- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Οι καλύτερες ταραμοσαλάτες της Αθήνας, ελληνικά αποστάγματα και όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για μια Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι
Φρεσκοψημένη, ζεστή λαγάνα βουτάει σε μπολ αφράτης ταραμοσαλάτας. Οι σουπιές σπανάκι κάνουν καλή παρέα με τα τηγανητά καλαμαράκια και τις αρωματικές σαλάτες με τα μαυρομάτικα. Οι γαρίδες ζουμερές περιμένουν υπομονετικά μέσα στην κόκκινη σάλτσα τους, το τρυφερό χταποδάκι σε προκαλεί να σηκώσεις το ποτήρι με το ούζο και να τσουγκρίσεις στο όνομα της πιο νόστιμης Δευτέρας του κόσμου! Η φετινή Καθαρά Δευτέρα είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες... Ίσως δεν έχει πολύχρωμους χαρταετούς και μεγάλα τραπέζια, αλλά η νοστιμιά δεν θα της λείψει! Εφοδιάσου έγκαιρα με τα απαραίτητα, ψώνισε καλαμαράκια, σουπιές, χταπόδια, μύδια και γαρίδες, παράγγειλε ταραμοσαλάτα από τους καλύτερους και φτιάξε τη δική σου λαγάνα (μην αγχώνεσαι, σου έχουμε την τέλεια συνταγή!). Τι λείπει; Τα ωραία ελληνικά αποστάγματα που τα κάνουν όλα να φαίνονται πιο όμορφα… Στην υγειά μας!
5 εξαιρετικές ταραμοσαλάτες της Αθήνας...που σου έρχονται έτοιμες στο σπίτι
Ps:Luncheon
Η ταραμοσαλάτα του Σωτήρη Κοντιζά είναι τόσο διάσημη όσο και ο ίδιος! Με λευκό ταραμά και λάδι μυρωδικών (€5) είναι από τις πιο πετυχημένες της πόλης.
Μπαρμπουνάκι
Ταραμοσαλάτα (€4,5) που φημίζεται. Μαζί και πολλές ακόμα λιχουδιές που θα νοστιμέψουν το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, όπως ντολμαδάκια, γαρίδες, καραβίδες, ριζότα, χόρτα και όλα τα θαλασσινά που ονειρεύεσαι.
Ψαροχώρι
Εκτός από ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά (€4,5), παράγγειλε και γαύρο μαρινάτο, χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα, φάβα Σχοινούσας, θράψαλο σχάρας και ριζότο σουπιάς!
Φοιτητής
Από τις καλύτερες της Αθήνας (€3,5) και τα άπαντα των ψαρικών.
Ψαρού
Φοβερή ταραμοσαλάτα με €3,50, αλλά και καπνιστά μύδια, χταπόδι ξυδάτο, γαρδιδομακαρονάδα, θράψαλο στη σχάρα με ρίγανη και λαδολέμονο, τσιροσαλάτα.
5 επιλογές σε αποστάγματα νότα αλμύρας και εξοχής στο ποτήρι
Ούζο Πλωμαρίου. Με αναλλοίωτη συνταγή από το 1894. Μύτη και στόμα ένας πλούτος από αρωματικούς σπόρους και βότανα από τη Λέσβο με πρωταγωνιστές τον γλυκάνισο, το αλάτι Καλλονής, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Tσίπουρο Τσιλιλή με γλυκάνισο. Στη μύτη έντονα εσπεριδοειδή –περγαμόντο και λεμόνι–, λευκό ροδάκινο, ανθικές νότες τριαντάφυλλου και βοτανικές νύξεις μέντας.
Τσίπουρο Μπαμπατζίμ με γλυκάνισο. Φτιαγμένο από πολίτικες συνταγές και μυστικά των προγόνων του Ανέστη Μπαμπατιζόπουλου.
Τσίπουρο Μετέωρο χωρίς γλυκάνισο. Μονοποικιλιακό, από στέμφυλα της ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου.
Τσίπουρο Βασιλεία χωρίς γλυκάνισο. Πολυποικιλιακό, της οικογένειας Σιδηρά στην Αράχωβα. Προϊόν 2πλης απόσταξης με έντονο τον χαρακτήρα ανθέων και βοτάνων.
Γκουρμέ παράδοση από το Aleria
Ο Γκίκας Ξενάκης και η ομάδα του με το #MezeMenu βάζουν στους παραδοσιακούς μεζέδες της ημέρας μια αλλιώτικη δημιουργική ματιά. Σπίτι σας, μαζί με την παραδοσιακή λαγάνα, θα φτάσουν ντολμαδάκια, χταποδάκι, φάβα, ταραμοσαλάτα και διάφορα άλλα νόστιμα, που συνοδεύονται από την εμφιαλωμένη τσικουδιά 35Ν. Το μενού είναι για δύο άτομα και παραδίδεται από Σάββατο μέχρι και ανήμερα την Καθαρή Δευτέρα. Αναλυτικά στο www.aleria.gr ή τηλεφωνικά στο 2105222633
O Vassilenas επιστρέφει την Καθαρά Δευτέρα
O αγαπημένος Vassilenas κάνει δυναμική επανεμφάνιση και μάλιστα πάνω στη γιορτινή ημέρα! Ετοιμάζει menu@home που μοσχοβολάει θάλασσα: χταποδάκι μαρινάτο, σουπιά με χόρτα γιαχνερά, γιουβετσάκι γαρίδας και φυσικά τη διάσημη ταραμοσαλάτα του Vassilenas, η οποία θα είναι διαθέσιμη και μέσω take away σε συσκευασία των 200γρ. την Παρασκευή 12/3, το Σάββατο 13/3 και την Καθαρά Δευτέρα 15/3, 12.00-16.00. Tο πλήρες μενού έχει €30/άτομο, μπορεί να συνοδευτεί με ωραία κρασιά, τσίπουρα ή ούζα και διατίθεται με takeaway ή delivery ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας (13.00-16.00) μέσω του Mercedes Taxi Club. Προπαραγγελίες μέχρι το Σάββατο 13/3 στο www.vassilenas.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.