- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το γαλλικό εστιατόριο VERi- TABLE γιορτάζει την εθνική μέρα της Γαλλίας με δύο οικονομικά μενού
Λίγοι γνωρίζουν τη σημασία της 14η Ιουλίου, αν και η ζωή μας θα ήταν πολύ διαφορετική σήμερα, αν εκείνη τη μέρα του 1789 δεν ξεσπούσε η γαλλική επανάσταση. Όμως, η 14η Ιουλίου ξεκινά από το κέντρο του Παρισιού και αλλάζει για πάντα το μέλλον της Ευρώπης. Αυτό είναι κάτι που οι Γάλλοι δεν ξεχνάνε ποτέ, είναι η εθνική τους γιορτή και γιορτάζεται μεγαλοπρεπώς σε όλη τη χώρα.
Το αυθεντικό γαλλικό εστιατόριο της Αθήνας, το κομψό VERi- TABLE, συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Έτσι, αύριο, Τρίτη 14 Ιουλίου οι γάλλοι ιδιοκτήτες του, ο εξαιρετικός σεφ Alain Parodi και η γυναίκα του Christine Bassard, στήνουν ένα μικρό πάρτι με αφορμή την επέτειο της γαλλικής επανάστασης. Η γιορτή θα ξεκινήσει από τις 18.00 και θα κρατήσει μέχρι τη 01.00, και εκτός από γαλλικά κρασιά και τραγούδια, θα περιλαμβάνει επίσης και δύο οικονομικές προτάσεις menu με tapas. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα πλατό με tapas ψαριών & θαλασσινών και σε ένα με tapas κρεατικών.
Το πλατό με tapas ψαρικών και θαλασσινών έχει €19 (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται 1 ποτήρι λευκό κρασί Προβηγκίας*) και περιέχει: σολομό gravlax, λαβράκι ceviche με αβοκάντο, σαλάτα με κόκκινες πιπεριές και γαύρο, καλαμαράκια με βινεγκρέτ και φινόκιο και χταπόδι με φάβα.
Το πλατό με τα tapas κρεατικών είναι στα €25 (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται 1 ποτήρι ροζέ Προβηγκίας*) και περιέχει: foie gras πάπιας με μαρμελάδα φράπα, μοσχάρι tartare, vitello tonnato, ψητό περιστέρι με λεπτά, πράσινα, φρέσκα φασολάκια, μοσχάρι carpaccio με ρόκα και λιαστές ντομάτες.
*Κάθε επιπλέον ποτήρι κρασιού κοστίζει €4.
Άγγελου Σικελιανού 8, Ν. Ψυχικό, 211 1829109
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Οπωσδήποτε να πάρετε τη φημισμένη χειροποίητη κοτόπιτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.