- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ούτε χρόνο δεν έχει που μετακόμισε από τους Αμπελοκήπους στο Μαρούσι δίνοντας γεύση στα μεσημέρια και των βορείων. Με καθημερινό μενού τόσο πλούσιο όσο και η ελληνική παράδοση, με ιστορία που ξεκινάει το 1967 από το υπέροχο ομώνυμο παραθαλάσσιο χωριό της Μεσσηνίας και με την κυρία Μαρία (μαμά του ιδιοκτήτη Σταύρου Φραγκούλη) να διαδίδει την απλότητα της σπιτικής κουζίνας φτιάχνοντας απίθανα νόστιμα πιάτα. Εδώ και λίγο καιρό εκτείνει το ωράριο και σερβίρει και βραδινό. Στο χώρο που έτσι κι αλλιώς είναι μοντέρνα φιλόξενος (με δερμάτινους καναπέδες, vintage πλακάκια, υπέροχα παλιά τραπέζια που θυμίζουν τραπεζαρία παλιού αρχοντικού σπιτιού), τα πράγματα αλλάζουν όταν πέφτει το βράδυ.
Η πρωινή βιτρίνα των μαγειρευτών μετατρέπεται σε μπάρα και σερβίρονται signature cocktails, ο φωτισμός χαμηλώνει, οι μουσικές γίνονται ατμοσφαιρικές ενώ συχνά οργανώνονται και μουσικές βραδιές με guest live ή djs. Πήγα προχτές να δοκιμάσω το «βραδινό» μενού, το βρήκα μια σταλιά πιο δουλεμένο και πάντα αριστούργημα! Απολαύσαμε εξαιρετική τραβηχτή πιτούλα Μάνης, κεφτέδες με χόρτα τσιγαριστά (τιμημένη Καλαμάτα), μια καταπληκτική βελουτέ φασολιών με τηγανητά κρεμμύδια, πικάντικο λουκάνικο και σος καυτερής πάπρικας, φιλέτο με οφτές πατάτες και σος τρούφας και στο τέλος τραγανό φύλλο κρούστας με μους πορτοκάλι, άλλο να σας λέω κι άλλο να το φάτε. Οι τιμές είναι και το βράδυ έξτρα φιλικές, τώρα που ο καιρός ανοίγει υπάρχει και τέλεια βεράντα μέσα στις πρασινάδες.
Πάρνωνος & Κηφισίας 70, Μαρούσι, 210 6120808, καθημερινά 12.00-18.00, 20.00-24.00 εκτός Κυριακής
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την πλατεία Κολωνακίου στην hot πιάτσα της Αρχελάου
Γράφει ιστορία εδώ και χρόνια και έχει κρυφό άσσο στο μανίκι τα τηγανητά αχτύπητα κολοκυθάκια του
Σε τέσσερα διαφορετικά γαστρονομικά «κεφάλαια»-σημεία, όλα τους με μπεστ σέλερ αποτέλεσμα
Η γεύση του περιγράφεται ως ένας συνδυασμός βανίλιας, καρύδας και γιασεμιού
Ο δημιουργός του Django μοιράζεται την ιστορία του gelato του από τη Σύρο έως το Κουκάκι
Η Mykonos Chocolate είναι η πρώτη σοκολάτα του νησιού και παράγεται εξ ολοκλήρου εδώ
Οι παλιές νοικοκυρές δεν φεύγουν ποτέ. Ζουν πάνω στα ράφια, μέσα στις κατσαρόλες, κληρονομιά ζωντανή, να μαρτυρά για πάντα τα έργα και τις ημέρες τους και πόσο σκόρδο έβαζαν στο κοκκινιστό
Ένα μαγαζί-πρεσβεία του τόπου του στο Παγκράτι
Μαστιχωτή υφή, υπέροχη γεύση και καλοκαιρινή αίσθηση ανεμελιάς
Η απρόσμενη επιχειρηματική πορεία του Έλληνα επιστήμονα
Οι πανσέληνοι του φετινού καλοκαιριού θα είναι φαντασμαγορικές!
Από κήπους, αυλές και ταράτσες μέχρι λίμνες και αποβάθρες τρένων
Η παρέα που άνοιξε το Φλερτ προχώρησε στο επόμενο στάδιο της …σχέσης της με το νησί
O “F* Smashing”, δηλαδή ο σεφ Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, φτιάχνει τα καλύτερα μπέργκερ
Από μια οικογενειακή επιχείρηση σε ένα δυναμικό ελληνικό brand
Η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου εξηγεί πώς τρία φυτικά πιάτα συνδυάζουν πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και γεύση, αποδεικνύοντας ότι η υγιεινή διατροφή βασίζεται στην ποικιλία και όχι στη στέρηση
Wine tasting με κρασιά του τμήματος Γεροβασιλείου
Από έναν ελληνικό φούρνο στο πιο viral καφέ του Μόντρεαλ
Θα μου βάλετε μια μπάλα σορμπέ κολοκύθας;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.