη επιστήμη! Χρησιμοποιούνται οι καλύτερες πρώτες ύλες του κόσμου, το γάλα είναι ολόφρεσκο και έρχεται από τη βόρεια Ελλάδα, ενώ οι γεύσεις παρασκευάζονται από εξειδικευμένους ζαχαροπλάστες. Έτσι θα βρεις από παγωτό ανθόγαλο και παγωτό με μπισκότο βουτύρου, μέχρι παγωτό μασκαρπόνε, όλα στην τέλεια υφή. Πρωτογένους 2, Ψυρρή, 6981563511
Spoild
Χειροποίητο gelato φτιαγμένο με 100% φρέσκο γάλα, χωρίς προσθήκη λίπους χρωστικών ή συντηρητικών… Ναι, αλλά και τι άλλο; Θα σας πω: ένα… κομπρεσέρ που κάνει όλη τη διαφορά. Η ομάδα του Spoild «χτυπάει» το παγωτό της εδώ για να του δώσει τη μοναδική, soft υφή του, ενώ αν θέλεις, προσθέτει στο «χτύπημα» και φρεσκοψημένα cookies, επίσης δικής τους παραγωγής. Kill me now… Βουλής 5, Σύνταγμα, 2103210115
Dickie Dee
Έγινε γνωστό κυρίως από το συννεφένιο μαλλί της γριάς που τυλίγει γύρω από τα χωνάκια, αλλά αγαπήθηκε για το φοβερό soft παγωτό του. Όσο ζω θα επιμένω ότι η γεύση «αλατισμένη καραμέλα» είναι από τα πιο νόστιμα πράγματα που μπορεί κανείς να φάει σε αυτή τη ζωή. Βουλής 23, Σύνταγμα, 2103238277
Cats and Monsters
Το πρώτο αποκλειστικά vegan παγωτατζίδικο της Αθήνας φτιάχνει καθημερινά παγωτό σε διαφορετικές γεύσεις με γάλα σόγιας, γάλα βρώμης, ρυζιού ή αμυγδάλου και είναι τόσο νόστιμο που αξίζει να το δοκιμάσεις είτε είσαι vegan είτε όχι. Πατούσα 4, Εξάρχεια
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.