Θεματα

To Joshua Tree Café είναι το νέο hot στέκι της πόλης

Εμφανίστηκε στη γειτονιά του Μετς αμέσως μετά το lockdown και κάνει ήδη χαμό!

Το Joshua Tree Cafe είναι το νέο hot στέκι
To Joshua Tree Cafe μόλις άνοιξε στο Μετς και έχει ήδη γίνει στέκι

To Joshua Tree Café μόλις άνοιξε στο Μετς με χορτοφαγικό-vegan μενού, ωραίο καφέ και craft μπίρες

Λίγο από ανατολικό Λονδίνο, λίγο από Αμερική των ‘60s , λίγο από παραδοσιακό ελληνικό καφενείο, λίγο από το χαλαρό «σύμπαν» που κουβαλούν μέσα τους οι θαμώνες του, ένα ευφάνταστα ισορροπημένο, απροσποίητο, δροσερό και παρεΐστικο τοπίο κινείται πίσω από τις ψηλές τζαμαρίες που βλέπουν στην περαντζάδα της οδού Αναπαύσεως.   

Πόσο πιο καινούργιο να το πεις. Ολοκαίνουργιο. Το Joshua Tree Café εμφανίστηκε στη γειτονιά του Μετς κυριολεκτικά αμέσως μετά το lockdown που επέβαλε η πανδημία, και τι ευχάριστη έκπληξη που ήταν σε μια τέτοια χρονική συγκυρία, οι ασυγκράτητοι ένοικοι των πέριξ - και όχι μόνο - ήξεραν ακριβώς που να πάνε «βγαίνοντας» από το σπίτι…

Το Joshua Tree Cafe είναι το νέο hot στέκι
Η neon πινακίδα "open"σε προσκαλεί να καθίσεις

Η Σκεύη Ερωτοκρίτου - τη γνωρίζουμε από το τρελά επιτυχημένο Blue Bird της Ηπίτου - και ο κολλητός της Σαλόνικος Σαλονικίδης, ήθελαν να δημιουργήσουν έναν χώρο ξεχωριστό, διαφορετικό. Και το Joshue Tree Café είναι ακριβώς αυτό και ακόμη περισσότερα. Ένα ζωντανό καρτ-ποστάλ από τα ταξίδια τους στην Καλιφόρνια και το Γουίλλιαμσμπεργκ της Νέας Υόρκης. Το φυσικό φως της μέρας αντανακλάται στα τζάμια και τις μπλε - του Αιγαίου - μεταλλικές κορνίζες τους και σε τυφλώνει. Ο ήλιος επέστρεψε. Μέσα, απογυμνωμένη καθαρότητα. Ξύλο και μέταλλο στις πιο λιτές μορφές τους, το κλασσικό άσπρο, το γυαλισμένο, καλοσυντηρημένο παλιό μωσαϊκό και η, σαν φτιαγμένη με το χέρι, neon πινακίδα που σε προσκαλεί να καθίσεις γιατί, «είμαστε ανοικτά».

joshuatreecafeathens-travelfoodpeople_1.jpg
Το Joshua Tree Cafe είναι το νέο hot στέκι
Το μενού στο Joshua Tree Cafe έχει αποκλειστικά χορτοφαγικά και vegan πιάτα

Η φυσική αίσθηση που αποπνέει ο χώρος αποτυπώνεται και στις επιλογές που σου προσφέρει, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ένα πρωτόγνωρα γευστικό και απολύτως χορτοφαγικό και vegan μενού. Τα αρώματα από τις μοναδικές ποικιλίες καφέ του brand «Area 51» - για να μην πούμε για την εντυπωσιακή βίντατζ Marzocco, την επαγγελματική μηχανή του καφέ που σχεδόν μονοπωλεί χωροταξικά τον πάγκο - σε πείθουν εύκολα πως βρίσκεσαι… αλλού. Εάν δεν θέλεις καφέ, θα επιλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία από εναλλακτικά ροφήματα, όλα με φυτικά γάλατα, ροφήματα σοκολάτας με βιολογικό κακάο, smoothies και ροφήματα detox. Στην ίδια φιλοσοφία της υγιεινής διατροφής κινούνται και τα πιάτα του, τα οποία αν και σχετικά «μετρημένα»,  αξίζει να τα τσεκάρεις για να συνειδητοποιήσεις πως οι χορτοφαγικές και χωρίς γλουτένη ή άλλα πρόσθετα γεύσεις, μπορούν να είναι και εξαιρετικά νόστιμες αλλά και χορταστικές. Χοτ-ντογκ της Beyond Meat που γεμίζουν το στόμα, vegan τάκος με μανιτάρια, ανανά και κάσιους, τυλιγμένα σε τορτίγια μπλε καλαμποκιού, εμπνευσμένες ομελέτες, αλλά και γλυκές γεύσεις, όπως αξεπέραστα και αφράτα panckakes - σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα panckakes με φράουλες και σοκολάτα.

img_3185.jpg

Φυσικά και δεν λείπει το αλκοόλ και αν η ώρα και η διάθεση το ζητήσουν, έχεις να διαλέξεις από μια άκρως ικανοποιητική γκάμα από craft μπύρες, μηλίτες και κρασιά.  

Όλα δένουν άψογα στο Joshua Tree Cafe, είτε κάθεσαι μέσα, είτε έξω, χαζεύοντας την αέναη κίνηση του δρόμου - που καθόλου δεν θα σε απασχολήσει γιατί, αν είσαι εσύ που περνάς απ’ έξω, ακόμη και τα σαββατοκύριακα, σίγουρα θα βρεις ένα τραπεζάκι να κάτσεις.

img_3175.jpg

Αναπαύσεως 13, Μετς, Fb: joshuatree_cafe, insta: joshuatree_cafe

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ