- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα τέλεια Πασχαλινά Τσουρέκια έχουν την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη και τα βρίσκεις μόνο στην ΑΒ Βασιλόπουλος
Λατρεύω το πασχαλινό τσουρέκι! Και ποιος δεν το λατρεύει άλλωστε; Αφράτο, μυρωδάτο, μαστιχωτό, με επικάλυψη σοκολάτας, γεμιστό ή όχι… Πώς να του αντισταθείς; Πιστεύω ότι αυτή η λιχουδιά είναι από μόνη της ικανή να κατατάξει το Πάσχα ανάμεσα στις νοστιμότερες γιορτές… Και δικαίως!
Ένα πρόβλημα έχει το τσουρέκι… Δεν είναι και η πιο εύκολη συνταγή με την οποία μπορεί κανείς να καταπιαστεί. Θέλει πολύ καλό ζύμωμα (αν δεν έχεις ειδικό μίξερ είναι απλά αδύνατο), θέλει ξεκούραση, υπομονή και να περάσεις περίπου μισή αιωνιότητα στην κουζίνα. Με άλλα λόγια, θέλει να αφιερώσεις αρκετό κόπο και χρόνο ώστε να έχεις τις πιθανότητες επιτυχίας με το μέρος σου. Αλλά γιατί να το κάνεις κιόλας, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Άκης Πετρετζίκης φροντίζει για αυτό;
Ναι, είναι αλήθεια! Για ακόμη μία χρονιά μπορούμε να βρούμε το τσουρέκι του Άκη αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ και στο AB Eshop και μάλιστα σε δύο εκδοχές: μυρωδάτο με μαστίχα ή γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού! Κάθε λαχταριστό, αφράτο τσουρέκι φέρει την υπογραφή του αγαπημένου σεφ και φυσικά την εγγύηση ποιότητας της ΑΒ. Οπότε το μόνο που χρειάζεται εσύ να κάνεις, είναι να το προμηθευτείς από το πιο κοντινό σου κατάστημα ΑΒ και απλά να αφεθείς στις αισθήσεις σου και να το απολαύσεις… Ας δούμε πώς!
3 τρόποι να απολαύσεις το τσουρέκι του Άκη Πετρετζίκη
Ο all time classic τρόπος
Κάποιοι αλείφουν βούτυρο και μέλι, άλλοι προτιμούν τη μαρμελάδα. Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν είναι να την κάνεις την αμαρτία, πρέπει να την κάνεις σωστά… Αυστηρά και μόνο με μπόλικη πραλίνα φουντουκιού! Κόλαση…
Peanut Butter & Jelly
Αν οι Αμερικάνοι γνώριζαν τι εστί τσουρέκι θα είχαν εγκαταλείψει το ψωμί του τοστ προ πολλού… Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις Peanut Butter& Jelly, την κλασική αμερικάνικη συνταγή για τοστ με μαρμελάδα και φιστικοβούτυρο δηλαδή, είναι να χρησιμοποιήσεις αντί για ψωμί δύο φέτες τσουρέκι. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς…
Πουτίγκα με τσουρέκι
Σε περίπτωση που σου περίσσεψε τσουρέκι (μάλλον απίθανο) αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να το αξιοποιήσεις. Αν δεν σου περίσσεψε πάλι και έχεις φρέσκο (πιο πιθανό), απλά το φρυγανίζεις για λίγα λεπτά στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και προχωράς με τα παρακάτω απλά βήματα: Μουλιάζουμε το τσουρέκι μας σε φρέσκο γάλα, μαζί με ζάχαρη, αυγό και κανέλα (ή βανίλια). Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι η πουτίγκα να ρουφήξει τα υγρά της και να ροδίσει. Έτοιμο!
Βρες το τσουρέκι του Άκη στα καταστήματα ΑΒ και στο AB Eshop και απόλαυσέ το όπως εσύ προτιμάς!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.