Θεματα

Η ιστορία του καφέ bristot

Ο αγαπημένος καφές κυκλοφορεί εδώ και 100 χρόνια!

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 755
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_64a7200.jpg

O καφές Bristot, που δημιουργήθηκε το 1919, κλείνει φέτος πάνω από έναν αιώνα. Αυτή είναι η ιστορία του

Το εργοστάσιο καβουρδίσματος καφέ της Bristot, ιδρύθηκε στο Belluno, στους πρόποδες των Δολομιτών το 1919. Ιδρυτής της εταιρείας που φέρει το όνομά του μέχρι και σήμερα ήταν ο Domenico Bristot. Σε πολύ νεαρή ηλικία μετακόμισε στη Βιέννη, μια από τις πρωτεύουσες της “Belle Epoque” (της Όμορφης Εποχής δηλαδή) και κέντρο της φιλοσοφικής, συγγραφικής, επιστημονικής και επιχειρηματικής ζωής, κάνοντας μια σειρά από αξιόλογες γνωριμίες.

bifacciale_esterna.jpg
Σήμερα ο καφές Bristot κυκλοφορεί σε 65 χώρες

Μετά την επιστροφή του στην Ιταλία το 1919, ο Domenico αποφάσισε να αξιοποιήσει τις καινοτόμες τεχνικές που είχε μάθει και να ασχοληθεί με το καβούρδισμα και την επεξεργασία του καφέ. Έπειτα από εκτεταμένη μελέτη και συνεχείς πειραματισμούς, βρήκε και δημιούργησε αυτό που αναζητούσε: έναν καφέ με έντονο, ευχάριστο άρωμα και γλυκιά, φρουτώδη γεύση που τον διαφοροποίησαν σημαντικά από τους υπόλοιπους καφέδες της εποχής.

Σήμερα, το ίδιο πάθος και η ίδια επιθυμία για τη διατήρηση της ποιότητας, ωθεί τη νέα γενιά Bristot στη συνεχή εφαρμογή καινοτομιών στους τομείς της παραγωγής και διανομής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ