Ούτε χρόνο δεν έχει που μετακόμισε από τους Αμπελοκήπους στο Μαρούσι δίνοντας γεύση στα μεσημέρια και των βορείων. Με καθημερινό μενού τόσο πλούσιο όσο και η ελληνική παράδοση, με ιστορία που ξεκινάει το 1967 από το υπέροχο ομώνυμο παραθαλάσσιο χωριό της Μεσσηνίας και με την κυρία Μαρία (μαμά του ιδιοκτήτη Σταύρου Φραγκούλη) να διαδίδει την απλότητα της σπιτικής κουζίνας φτιάχνοντας απίθανα νόστιμα πιάτα. Εδώ και λίγο καιρό εκτείνει το ωράριο και σερβίρει και βραδινό. Στο χώρο που έτσι κι αλλιώς είναι μοντέρνα φιλόξενος (με δερμάτινους καναπέδες, vintage πλακάκια, υπέροχα παλιά τραπέζια που θυμίζουν τραπεζαρία παλιού αρχοντικού σπιτιού), τα πράγματα αλλάζουν όταν πέφτει το βράδυ.
Η πρωινή βιτρίνα των μαγειρευτών μετατρέπεται σε μπάρα και σερβίρονται signature cocktails, ο φωτισμός χαμηλώνει, οι μουσικές γίνονται ατμοσφαιρικές ενώ συχνά οργανώνονται και μουσικές βραδιές με guest live ή djs. Πήγα προχτές να δοκιμάσω το «βραδινό» μενού, το βρήκα μια σταλιά πιο δουλεμένο και πάντα αριστούργημα! Απολαύσαμε εξαιρετική τραβηχτή πιτούλα Μάνης, κεφτέδες με χόρτα τσιγαριστά (τιμημένη Καλαμάτα), μια καταπληκτική βελουτέ φασολιών με τηγανητά κρεμμύδια, πικάντικο λουκάνικο και σος καυτερής πάπρικας, φιλέτο με οφτές πατάτες και σος τρούφας και στο τέλος τραγανό φύλλο κρούστας με μους πορτοκάλι, άλλο να σας λέω κι άλλο να το φάτε. Οι τιμές είναι και το βράδυ έξτρα φιλικές, τώρα που ο καιρός ανοίγει υπάρχει και τέλεια βεράντα μέσα στις πρασινάδες.
Πάρνωνος & Κηφισίας 70, Μαρούσι, 210 6120808, καθημερινά 12.00-18.00, 20.00-24.00 εκτός Κυριακής
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.