- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εύκολες συνταγές για γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας
Ποιο παιδί θα πει όχι σε γλυκό; Ειδικά εάν έχει βάλει κι αυτό το χεράκι του. Δες παρακάτω μερικές εύκολες και νόστιμες συνταγές χωρίς αλεύρι που θα δελεάσουν τα μικρά της οικογένειας ώστε να «σπαταλήσουν» δημιουργικά και διασκεδαστικά, τον χρόνο τους... στην κουζίνα.
Τσιζκέικ πορτοκάλι χωρίς ψήσιμο
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Υλικά
- 10 μπισκότα digestive
- 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- 400gr τυρί κρέμα
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια (κρατάμε φέτες πορτοκάλι για τη διακόσμηση)
- 200gr τυρί μαρκαρπόνε
- 100gr κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κουταλιές γάλα
- 184ml κρέμα γάλακτος (όχι light)
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα (δεν τα πολτοποιούμε). Μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι και να τα χτυπήσουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή απλά να τα κομματιάσουμε με τα χέρια μας.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε τα υλικά καλά μεταξύ τους έως ότου δημιουργήσουμε μια “πάστα”. Αδειάζουμε την πάστα μπισκότου σε ένα ταψάκι 23εκ. και με τα δάκτυλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού τη στρώνουμε ομοιόμορφα ως βάση. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ώστε να “σφίξει” η βάση μας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και το γάλα και ομογενοποιούμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ξεχωριστό μπολ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει αφράτη και παχύρρευστη. Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά.
Βγάζουμε τη βάση του τσιζκέικ από το ψυγείο. Αδειάζουμε στο ταψάικι το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Διακοσμούμε με τις φέτες πορτοκαλιού. Βάζουμε το τσιζκέικ ξανά στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 4 ώρες (ή όλο το βράδυ) πριν το σερβίρουμε.
Μπισκοτάκια με φυστικοβούτυρο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
Υλικά
- 200gr φυστικοβούτυρο (απαλό ή crunchy, όποιο αρέσει περισσότερο)
- 175gr καστανή ζάχαρη
- 1/4 του κουταλιού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c και στρώνουμε την επιφάνεια δυο ρηχών ταψιών με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ βάζουμε το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο “ζυμάρι”.
Πλάθουμε με τα χέρια στρογγυλές μπισκοτό-μπαλες ζυμαριού και τις τοποθετούμε σε ικανοποιητική απόσταση τη μια από την άλλη, πάνω στο χαρτί. Πιέζουμε με την “πλάτη” ενός πιρουνιού να ανοίξουν και να “ραγίσει” ελαρφώς η επιφάνειά τους (σε αυτή τη φάση μπορούν τα μπισκότα μας να διατηρηθούν στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες και όταν θέλουμε να ψήσουμε, απλά προσθέτουμε 1 με 2 λεπτά επιπλέον στο χρόνο ψησίματος).
Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά μέχρι οι άκρες των μπισκότων να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα μπισκότα σε βάζο για περίπου 3 ημέρες.
Κέικ με σιρόπι λεμονιού
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Υλικά
- 200gr μαλακό βούτυρο
- 200gr καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά
- 175gr τριμμένα αμύγδαλα (ψύχα)
- 250gr πολτοποιημένες πατάτες (όπως στον πουρέ)
- ξύσμα από 3 λεμόνια
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
Για το σιρόπι:
- 4 κουταλιές ζάχαρη ελαφρώς αλεσμένη
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (διαμέτρου 20cm). Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αποκτήσουν αφράτη υφή και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας παράλληλα ώστε κάθε αυγό να ενσωματώνεται στο μείγμα. Τέλος συμπληρώνουμε τα αμύγδαλα, τις κρύες πολτοποιημένες πατάτες, το ξύσμα από τα λεμόνια και το μπέικιν πάουντερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.