Θεματα

Το L’ Amiral έχει μία από τις ωραιότερες ταράτσες της Πλάκας

Ένα τέλειο στέκι για όλες τις ώρες

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 748
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
L’ Amiral

Στο L’ Amiral για καφέ, φαγητό και δροσερά cocktails σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Πλάκας

Δεν το ξέρουν πολλοί, αλλά αυτή η ταράτσα είναι μία από τις ωραιότερες της Αθήνας. Από εδώ πάνω, μπορείς να μετρήσεις όλους τους επιβλητικούς θόλους του Φετιχιέ Τζαμί (βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής), το βλέμμα σου να περιηγηθεί πάνω απ’ όλες τις στέγες των νεοκλασικών της Πλάκας, εσύ να χορτάσεις από τη θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού.

Κι αυτή η ταράτσα είναι μόνο ένα από τα μυστικά του L’ Amiral. Στεγασμένο σε ένα πανέμορφο κτίριο του 1870, που ανακαινίστηκε πρόσφατα με απόλυτο σεβασμό στον αρχικό σχεδιασμό, το L’ Amiral είναι ένα τέλειο στέκι για κάθε ώρα.

L’ Amiral

Ανοίγει από το πρωί σερβίροντας υπέροχο καφέ (taf) και λαχταριστά πρωινά, ενώ συνεχίζει με νόστιμα πιάτα της ελληνικής-μεσογειακής και δημιουργικής κουζίνας. Δοκίμασε την ελληνική σαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια, ντακάκια χαρουπιού και κυβάκια φέτας, την τρομερή χορτόπιτα που σερβίρεται σε μορφή… spring roll, τους κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι, ούζο και φρέσκο δυόσμο, το κριθαρότο με ψητές γαρίδες και ούζο ή τα πεντανόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλου με πατάτες baby, ψητά σπαράγγια και vinaigrette από μέλι και θυμάρι.

L’ Amiral

Με τίποτα μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα γλυκά, όλα φτιαγμένα από τον pastry chef του L’Amiral: πάβλοβα και βελούδινη μους σοκολάτας, cheesecake και το πιο καραμελένιο banoffee που έχεις φάει ποτέ… Τα βράδια συνεχίζονται αμείωτα… νόστιμα, με δροσερά cocktails, κρασί, μπίρες και όλα όσα που ζητάς από το αθηναϊκό καλοκαίρι.

Πανός 6, Πλάκα, 2100100641, www.lamiral.gr, Fb: L Amiral Athens, instagram: lamiralathens

INFO
L' Amiral
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 1870, δύο βήματα από την Ακρόπολη, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το πρωινό σας έξω από το Φετιχέ τζαμί, κάτω από τον ίσκιο των μουριών, να αποφορτιστείτε μετά τη δουλειά με ένα κρασί και ελαφρύ γεύμα μετά τη δουλειά. Στη συνέχεια σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την εξαιρετική του κουζίνα, με το μενού να αποτελείται από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις σε μοντέρνα εκτέλεση, με επιλεγμένα υλικά του τόπου μας, καθώς επίσης και μοναδικά κρασιά από την ενημερωμένη wine list αλλά και εμπνευσμένα κοκτέιλ. Στα συν η υπέροχη ταράτσα με θέα τον Παρθενώνα.

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ