7 αθηναϊκά εστιατόρια στέλνουν την Τσικνοπέμπτη delivery: Po’ Boys, St. George Lycabettus, Lost Athens, Κυβέλη, Ταβέρνα ο Μπάμπης, Παλιά Αγορά, Μαύρο Πρόβατο
Έστω ότι δεν το έχεις με το τσίκνισμα, τις ψησταριές και τη σχάρα, αλλά λατρεύεις την Τσικνοπέμπτη. Πώς θα τη γιορτάσεις, όμως, όταν όλες οι αγαπημένες σου ταβέρνες είναι κλειστές; Πολύ απλά, θα την… παραγγείλεις! Δες παρακάτω 7 στέκια που αναλαμβάνουν να σου φέρουν το τσίκνισμα σπίτι σου!
Po’ Boys
Πες μου, πόσο θέλεις να δοκιμάσεις μια γουρνοπούλα καπνιστή με γλάσο από bourbon;; Το Po’ Boys που φημίζεται για τα σιγοκαπνιστά του κρέατα, αυτή την Τσικνοπέμπτη ξεπερνάει τον εαυτό του και δημιουργεί ένα special μενού με καπνιστή γουρνοπούλα και καπνιστή προβατίνα, που μπορείς να απολαύσεις είτε μέσα στο ψωμάκι του Po’ Boys, είτε μέσα σε brioche burger bun, είτε σε μερίδα. Συνόδευσε με πατάτες φούρνου με πικάντικο καπνιστό χοιρινό λουκάνικο, πατατοσαλάτα και Apple Coleslaw κι έχεις την καλύτερη Τσικνοπέμπτη της ζωής σου! Προπαραγγελίες (μέχρι και την Τετάρτη 03/03) για delivery και take away στο 210 3234672 (ελάχιστη παραγγελία €30). Tip: για παραλαβή από το κατάστημα ανήμερα της Τσικνοπέμπτης για κάθε προϊόν, παίρνεις μια μπίρα δώρο! Αγαθάρχου 12, Ψυρρή
St. George Lycabettus
Ο Βασίλης Μήλιος, o executive chef του Ξενοδοχείου St. George Lycabettus έχει δημιουργήσει ένα μενού, ειδικά αφιερωμένο στους λάτρεις του κρέατος. Το μενού περιλαμβάνει ένα Mixed Grill με αρνίσια παϊδάκια, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, χοιρινό φιλέτο, κοτόπουλο φιλέτο και χωριάτικο λουκάνικο, που συνοδεύεται από ψητή πατάτα με γιαούρτι, BBQ sauce & πιτάκια. Για γλυκό υπάρχει μια δροσερή lemon pie. Το μενού έχει €35/άτομο ή €60/2 άτομα και μπορείτε να το παραγγείλετε μέσω e-food και Wolt.
Lost Athens
Πώς κάνεις την Τσικνοπέμπτη να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αλλά χωρίς να της λείπει τίποτα από τη ζουμερή της γεύση; Πολύ απλά παραγγέλνεις το “The Tradition of Tsiknopempti Menu” του Lost Athens. To μενού αποτελείται από 5 πιάτα, το ένα πιο ιδιαίτερο από το άλλο… Άρχισε με σούπα Oxtail, πέρασε στα ορεκτικά με μοσχαρίσιο τατάκι με μανιτάρι dashi και συκώτι μοσχαρίσιο γιακιτόρι με ψητά πράσα και πουρέ γλυκοπατάτας, και για κυρίως επίλεξε ανάμεσα σε χάνγκερ ταλιάτα με πιπεριές παδρόν ή κοτόπουλο μαριναρισμένο με sake. Για γλυκάκι υπάρχει γαλακτομπούρεκο (γιατί κάποια πράγματα είναι σταθερές αξίες). Το μενού έχει €40/ άτομο κι είναι διαθέσιμο από την Πέμπτη 4 Μαρτίου έως και την Κυριακή 7 Μαρτίου. Μπορείς, όμως, να το προπαραγγείλεις από σήμερα κιόλας μέσω Wolt (για διανομή στο σπίτι) και στο 210 7230832 (για παραλαβή από το Lost Athens), Αρχελάου 7, Παγκράτι
Κυβέλη
Για την καλύτερη Πέμπτη του χρόνου το αγαπημένο στέκι της Κυψέλης ρίχνει την ψησταριά στα κάρβουνα για ένα μενού υπέρτατης κρεατοφαγίας! Θα βρεις: αρνίσια παϊδάκια γάλακτος με το κιλό, κοντοσούβλι ρουμελιώτικο (δηλαδή ελληνικό χοιρινό, μαριναρισμένο με αρωματικά της υπαίθρου), σουβλάκια της γιαγιάς (καλαμάκια σχάρας από μαριναρισμένο ελληνικό χοιρινό με ψητή ντομάτα και κρεμμύδι σε φρέσκια ζυμαρένια τηγανιτή πίτα), ποικιλίες κρεατικών σχάρας 4 ατόμων (μπιφτεκάκια, λουκάνικο χειροποίητο, μπριζολάκια χοιρινά, ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλου με φρέσκιες τηγανιτές πατάτες και ψητές πιτούλες, και φυσικά τζατζίκι χειροποίητο! Για τηλεφωνικές προπαραγγελίες (210 8219406) άνω των €50 μέχρι τις 3/03, κέρασμα μισό λίτρο τσίπουρο από μικρούς αποσταγματοποιούς! Λιγωθήκατε; Κι εμείς!
Ταβέρνα ο Μπάμπης
Ο Μπάμπης είναι σταθερή αξία! Από το 1967 μέχρι σήμερα τόσες και τόσες Τσικνοπέμπτες έχει σταθεί δίπλα μας. Φέτος έρχεται σπίτι σου κουβαλώντας όλες τις κλασικές νοστιμιές του (στα οπωσδήποτε τα πασίγνωστα μπιφτέκια του!) και μερικές ακόμα έξτρα λιχουδιές (όπως παϊδάκια αρνίσια από ντόπια αρνιά Ελασσόνας και χειροποίητο λουκάνικο Πύλης Τρικάλων) που φτιάχτηκαν ειδικά για την ημέρα. Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας τηλεφωνικά στο 210 9420529 και online πατώντας εδώ. Λεωφόρος Αμφιθέας 73, Παλαιό Φάληρο
Παλιά Αγορά
Εδώ συμβαίνει μια Τσικνοπέμπτη με τα όλα της! Και τι δεν θα βρεις… Σπιτικές αλοιφές, μερακλίδικα ορεκτικά, του κόσμου τις σαλάτες, γαρνιτούρες, και φυσικά τα άπαντα του κρέατος: μοσχαρίσια μπιφτέκια, χειροποίητο κεμπάπ, γλασαρισμένη χοιρινή πανσέτα, μπούτι κοτόπουλο στη σχάρα, μοσχαρίσια πικάνια, μέχρι και rib eye Ουρουγουάης! Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ και κάντε την παραγγελία σας στο 210 6837017, Κεχαγιά 26& Μάρκου, Φιλοθέη
Μαύρο Πρόβατο
Το αγαπημένο στέκι του Παγκρατίου τιμά την Τσικνοπέμπτη με λαχταριστά πιάτα κρεατικών (για τα οποία άλλωστε φημίζεται), πληθωρικές σαλάτες, χειροποίητες πίτες (χρειάζονται για να σπάει λίγο το πολύ κρέας), κοντοσούβλια και κοκορέτσια! Εκτός από όλα τα παραπάνω, όμως, αυτή η Τσικνοπέμπτη είναι μια τέλεια αφορμή για να δοκιμάσεις και το νέο, φοβερό σπιτικό του burger… Παραγγελίες στο 210 7223466
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.