Ελλαδα

Καθαρά Δευτέρα 2021 - ΑΔΜΗΕ: Προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού

Σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέταγμα χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα
Πέταγμα χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα © Eurokinissi

Καθαρά Δευτέρα: Προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού συνιστά ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Μεγάλη προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα συνιστά ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Ο ΑΔΜΗΕ συμβουλεύει τους πολίτες να μην πετάνε χαρταετό κοντά σε πυλώνες και γραμμές Υψηλής Τάσης ή κοντά σε Υποσταθμούς, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί σε καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

  • Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.
  • Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε πυλώνες Υψηλής Τάσης, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι από τα παραπάνω, επικοινωνήστε άμεσα με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Καθαρά Δευτέρα 2021: Χαρταετός με sms

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η Καθαρά Δευτέρα είναι διαφορετική αφού ισχύουν οι γνωστοί περιορισμοί του lockdown, αλλά χωρίς πρόσθετα νέα μέτρα. Όποιος επιθυμεί να κάνει βόλτα, θα μπορεί, με βάση τα προβλεπόμενα μέτρα (αποστολή SMS και κωδικός 6 για άθληση), υπό τον όρο βέβαια να κινηθεί εντός δήμου ή εκτός αυτού αλλά όχι σε μεγαλύτερη απόσταση των 2 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, σημειώνεται πως οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως πρέπει να αποφευχθούν οι συνωστισμοί στα πάρκα καθώς τα κρούσματα ειδικά στην Αθήνα δε λένε να πέσουν.

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για τους παρακάτω λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν της διαμονής τους
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση
  • Μετακίνηση εκτός νομού για διαζευγμένους γονείς ή γονείς που τελούν σε διάσταση, που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν
  • Μετακίνηση εκτός νομού προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού και οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε παράβαση. Επομένως, δεν επιτρέπεται η μετάβαση σε άλλον νομό για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ