Θεματα

8 διάσημοι σεφ μαγειρεύουν… Λήμνο!

Η γαστρονομία της Λήμνου ζωντανεύει μέσα από τα πιάτα κορυφαίων σεφ

Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

8 έλληνες σεφ μαγειρεύουν με Λημνιά προϊόντα με πρωτοβουλία του Lemnos Philema και του Συλλόγου Γαστρονομίας & Οίνου της Λήμνου

Λέμε και ξαναλέμε ότι οι έλληνες παραγωγοί έχουν πια ξεπεράσει τον εαυτό τους. Δημιουργούν προϊόντα μοναδικά, τα «ντύνουν» με όμορφες συσκευασίες, τα στέλνουν ως την άλλη άκρη του κόσμου. Λάδι, ελιές, μαρμελάδες, τυριά, ζυμαρικά, βότανα, παξιμάδια, όσπρια και ένα σωρό ακόμα λαχταριστές δημιουργίες που κουβαλούν μέσα τους τη γεύση όλης της Ελλάδας.

Η ανάδειξη αυτών των ελληνικών προϊόντων είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που ενισχύει το brand name της Ελλάδας στη γαστρονομία. Αν θέλουμε να κάνουμε τη χώρα μας γαστρονομικό προορισμό, πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά τα προϊόντα και στους ανθρώπους που τα δημιουργούν. Για αυτό ακριβώς δράσεις σαν αυτές που κατά καιρούς διοργανώνει το Lemnos Philema έχουν τη σημασία τους.

Φλωμάρι και καπνιστές σαρδέλες από τον Άγγελο Λάντο

Στην τελευταία πρωτοβουλία του Lemnos Philema και του Συλλόγου Γαστρονομίας & Οίνου της Λήμνου τα ελληνικά προϊόντα και συγκεκριμένα τα Λημνιά προϊόντα γίνονται οι πρωταγωνιστές στις δημιουργίες διάσημων σεφ. Ο Άγγελος Λάντος μαγειρεύει φλωμάρια με καπνιστές σαρδέλες, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος φτιάχνει χόρτα τσιγαριαστά με σπανάκι, ασπρομύτικα φασόλια, πάπρικα, κοτόπουλο και Λημνιό ελαιόλαδο, ο εξαιρετικός Μανώλης Παπουτσάκης μας παρουσιάζει καλτσούνια χαρουπιού γεμιστά με καλαθάκι Λήμνου, καρύδι και δυόσμο λουσμένα με σταφυλόσταγμα! Και αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους συνολικά 8 σεφ που χρησιμοποιούν από δύο ξεχωριστά Λημνιά προϊόντα ο καθένας, ανοίγοντας μας την όρεξη…

Τσιγαριαστά χόρτα με ασπρομύτικα φασόλια και ελαιόλαδο Λήμνου από τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

Μια ωραία δράση που αφενός στοχεύει στην ανάδειξη των Λημνιών προϊόντων, και αφετέρου δίνει ιδέες σε όλους εμάς για το πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα προϊόντα αυτά. Μπορείτε να δείτε τα πιάτα των σεφ* στα social media του Lemnos Philema.
Instagram: @lemnosphilema
Facebook: @lemnosphilema

Μελόπιτα με μέλι και γλυκό κρασί ΠΟΠ Μοσχάτο Αλεξανδρείας Λήμνου από τον Μιχάλη Μάρθα

*Συμμετέχουν οι σεφ Δημήτρης Δημητριάδης, Άγγελος Λάντος, Μιχάλης Μάρθας, Κυριάκος Μελάς, Νίκος Μπίλλης, Μανώλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης και Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος.