Θεματα

Taste Garden: O κήπος γεμάτος funky καντίνες και street food

Πέρασαμε ένα απόγευμα στον κήπο του Golden Hall και φάγαμε όλα όσα λαχταρούσαμε και κάτι παραπάνω.

Κατερίνα Καμπόσου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τo Taste Garden είναι ένας κήπος με street food στo Golden Hall

To Taste Garden τoυ Golden Hall έγινε στέκι μου από την πρώτη κιόλας (για μένα σωτήρια) μέρα που άνοιξε τις πόρτες του. O λόγος είναι απλός και συνoψίζεται μέσα από τις εξής δύo κoινές συνειδητoπoιήσεις. Αρχικά στην Αθήνα, υπάρχει έλλειψη σε οργανωμένα fοοd markets με καντίνες και stands με street fοοd δίπλα-δίπλα, όπως σε άλλες χώρες του εξωτερικού και έπειτα, μετά από ένα μαραθώνιο shοpping ποιος δεν έχει λιγούρα για φαγητό ή ένα δροσιστικό cοcktail σε έναν όμορφο κήπο με χαλαρή ατμόσφαιρα, χωρίς να χρειαστεί να ξαναβάλει μπρος το αμάξι; Ε λοιπόν, πέρα από την ποικιλία των επιλογών για ψώνια, όλα τα παραπάνω προσφέρει το Golden Hall και μάλιστα σε ένα χώρο με funky vibes, 6 λιλιπούτεια food trucks για όλα τα γούστα και πολύχρωμα τραπέζια, ανάμεσα στα λουλούδια που δίνουν την απαραίτητη αίσθηση δροσιάς. Ο ήλιος πέφτει, οι γιρλάντες με τα φωτάκια πάνω από τις καντίνες ανάβουν και τότε αρχίζει το δίλλημα, ασιατικό ή μπέργκερ; Αναψυκτικό ή κοκτέιλ; Επειδή στην ΑΤΗΕΝS VOICE μας αρέσει να δίνουμε λύσεις σε προβληματισμούς σαν κι αυτούς και είμαστε ταυτόχρονα καλοφαγάδες, αποφασίσαμε να σας ξεναγήσουμε στο Taste Garden και να δοκιμάσουμε από κάθε stand για να σας προτείνουμε τα καλύτερα.

© Θανάσης Καρατζάς

Αφετηρία μας το Wagamama για soba νούντλς στο teppan. Μέσα είχαν κοτόπουλο, γαρίδες, αυγό, κρεμμύδι, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, βλαστάρια φασολιών σόγιας και φρέσκο κρεμμυδάκι. Γαρνίρονται με ανάμεικτους σπόρους σουσαμιού, τραγανά τηγανητά κρεμμυδάκια και πίκλες ginger. Τώρα για όποιον δεν γνωρίζει τι είναι το teppan, ρωτήσαμε πρώτοι για λογαριασμό σας και τα παιδιά από το Wagamama μας εξήγησαν πως στο teppanyaki τα νουντλς ψήνονται ενώ ανακατεύονται γρήγορα πάνω σε μια πολύ καυτή πλάκα. Το αποτέλεσμα είναι τα νουντλς να γίνονται γευστικά και μαλακά, τα λαχανικά τραγανά, οι γαρίδες ιδανικά ψημένες και το κρέας τρυφερό. Σαν αυτό που δοκιμάσαμε δηλαδή!

Κρατώντας θα λέγαμε μια μικρή επιρροή από Ασία, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε street food με πάπια στην καντίνα του everest exclusive. Μέσα σε ένα ζυμωτό ψωμάκι που λέγεται Mezza Luna επειδή μοιάζει με μισοφέγγαρο, γευτήκαμε φιλέτο πάπιας μαριναρισμένο σε σόγια με αβοκάντο και κινέζικο λάχανο. Και κολλήσαμε! 

© Θανάσης Καρατζάς

Φανταστικό το Ασιάτικο δεν λέω, αλλά επειδή το Taste Garden θέλει να ικανοποιήσει τις γευστικές απαιτήσεις όλων, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κήπο το truck του TGI FRIDAYS. To στοίχημα κερδήθηκε όταν έφτασαν μπροστά μας δυο μίνι μπέργκερς με sauce Jack Daniels, frizzled κρεμμυδάκι και γαλλική σαλάτα που συνοδεύονταν μαζί με την signature Fridays frozen Margarita. 

Tα μίνι μπέργκερς και η signature frozen Margarita του TGI FRIDAYS / © Θανάσης Καρατζάς

Προτού όμως συνεχίσουμε το μίνι αυτό oδοιπορικό γεύσης, ας τονίσω κάποια πράγματα ακόμα για το Taste Garden, που είναι μπόνους να τα γνωρίζει κανείς. Οι απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19 τηρούνται ευλαβικά προκειμένου να νιώθουν όλοι άνετα. Το προσωπικό του Golden Hall φροντίζει για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση κάθε επισκέπτη και είναι πρόθυμοι και ευγενικοί να βοηθήσουν σε όλα. Στα δύο βήματα από τις καντίνες τα παιδάκια μπορούν να παίξουν στην ειδικά διαμορφωμένη παιδική χαρά ή γύρω από το σιντριβάνι. Κάπως έτσι λοιπόν, το Taste Garden φαίνεται να συμπληρώνει όλες τις προυποθέσεις ώστε να αποτελεί κι από μόνος του, αυτούσιος προορισμός για χαλαρό φαγητό ή ποτό, ανεξάρτητα με το αν θα πάει κάποιος να κάνει τα ψώνια του στα καταστήματα.

© Θανάσης Καρατζάς

Το «χαλαρό» βέβαια είναι πάντα υποκειμενικό αφού εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε την υπέρβαση στο «ελληνικό τερέν» με 4 πιάτα από την καντίνα του Τυροκομείου Κωσταρέλου. Το συγκεκριμένο άλλωστε φημίζεται για τα εκλεκτά τυριά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα παραγωγής του, που τα εντάσσει σε μια πιο up-to-date εκδοχή του street food. Η πρότασή των υπεύθυνων της καντίνας ήταν το σάντουιτς με μαλακή φέτα, ψητά μανιτάρια, μπέικον, σπανάκι, μουστάρδα μελιού και μαγιονέζα τρούφας. Έπειτα το πεϊνιρλί με τα τρία τυριά Tυροκομείου Κωσταρέλου (πινακοτύρι, μαλακή φέτα, γραβιέρα) και χοιρινό με ρίγανη και η λεπτή πίτσα σε παρόμοια λογική με τα παραπάνω. Το αγαπημένο μας όμως ήταν η κιμαδόπιτα με τσαλαφούτι, καπνιστή πάπρικα και μαϊντανό.

Στο ίδιο μήκος κύματος - αυτό της υπερβολής - αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε και 3 κλασικές κι αγαπημένες επιλογές σε «βρώμικο» καντίνας, στις οποίες έχουμε υποκλιθεί έστω μια φόρα όλοι μας, μετά από ξενύχτι. Kλασσικό μπέργκερ, κοτομπουκές με πατάτες και θεϊκό hot dog από τα Cultivos Coffee .Ο ενθουσιασμός για το τελευταίο προκύπτει από τον ανεπανάληπτο συνδυασμό τραγανού μπέικον, crispy κρεμμυδιού, τσένταρ και bbq sauce! Τη γευστική 6άδα έκλεισε ένα δροσερό cocktail από το Flocafe Espresso Room.

Μπέργκερ, κοτομπουκές με πατάτες και hot dog από τα Cultivos Coffee / © Θανάσης Καρατζάς

Για cocktail στο Flocafe Espresso Room / © Θανάσης Καρατζάς

Εντάξει εμείς μπορεί να μην πήραμε μόνο ένα cocktail αλλά 2-3. Σε κάθε περίπτωση, μετά από όλα αυτά, συνειδητοποίησα πως η διαδρομή που κάνω τελευταία Παγκράτι-Μαρούσι για να επισκεφτώ το Taste Garden, αξίζει κάθε λεπτό!

Xρήσιμο tip: H νέα είσοδος του Golden Ηall από την πεζογέφυρα ΟΑΚΑ για άμεση πρόσβαση από το σταθμό Ειρήνη και φυσικά από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-22:30 και Σάββατο 16:00-22:30.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τo www.goldenhall.gr