Θεματα

Πιπεριές γεμιστές στη γάστρα

Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου

Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έαν δεν έχετε μαγειρέψει ποτέ ως σήμερα φαγητό στη γάστρα εννοείται πως δε ξέρετε τι χάνετε, κι αν έχετε μαγειρέψει μόνο κρέας, θα ξετρελαθείτε με τις γεμιστές πιπεριές. Ευκαιρία να μαγειρέψετε ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά εντυπωσιάζοντας οικογένεια και φίλους.

Τι θα χρειαστούμε:

4 πιπεριές

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά

Μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. σάλτσα enchilada

1 1/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί

3/4 φλιτζ. βρασμένο ρύζι (καρολίνα)

αλατοπίπερο

sour cream και φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Πως το φτιάχνουμε:

Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι, το ρίχνουμε στη σάλτσα enchilada και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά για να μαλακώσει τα κρεμμύδι.

n

Κόβουμε τις κορυφές των τεσσάρων πιπεριών. Αφαιρούμε τους βλαστούς και τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τις κορυφές των πιπεριών.

Ρίχνουμε 1/3 του φλιτζανιού νερό στη γάστρα και τοποθετούμε μέσα τις πιπεριές.

n

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το μείγμα κρεμμυδιού-enchilada, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, το μαγειρεμένο ρύζι , 1 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι. Εάν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα μπαχαρικά της επιλογής μας.

n

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα κιμά και προσθέτουμε από πάνω κι άλλο τυρί.

n

Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 6 ώρες.

n