Θεματα

Real & Honest: τα spreads που κάνουν καλό!

Το όνειρο κάθε γλυκατζή μόλις έγινε πραγματικότητα…

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πραλίνα φουντουκιού με κακάο και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Πραλίνα φουντουκιού με κακάο και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Η Real & Honest είναι μια σειρά από υγιεινά αλείμματα με βάση τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους

Ανήκω στην κατηγορία «αθεράπευτα γλυκατζήδες» από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ καν να διανοηθώ ότι θα περάσει μια μέρα χωρίς να φάω κάτι γλυκό, ας είναι και μια κουταλιά μέλι (και φυσικά ποτέ δεν είναι κάτι τόσο αθώο). Τώρα, αν πάρετε αυτή την παραδοχή και την προσαρμόσετε στις συνθήκες εγκλεισμού της πανδημίας, όπου όλοι μασουλάμε περισσότερο και κινούμαστε λιγότερο, εύκολα καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά, ούτε για εμένα, ούτε για τη ζυγαριά μου. Ήδη από την πρώτη καραντίνα μου έγινε ξεκάθαρο ότι μάλλον θα έπρεπε να σταματήσω να φοβάμαι τον κορωνοϊό και να αρχίσω να ανησυχώ για το ζάχαρο. Έπρεπε γρήγορα να βρω έναν τρόπο να ικανοποιήσω την ανάγκη μου για γλυκό με κάτι άλλο εξίσου γευστικό, αλλά πολύ πιο υγιεινό. Και κάπως έτσι, έπεσα πάνω στα προϊόντα της Real & Honest.

Φιστικοβούτυρο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Φιστικοβούτυρο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Πιθανολογώ ότι όσοι είστε υπέρμαχοι της υγιεινής διατροφής και της άθλησης γνωρίζετε ήδη τη συγκεκριμένη σειρά καθώς έφερε επανάσταση με τα προϊόντα High Protein, που περιλαμβάνουν φιστικοβούτυρα και ταχίνια με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Για παράδειγμα, το High Protein Ταχίνι – Σησαμοβούτυρο από αποφλοιωμένους και καβουρδισμένους σπόρους σησαμιού περιέχει 22% περισσότερη πρωτεΐνη σε σχέση σε σχέση με το 99,9% Ταχίνι-Σησαμοβούτυρο της Real &Honest, ενώ το High Protein φιστικοβούτυρο  με αποφλοιωμένα και καβουρδισμένα φιστίκια, περιέχει 29% περισσότερη πρωτεΐνη ως προς το 99,9% Φιστικοβούτυρο της ίδιας σειράς. Στην ουσία, πρόκειται για προϊόντα που όχι μόνο δεν περιέχουν ζάχαρη, φοινικέλαιο και παράγωγα σόγιας, αλλά επιπλέον είναι ενισχυμένα με φυσικά και λειτουργικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες ορού γάλακτος, φυσικό αντιοξειδωτικό από εκχύλισμα δενδρολίβανου και προσθήκη φυτικών ινών, όπως της ρίζας κιχωρίου. Μάλιστα, η εν λόγω σειρά διακρίθηκε από την INNOVA MARKET INSIGHTS κατά τη διάρκεια της έκθεσης ANUGA 2019 ως τα πιο καινοτόμα προϊόντα στην κατηγορία “Functional bread spreads on the rise”.

Ταχίνι- Σησαμοβούτυρο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Ταχίνι- Σησαμοβούτυρο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Η δική μου γνωριμία, όμως, με τη Real& Honest έγινε μέσα από τις τρο-με-ρές πραλίνες φουντουκιού που διαθέτει. Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας προσεκτικά την ετικέτα στο Άλειμμα με Κακάο, Φουντούκι και Πρωτεΐνη και παρατηρώντας ότι η πραλίνα αυτή δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, αλλά γλυκαντικά από το φυτό stevia, άνοιξα το βαζάκι με μια ελαφριά καχυποψία. Παρόλα αυτά η πρώτη κουταλιά διέψευσε πανηγυρικά κάθε μου αμφιβολία! Το συγκεκριμένο άλειμμα είναι τόσο πλούσια σοκολατένιο, που εύκολα βάζει κάτω όλες τις πραλίνες που έχω δοκιμάσει, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι στην πραγματικότητα είναι… παντελώς αθώο! Όσο για το Άλειμμα με Φουντούκι & Πρωτεΐνη, πραγματικά δεν έχω λόγια… Σε γεύση θυμίζει έντονα την πραλίνα λευκής σοκολάτας (χωρίς να περιέχει ίχνος σοκολάτας), ενώ η βελούδινη υφή του το καθιστά ένα τέλειο spread για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είχα σκοπό να το αλείψω πάνω σε τσουρέκι (αυτή τη στιγμή σκέφτομαι ότι επίσης θα πήγαινε πολύ μαζί με ένα βουτυρένιο μπισκότο), αλλά για να είμαι ειλικρινής έφαγα όλο το βαζάκι με το κουτάλι.

Η φανταστική πραλίνα φουντουκιού Real & Honest
Η φανταστική πραλίνα φουντουκιού Real & Honest

Μαθαίνω ότι οι συγκεκριμένες πραλίνες -όπως κι όλα άλλωστε τα προϊόντα της Real & Honest- δημιουργήθηκαν όχι μόνο για να μην επιβαρύνουν τη διατροφή μας με «κενές» θερμίδες, αλλά κι επιπλέον για να κάνουν καλό στη λειτουργία του οργανισμού μας. Αρκεί να πω ότι είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, εδώδιμες ίνες, βιταμίνη Ε και μέταλλα!

Έχοντας κυριολεκτικά βρει τη λιχουδιά που κάνει καλό (το όνειρο κάθε γλυκατζή), άρχισα να ψάχνω το θέμα λίγο παραπάνω. Βρήκα, λοιπόν, ότι η σειρά Real & Honest έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία για τη γεύση της. Συγκεκριμένα τρία προϊόντα της (το High Protein Ταχίνι, το Ταχίνι και το Άλειμμα με Φουντούκι & Πρωτεΐνη) έλαβαν το Superior Taste Award 2021, ενώ η Real & Honest απέσπασε ακόμα 9 βραβεία στα Healthy Diet Awards 2021 και αναδείχθηκε ως Healthy Food& Beverage Company of the Year 2021.

Βούτυρο Κάσιους
Βούτυρο Κάσιους

Να σας πω επίσης ότι τα προϊόντα που αναφέρω παραπάνω είναι αυτά που μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει εγώ. Εκτός από αυτά, όμως, υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες γεύσεις (όπως π.χ. βούτυρο κάσιους, Ταχίνι- Σησαμοβούτυρο με πορτοκάλι, βερίκοκο& καρότο ή φιστικοβούτυρο με κορινθιακές σταφίδες, κανέλα και μέλι!). Μπορείτε να ανακαλύψετε όλα τα προϊόντα της σειράς εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ