- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο
Ένας γνωστός έλληνας σεφ αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός επίσημου δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε το δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την επίσκεψη του Πρόεδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi
Θα περίμενε κανείς ότι κάθε φορά που το Προεδρικό Μέγαρο παραθέτει δείπνο προς τιμήν κάποιου επίσημου καλεσμένου από το εξωτερικό, το μενού θα ήταν προσαρμοσμένο ώστε να αναδείξει όσο το δυνατόν καλύτερα την ελληνική γαστρονομία και τα υλικά του τόπου μας, μια που το φαγητό, αλλά και οι πρώτες ύλες είναι κι ένα από τα δυνατά χαρτιά του πολιτισμού μας. Περιέργως, κι αντίθετα από ότι προστάζει η κοινή λογική, τα εν λόγω δείπνα κινούνται στον ακριβώς αντίθετο άξονα σερβίροντας ως επί το πλείστον σφυρίδες στον ατμό και βραστά λαχανικά, συνοδεία κάποιου ακριβού γαλλικού κρασιού. Τουλάχιστον αυτός ήταν ο γενικός κανόνας μέχρι τώρα.
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο διάσημος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου του ανάθεσε την οργάνωση του δείπνου, που παρατέθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi. Πράγμα που σημαίνει ότι επιτέλους τη δημιουργία του μενού είχε ένας γνωστός έλληνας σεφ, μαζί και την ευκαιρία να δείξει τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας, σε μια εποχή μάλιστα που αυτή βρίσκεται σε μεγάλες δόξες. Τα τελευταία (πολλά) χρόνια στην Ελλάδα υπάρχουν σπουδαίοι σεφ κι όλοι τους έχουν συμβάλλει στο να αποκτήσει η ελληνική γαστρονομία την ταυτότητα που της αξίζει. Είναι κρίμα, λοιπόν, να μην προβάλλουμε τη σύγχρονη γαστρονομία μας σε κάθε ευκαιρία. Και μόνο για αυτό τον λόγο αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Σακελλαροπούλου, πόσο μάλλον που ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ήταν μόνο η αρχή, καθώς μαθαίνουμε ότι από εδώ και πέρα τα επίσημα γεύματα της Προεδρίας θα δημιουργούνται από εκπρόσωπους της ελληνικής γαστρονομίας.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξανδρου Παπανδρέου:
«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατίας να οργανώσω το δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi. Μια διάκριση όχι μόνο για μένα αλλά για το σύνολο του κλάδου, καθώς η κυρία Σακελλαροπούλου έχει σκοπό, προσκαλώντας και άλλους συναδέλφους, να συνδυάσει τα επίσημα γεύματα της Προεδρίας με την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας.
Με την πρωτοβουλία αυτή της Προέδρου της Δημοκρατίας η ελληνική κουζίνα, αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θα έχει, στις εκδηλώσεις της Προεδρίας, τη δική της ουσιαστική συμβολή στην ανάδειξη του ελληνικού τρόπου ζωής και πολιτισμού.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυρία Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε όλη την διοικητική ομάδα του Προεδρικού Μεγάρου αλλά και στους δικούς μου συνεργάτες, για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία τους».
Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατίας να οργανώσω το δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της...
Δημοσιεύτηκε από Alexandros Papandreou στις Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παραδοσιακό, σιροπιαστό γλυκό που έχει κάνει δυναμικό comeback
Ένα μικρό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη έχει βάλει στόχο να κάνει κάθε στάση για πρωινό ή lunch break λίγο πιο απολαυστική
Το πεϊνιρλί που ψήνεται εκείνη τη στιγμή και δύσκολα μένεις μόνο στο ένα
Τα μοσχοβολιστά στέκια με τις πιο λαχταριστές βιτρίνες
Μήπως, εκτός από μπαγκέτες και gouda, δίνουν και τα νούμερα του τζόκερ;
Από ένα μικρό αλλαντοποιείο του 1915 σε έναν γαστρονομικό θησαυρό της Αθήνας. Τι κάνει το Μιράν τόσο ξεχωριστό ακόμη και σήμερα;
Τα σόσιαλ μας δίνουν καλοπροαίρετες συμβουλές. Πόσο εφικτό είναι να τις ακολουθήσουμε;
Τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα αποκτούν τη δική τους γευστική συνήθεια
Η AI μπαίνει στους τιμοκαταλόγους των εστιατορίων
Ένα από τα πιο αγαπημένα ιταλικά εστιατόρια της πόλης γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια
Οι βραδινές λιγούρες και πώς να «εκπαιδεύσεις» τον εγκέφαλο να αναζητήσει αλλού ευχαρίστηση
Από ντάκο μέχρι φαλάφελ και από κοκκινιστό μέχρι πίτσα ναπολετάνα
Από το φαλάφελ ως το brunch, κάθε μπουκιά είναι εμπειρία
Το Μαρούσι έχει ήδη το δικό του μοναδικό bakery ritual. Εσύ ακόμα να το ζήσεις;
Μπιφτέκι πελώριο και παχύ της σχάρας του καμάρι!
Παλιά και νέα στέκια σφύζουν από ζωή
Το πεϊνιρλί που μεγάλωσε γενιές Νικαιωτών και συνεχίζει να βγαίνει ζεστό από τον φούρνο 45 χρόνια μετά
Schiacciata και panuozzo στην Τσακάλωφ
Φοκάτσιες, παραδοσιακές πίτες, καρπάθικες συνταγές και ιταλικά γλυκά σε έναν φούρνο με ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα
Ένα τραπέζι που τα χωράει όλα μα κυρίως την καλή παρέα!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.