Θεματα

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο

Ένας γνωστός έλληνας σεφ αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός επίσημου δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε το δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την επίσκεψη του Πρόεδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi

Θα περίμενε κανείς ότι κάθε φορά που το Προεδρικό Μέγαρο παραθέτει δείπνο προς τιμήν κάποιου επίσημου καλεσμένου από το εξωτερικό, το μενού θα ήταν προσαρμοσμένο ώστε να αναδείξει όσο το δυνατόν καλύτερα την ελληνική γαστρονομία και τα υλικά του τόπου μας, μια που το φαγητό, αλλά και οι πρώτες ύλες είναι κι ένα από τα δυνατά χαρτιά του πολιτισμού μας. Περιέργως, κι αντίθετα από ότι προστάζει η κοινή λογική, τα εν λόγω δείπνα κινούνται στον ακριβώς αντίθετο άξονα σερβίροντας ως επί το πλείστον σφυρίδες στον ατμό και βραστά λαχανικά, συνοδεία κάποιου ακριβού γαλλικού κρασιού. Τουλάχιστον αυτός ήταν ο γενικός κανόνας μέχρι τώρα.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο διάσημος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου του ανάθεσε την οργάνωση του δείπνου, που παρατέθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi. Πράγμα που σημαίνει ότι επιτέλους τη δημιουργία του μενού είχε ένας γνωστός έλληνας σεφ, μαζί και την ευκαιρία να δείξει τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας, σε μια εποχή μάλιστα που αυτή βρίσκεται σε μεγάλες δόξες. Τα τελευταία (πολλά) χρόνια στην Ελλάδα υπάρχουν σπουδαίοι σεφ κι όλοι τους έχουν συμβάλλει στο να αποκτήσει η ελληνική γαστρονομία την ταυτότητα που της αξίζει. Είναι κρίμα, λοιπόν, να μην προβάλλουμε τη σύγχρονη γαστρονομία μας σε κάθε ευκαιρία. Και μόνο για αυτό τον λόγο αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Σακελλαροπούλου, πόσο μάλλον που ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ήταν μόνο η αρχή, καθώς μαθαίνουμε ότι από εδώ και πέρα τα επίσημα γεύματα της Προεδρίας θα δημιουργούνται από εκπρόσωπους της ελληνικής γαστρονομίας.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο Προέδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου/ Φωτογραφία: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο Προέδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου/ Φωτογραφία: Αλέξανδρος Παπανδρέου/ Facebook

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξανδρου Παπανδρέου:

«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατίας να οργανώσω το δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi. Μια διάκριση όχι μόνο για μένα αλλά για το σύνολο του κλάδου, καθώς η κυρία Σακελλαροπούλου έχει σκοπό, προσκαλώντας και άλλους συναδέλφους, να συνδυάσει τα επίσημα γεύματα της Προεδρίας με την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας.

Με την πρωτοβουλία αυτή της Προέδρου της Δημοκρατίας η ελληνική κουζίνα, αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θα έχει, στις εκδηλώσεις της Προεδρίας, τη δική της ουσιαστική συμβολή στην ανάδειξη του ελληνικού τρόπου ζωής και πολιτισμού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυρία Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε όλη την διοικητική ομάδα του Προεδρικού Μεγάρου αλλά και στους δικούς μου συνεργάτες, για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία τους».

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατίας να οργανώσω το δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της...

Δημοσιεύτηκε από Alexandros Papandreou στις Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ