- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο
Ένας γνωστός έλληνας σεφ αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός επίσημου δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε το δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την επίσκεψη του Πρόεδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi
Θα περίμενε κανείς ότι κάθε φορά που το Προεδρικό Μέγαρο παραθέτει δείπνο προς τιμήν κάποιου επίσημου καλεσμένου από το εξωτερικό, το μενού θα ήταν προσαρμοσμένο ώστε να αναδείξει όσο το δυνατόν καλύτερα την ελληνική γαστρονομία και τα υλικά του τόπου μας, μια που το φαγητό, αλλά και οι πρώτες ύλες είναι κι ένα από τα δυνατά χαρτιά του πολιτισμού μας. Περιέργως, κι αντίθετα από ότι προστάζει η κοινή λογική, τα εν λόγω δείπνα κινούνται στον ακριβώς αντίθετο άξονα σερβίροντας ως επί το πλείστον σφυρίδες στον ατμό και βραστά λαχανικά, συνοδεία κάποιου ακριβού γαλλικού κρασιού. Τουλάχιστον αυτός ήταν ο γενικός κανόνας μέχρι τώρα.
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο διάσημος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου του ανάθεσε την οργάνωση του δείπνου, που παρατέθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi. Πράγμα που σημαίνει ότι επιτέλους τη δημιουργία του μενού είχε ένας γνωστός έλληνας σεφ, μαζί και την ευκαιρία να δείξει τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας, σε μια εποχή μάλιστα που αυτή βρίσκεται σε μεγάλες δόξες. Τα τελευταία (πολλά) χρόνια στην Ελλάδα υπάρχουν σπουδαίοι σεφ κι όλοι τους έχουν συμβάλλει στο να αποκτήσει η ελληνική γαστρονομία την ταυτότητα που της αξίζει. Είναι κρίμα, λοιπόν, να μην προβάλλουμε τη σύγχρονη γαστρονομία μας σε κάθε ευκαιρία. Και μόνο για αυτό τον λόγο αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Σακελλαροπούλου, πόσο μάλλον που ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ήταν μόνο η αρχή, καθώς μαθαίνουμε ότι από εδώ και πέρα τα επίσημα γεύματα της Προεδρίας θα δημιουργούνται από εκπρόσωπους της ελληνικής γαστρονομίας.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξανδρου Παπανδρέου:
«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατίας να οργανώσω το δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi. Μια διάκριση όχι μόνο για μένα αλλά για το σύνολο του κλάδου, καθώς η κυρία Σακελλαροπούλου έχει σκοπό, προσκαλώντας και άλλους συναδέλφους, να συνδυάσει τα επίσημα γεύματα της Προεδρίας με την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας.
Με την πρωτοβουλία αυτή της Προέδρου της Δημοκρατίας η ελληνική κουζίνα, αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θα έχει, στις εκδηλώσεις της Προεδρίας, τη δική της ουσιαστική συμβολή στην ανάδειξη του ελληνικού τρόπου ζωής και πολιτισμού.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυρία Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε όλη την διοικητική ομάδα του Προεδρικού Μεγάρου αλλά και στους δικούς μου συνεργάτες, για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία τους».
Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατίας να οργανώσω το δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της...
Δημοσιεύτηκε από Alexandros Papandreou στις Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.