- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Tortilla Wrap: το λαχταριστό food trend του Tik Tok
Τόσα χρόνια διπλώναμε την tortilla τελείως λάθος
To Tortilla Wrap είναι από τα food trend του Tik Tok που αξίζει να δοκιμάσεις
Αν κάτι μας έμαθε η καραντίνα είναι πως οι άνθρωποι όταν βαριούνται, μπορούν να γίνουν εξαιρετικά εφευρετικοί, ειδικά όσον αφορά το φαγητό τους. Στην προηγούμενη καραντίνα μάθαμε από τον σωστό τρόπο να ανοίγουμε ένα κουτί δημητριακών μέχρι πώς να φτιάχνουμε ανθισμένες focaccias. Στο δεύτερο lockdown το Tik Tok συνεχίζει ακάθεκτο και μας δείχνει κάποια food trend που μας κάνουν να αναφωνούμε «Μα καλά, εγώ γιατί δεν το είχα σκεφτεί αυτό τόσο καιρό;»
Το πρώτο είναι το εξαιρετικά δημοφιλές #fetapastachallenge (έχουμε γράψει αναλυτικά για αυτό εδώ) που μάλιστα έχει πρωταγωνιστή τη δική μας ελληνική φέτα! Το δεύτερο ακούει στο όνομα #tortillawraptrend και ανοίγει ένα ωραίο, νέο κόσμο αφιερωμένο στους τρόπους με τους οποίους μπορείς να απολαύσεις μια tortilla. Τι ακριβώς είναι όμως το #tortillawrap;
Πολύ απλά, παίρνεις μια tortilla και τη χωρίζεις νοητά σε τεταρτημόρια. Την κόβεις σε μια πλευρά, ξεκινώντας από το κέντρο και φτάνοντας μέχρι τη μια της άκρη. Έπειτα, απλώνεις πάνω σε κάθε τεταρτημόριο τα υλικά της αρεσκείας σου και απλώς διπλώνεις την tortilla κυκλικά, ξεκινώντας από το σημείο που την έχεις κόψει. Στο τέλος, σοτάρεις για λίγο την tortilla σου στο τηγάνι και σε μερικά λεπτά έχεις ένα τέλειο σνακ (ή πρωινό ή βραδινό ή επιδόρπιο, το tortilla wrap τρώγεται με κάθε τρόπο)!
Το καλό είναι ότι καθώς η tortilla έχει ουδέτερη γεύση, μπορείς να προσθέσεις είτε γλυκά, είτε αλμυρά υλικά. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι οι συνδυασμοί είναι πραγματικά ατελείωτοι, έτσι που όσες φορές κι αν φτιάξεις μια tortilla κατά αυτό τον τρόπο, ποτέ δεν θα τη βαρεθείς και ποτέ των ποτών δεν θα ξεμείνεις από ιδέες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.