Θεματα

Κοκορέτσι

Σλουρπ! Μάθαμε τα μυστικά του

Μαρία Κοραχάη
ΤΕΥΧΟΣ 478
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρήκαμε τον εξπέρ του είδους και ιδιοκτήτη ενός από τα καλύτερα κρεοπωλεία στη Βαρβάκειο, Θάνο Αγγελή, και μάθαμε τα μυστικά για το σωστό κοκορέτσι.

Τι να ψωνίσεις:

Διάλεξε λεπτά έντερα γάλακτος άσπρου, καθαρού χρώματος.

Συκωταριά σε ζωηρό καφέ χρώμα χωρίς σημάδια.

Ζήτα οπωσδήποτε γλυκάδια, εκεί είναι όλη η νοστιμιά.

Οπωσδήποτε μπόλια του αρνιού.

Αγόρασε μικρές συκωταριές (περίπου 1 kg), είναι πιο τρυφερές.

Στο ψητό:

Περνάμε εναλλάξ τα κομμάτια στη σούβλα.

Τυλίγουμε με την μπόλια το κοκορέτσι πριν τα έντερα.

Βάζουμε τη σούβλα στην αρχή αρκετά ψηλά ώστε να μην αρπάξει και χαμηλώνουμε σταδιακά.

Γυρνάμε στην αρχή πιο γρήγορα και στην πορεία πιο αργά.

Αν φυσάει βάζουμε ένα χαρτόνι ή μια λαμαρίνα απ’ τη μεριά που έρχεται ο αέρας για να μην εμποδίζεται το ψήσιμο.