Στο ολοκαίνουργιο Oh My Cake το κέικ τρώγεται με το κουτάλι
Στο Περιστέρι υπάρχει ένα μαγαζί όπου το κέικ σερβίρεται σε μορφή… κρέμας!
Στο καινούργιο Oh My Cake στο Περιστέρι θα βρεις κέικ που έχει την όψη και την υφή κρέμας
Αν στα αυτιά σας αντηχεί ακόμα εκείνη η αυστηρή φωνή της έρμης μάνας που εκλιπαρεί «Μη τρως την ωμή ζύμη παιδάκι μου!» κάθε φορά που ψήνετε κέικ, τότε παρακαλώ θέλω την προσοχή σας… Αγαπητοί σύντροφοι γλυκατζήδες, τρέμοντας από συγκίνηση, ανακοινώνω ότι στο Περιστέρι μόλις κατέφτασε η δικαίωση της παιδικής ηλικίας! Για όλες εκείνες τις φορές που λαχταρήσαμε να φάμε τη ζύμη του κέικ και δεν μας άφησαν, πλέον υπάρχει το Oh My Cake. Αλλά για να μην τρομοκρατηθούν οι μανάδες, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Το Oh My Cake άνοιξε πριν ένα μήνα από μια παρέα νέων ανθρώπων που δηλώνουν λάτρεις του καλού, αφράτου κέικ. Ο Σάββας Ζαφειρόπουλος, ο Σταύρος Κανατάς, η Κατερίνα Χατζιαγγελίου και οι pastry chefs Μάγια Βέρρα και Βάνα Πετρακογιάννη ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να δημιουργήσουν εκείνο το κέικ που δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά. «Είχαμε αποφασίσει ότι θα ανοίγαμε ένα μαγαζί αφιερωμένο στο κέικ» λέει ο Σάββας και συνεχίζει «Θέλαμε όμως να μπούμε στο κομμάτι του γλυκού με κάτι δικό μας, εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο. Η ιδέα ξεκίνησε από όλους εκείνους που τους αρέσει να τρώνε το κέικ ωμό. Και μετά από ένα χρόνο γεμάτο πειραματισμούς η ιδέα έφτασε στο cake cream».
Το cake cream έχει τη γεύση του κέικ που ξέρετε και αγαπάτε, η υφή του όμως είναι τόσο μαλακή και βελούδινη, που τρώγεται με το κουτάλι! Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι η ζύμη είναι, βέβαια, ψημένη και τα συστατικά είναι τα ίδια με εκείνα ενός φυσιολογικού κέικ (βασικά ακόμα καλύτερα, μια που σε αντίθεση με τα περισσότερα κέικ του εμπορίου τα παιδιά δεν χρησιμοποιούν έτοιμα μείγματα, αλλά αγνά υλικά). Η μυστική συνταγή-πατέντα της παρέας είναι που τα αλλάζει όλα και τελικά οδηγεί σε αυτό το κρεμώδες αποτέλεσμα. Και η χαρά των γλυκατζήδων φυσικά δεν τελειώνει εδώ…
Μόλις μπαίνεις στο Oh My Cake, το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι μια βιτρίνα, όμοια με αυτή που έχουν όλα τα παγωτατζίδικα του κόσμου. Είναι τόσο ίδια η εικόνα που οι περισσότεροι δεν ρίχνουν καν δεύτερο βλέμμα στη βιτρίνα, όντας σίγουροι ότι πρόκειται για παγωτό. Μόνο που στην πραγματικότητα αυτή η βιτρίνα που διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία στους 15-17°C φυλάει τα cake creams. Υπάρχουν 8 διαφορετικές γεύσεις που κάθε τόσο θα εναλλάσσονται, αλλά πάνω-κάτω είναι αυτές: σοκολάτα, βανίλια, πορτοκάλι, λεμόνι, oreo, red velvet, μπανάνα και καρύδα.
Μόλις διαλέξεις τη γεύση που θες, 2-3 γενναιόδωρες μπάλες μπαίνουν σε ένα κυπελλάκι, ακριβώς όπως θα γινόταν και στην περίπτωση ενός παγωτού. Μετά, όμως, είναι που έρχεται η αληθινή μαγεία… Ρευστή, ζεστή σοκολάτα (έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε Merenda, Bitter σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα φουντουκιού, κρέμα bueno, καραμέλα, αλμυρή καραμέλα, maple Syrup, ενώ υπάρχει επίσης η επιλογή του cream cheese και των χειροποίητων πουρέδων φρούτων) περιχύνει το cake cream σου, κι έπειτα είναι η σειρά των toppings (πτι-μπερ, oreo, Digestive, caprice, M&Ms, σοκοφρέτα ΙΟΝ, τρούφα, καρύδα τριμμένη, ξηροί καρποί, Σαντιγύ) να δώσει το τελειωτικό χτύπημα… Αν είσαι της υπερβολής, προσθέτεις και παγωτό. Αυτό ήταν. Το κολασμένο κέικ σου είναι έτοιμο να σε στείλει στον Παράδεισο.
Είπαμε, όμως, ότι αυτό το μαγαζάκι εξειδικεύεται στο κέικ. Οπότε αντί για cake cream, μπορείς να επιλέξεις και μια φέτα κέικ (ή vegan cake) για βάση. Οι γεύσεις και τα βήματα που θα ακολουθήσεις είναι ακριβώς τα ίδια. «Στην ουσία, στο Oh My Cake προσπαθούμε να σπάσουμε το δίπολο βάφλα-κρέπα με ένα άλλο γλυκό, πολύ πιο υγιεινό», λέει ο Σάββας για να συνεχίσει: «Είμαστε όλοι λάτρεις του κέικ, βαρεθήκαμε όμως να τρώμε τα ίδια και τα ίδια. Θέλω να φάω το κέικ με μια ωραία σοκολάτα, με πραλίνα, με bueno, με όποια γεύση θέλω εγώ!» Διαφωνεί κανείς;
Για να συνοδέψεις το κέικ σου, υπάρχει υπέροχος καφές. Είναι ένα χαρμάνι specialty coffee από τη Λατινική Αμερική που οι Cafeistas έφτιαξαν αποκλειστικά για το Oh My Cake και –κατά τη γνώμη μου- ταιριάζει απόλυτα με το κέικ. Επίσης, θα βρεις και μια διαφορετική πρόταση σε milkshakes, τα λεγόμενα “Branded Milkshake”, όπου γνωστές σοκολάτες (Mars, Snickers, Twix και Bounty) μπαίνουν στο μαγικό shaker του Oh My Cake και βγαίνουν σε… milkshake.
Τέλος, να πω ότι η βάση (cake cream, cake slice ή vegan cake slice) έχει €3, οι σοκολάτες €1 και τα toppings €0,70. Οπότε στο τέλος το κέικ-υπερθέαμα κοστίζει συνολικά κάτι λιγότερο από €5, είναι όμως τόσο πληθωρικό που άνετα το μοιράζονται δύο άτομα. Για την ακρίβεια, μαθαίνω ότι σχεδόν κανένας άνθρωπος δεν κατάφερε να το φάει όλο με τη μία… Challenge accepted!
Δελφών 33, Περιστέρι, 210 5712300, Facebook: Oh my cake_gr, Instagram: Ohmycake_gr
Ώρες και μέρες λειτουργίας: Καθημερινά 08.30-21.00, delivery μέσω Wolt και e-food
INFO
Αποτέλεσμα της δουλειάς μιας παρέας νέων ανθρώπων το Oh My Cake, μας γνώρισε για πρώτη φορά ένα κέικ που λατρέψαμε: αυτό που το τρως με κουτάλι! Πρόκειται για ένα αξεπέραστο cream cake, ψημένο σε μορφή κρέμας, το οποίο βρίσκουμε σε τουλάχιστον 8 καταπληκτικές γεύσεις, οι οποίες μάλιστα εναλλάσσονται. Το Oh My Cake εξειδικεύεται στο κλασικό αμερικάνικο κέικ κι εκτός του cream cake θα βρείτε και τα «κανονικά» σε πάνω από 15 φοβερές γεύσεις, σοκολάτα, red velvet, μπισκότο, φιστίκι, λεμόνι κ.ά., αλλά και σε τουλάχιστον τρεις vegan επιλογές.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.