- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Nice n Easy, έχουν και οι Κηφισιώτες το δικό τους
Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει την Αθήνα με το κουτάλι
Η Νενέλα Γεωργελέ γράφει για το Nice n Easy.
Μιλάω μέσα στο χειμώνα με τον φίλο Δημήτρη Χριστοφορίδη (δηλαδή με πετυχαίνει στο Nice n Easy του στο Κολωνάκι τρομερά απασχολημένη με μια μερίδα «The Nikos Kazantzakis Eggs»), και μέσα σ’ όλα μου αναγγέλλει πως ετοιμάζει αδελφό εστιατόριο στα βόρεια. Τον ξέρω χρόνια και τον εκτιμώ όπως εκτιμάς έναν επιχειρηματία που έχει στήσει εστιατόρια στην Αμερική - πιστέψτε με, απέχουν έτη φωτός από τους περισσότερους εγχώριους. Τον παρακολουθώ μέσα στα χρόνια πώς το ψάχνει συνέχεια, πώς περνάει ατέλειωτες ώρες στο μαγαζί του, πώς εκπαιδεύει τους υπαλλήλους του, πώς κοιτάει -ενώ τάχα κάθεται χαλαρά σε μια παρέα- κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα. Το κάνει με κέφι κι εκείνο το «παλιό» καθήκον… αυτή είναι η δουλειά του κι αυτός είναι εδώ για να την κάνει όσο καλύτερα μπορεί.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε μαζί με τον σεφ, φίλο και συνεταίρο του Χρήστο Αθανασιάδη άνοιξαν το Nice n Easy στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου - αξέχαστο μου είχε μείνει ένα μεσημεριάτικο τραπέζι που τα είχε όλα… από θηριώδη burgers και φιλέτα βουβαλίσια απ’ την Κερκίνη μέχρι καλυμνιώτικους μεζέδες για τσίπουρα. Φέτος ήρθε η σειρά των βορείων, το νέο εστιατόριο δεν έχει κλείσει ούτε μήνα. Πάω μια βροχερή Κυριακή, απλώνει τραπέζια έξω στο μεγάλο πεζοδρόμιο, μέσα έχει δύο επίπεδα, από τους τοίχους όπως και στο Κολωνάκι σε χαιρετάνε ο Έλβις, ο Σινάτρα, η Μέριλιν κι ένας Τζέιμς Ντιν που φέρνει σε… Νίκο Χατζηνικολάου. Οι αστέρες φιγουράρουν και στον κατάλογο - τεράστιος και με μερίδες μεγάλων διαστάσεων όπως America.
Το The Elizabeth Taylor είναι καπνιστός -in house- σολομός (μούρλια), η σαλάτα του Elia Kazan είναι βιολογική χωριάτικη και έχει και κριθαροκουλούρα, το σπαγγέτι του Sting είναι από κολοκυθάκια με σος φρέσκιας ντομάτας, βασιλικό και παρμεζάνα από κάσιους (ενώ από κάτω σημειώνεται πως βοηθά στη μείωση πίεσης και σακχάρου καθώς και οι 100 μόλις θερμίδες του), ο Jack Nicholson τρώει αυθεντική καρμπονάρα που νοστιμεύει παραπάνω με βουβαλίσιο καβουρμά και αρσενικό Νάξου, η Sophia Loren αρέσκεται σε σκιουφιχτά μακαρόνια με άγρια μανιτάρια, βιολογικά ντοματίνια και γραβιέρα Κρήτης παλαιάς ωρίμανσης. Α, την έχει την τρέλα ο Χριστοφορίδης με τα υγιεινά και τα βιολογικά, ενώ στηρίζει τρομερά και τα ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών. Στο all day resto του τα πρωινά έχουν βιολογικά μούσλι με γκότζι, κράνα, ηλιόσπορους και ελληνικά στραγγιστά γιαούρτια, τα τσάγια είναι βιολογικά, τα ψωμιά είναι από αλεύρι ολικής Ζέας, στη συνέχεια τα όσπρια είναι από Βόρεια Ελλάδα και τα κρέατα από αγροκτήματα. Ανοιχτό φυσικά επτά ημέρες την εβδομάδα, από το πρωί στις 9, η κουζίνα σερβίρει μέχρι 1 το βράδυ, αλλά εσείς μπορείτε να το πάτε όσο θέλετε με τέλεια και επίσης ψαγμένα κοκτέιλ για να αναφέρω και τα greektifs με αρώματα Ελλάδας σε κάθε γουλιά όπως το Cydonia με Metaxa 5*, λεμόνι, κανέλλα, λικέρ πορτοκάλι και παραδοσιακό γλυκό κυδώνι.
Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, 210 8082014, περίπου €25/άτομο
ΔΕΙΤΕ ΤΗ GALLERY
INFO
Το αδελφάκι της Κηφισιάς έχει μεγάλο πεζοδρόμιο και μέσα χώρο όπου πρωταγωνιστούν και πάλι (όπως και στο Κολωνάκι) οι σταρ του Χόλιγουντ. Τρως ωραία με τη συνοδεία της Μέριλιν, του Σινάτρα, του Τζέιμς Ντιν και άλλων. Τι τρως; Μεγάλος κατάλογος, «εύκολα» πιάτα, βιολογικά προϊόντα στο φουλ. Και burgers, και bagels (τέλειο με σολομό), και πολλά πιάτα ημέρας, όσπρια, μακαρονάδες, κρεατικά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.