Θεματα

Όλες οι πασχαλινές λιχουδιές που μαγειρέψατε αυτή την εβδομάδα

Καλό Πάσχα σε όλους!

A.V. Team
18’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασαν οι αναγνώστες της ATHENS VOICE με hashtag #tastevoice

Δεν ήταν εύκολη εβδομάδα. Λίγους μήνες πριν κανείς μας δεν φανταζόταν ότι θα περνούσαμε το Πάσχα κλεισμένοι στο σπίτι, μακριά ο ένας από τον άλλον, μακριά από όσους αγαπάμε πιο πολύ. Η ψυχολογία μας δεν ήταν και στα καλύτερά της. Μέχρι που χθες, το βράδυ της Ανάστασης βγήκαμε όλοι στα μπαλκόνια: «Χρόνια Πολλά», «Χριστός Ανέστη!», «Και του χρόνου να είμαστε καλά!». Οι μέχρι τώρα άγνωστοι γείτονες άρχισαν να μοιράζουν ευχές ο ένας στον άλλον κρατώντας αναμμένες λαμπάδες και κεριά. Και τότε καταλάβαμε ότι μπορεί να είμαστε χώρια, αλλά δεν είμαστε μόνοι μας.

Στο γευστικό λογαριασμό της Athens Voice στο Instagram, το έχουμε καταλάβει αυτό εδώ και καιρό. Κάθε μέρα μας στέλνετε συνταγές, μοιράζεστε μαζί μας το πιάτο που μαγειρέψατε και όλες τις νόστιμες ιδέες σας. Και τι δεν μαγειρέψατε αυτή την εβδομάδα! Ζυμώσατε αφράτα τσουρέκια και πασχαλινά κουλουράκια, φτιάξατε όλες τις νηστίσιμες συνταγές που υπάρχουν, μαγειρέψατε μαγειρίτσα (χορτοφαγική και μη), βάψατε αυγά με φυσικές βαφές, και βάλατε τα δυνατά σας για εκείνο το γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι.

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε 20 καταπληκτικές δικές σας συνταγές. Ας τις αφήσουμε να μας ανοίξουν την όρεξη μέχρι να ψηθεί το κατσικάκι στον φούρνο. Και θυμηθείτε: μπορεί να είμαστε χώρια, αλλά ποτέ μόνοι μας. Καλό Πάσχα σε όλους!

Αν θέλεις και εσύ να δεις τη φωτογραφία σου δημοσιευμένη στο site της Athens Voice, ακολούθα την @tastevoice στο Instagram και κάνε μας tag στο πιάτο που μαγείρεψες σήμερα!

1. Μαγειρίτσα από το pandoraskitchen.gr:

2. Πορτοκαλόπιτα της γιαγιάς από τη mutter24h:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πορτοκαλόπιτα, συνταγή της γιαγιάς. Δεν έλειπε ποτέ από το Πασχαλινό τραπέζι και συνοδευόταν από παγωτό καϊμάκι. Μοσχομυρίζει το σπίτι πορτοκαλί και κανέλα. Ανυπομονώ να δοκιμάσω! Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 4 αβγά 200 γρ. ζάχαρη Ξύσμα από 3 µεγάλα πορτοκάλια 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2 βανίλιες 1 φακελάκι µπέικιν πάουντερ 200 ml λάδι Για το σιρόπι: 1½ φλ. χυµό πορτοκαλιού 1 ποτήρι νερό 300 γρ. ζάχαρη 1 πορτοκάλι σε ροδέλες Χυµός από 1 µικρό λεµόνι 1 ξυλαράκι κανέλας Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μικρά κομμάτια με το χέρι. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το λάδι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, ρίχνουμε τα φύλλα για να ποτίσουν. Λαδώνουμε ένα ταψί, Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα και προετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιών, τη ζάχαρη κι τη κανέλα. Μόλις λιώσει η ζάχαρη κατεβάζουμε και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και τις ροδέλες του πορτοκαλιού. Αφήνουμε να κρυώσει. Αφού έχουν ποτίσει τα φύλλα προσθέτουμε στο ταψί το μείγμα, ψήνουμε για μια ώρα, στα 30’ θα χρειαστεί να σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο. Προσοχή στις θερμοκρασίες, ίσως χρειαστεί λιγότερη ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και χύνουμε από πάνω όλο το σιρόπι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να το πιει όλο. Έτοιμη! Θα σας σπάσει τη μύτη! #orange #oranges #orangepie #greekcuisine #greekkitchen #greekrecipes #easyrecipes #deliciousrecipes #quickrecipes #foodporn #delicious #deliciousfood #mumsofinsta #easybake #baking #portokalopita #greekeaster #mumsofinstagram #foodblogger #foodblog #foodblogfeed #feedfeed #feedfeedbaking #mum #mummy #mummydiaries #familymeals #mumslife #mumlifestyle #mumblog

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mum’s Routine 24/7 (@mutter24h) στις

3. Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο από το cookit_by_tasosvlahiotis:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ // ROASTED LAMB WITH POTATOES ? ΥΛΙΚΑ : 1 αρνίσιο μπούτι 5 - 6 μεσαίες πατάτες 3 κ.σ. μουστάρδα 150 γρ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο, στη μέση κομμένες 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά φρέσκο θυμάρι φρέσκο δεντρολίβανο αλάτι / πιπέρι χυμό από 2 λεμόνια 2 ποτήρια λευκό κρασί ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την μουστάρδα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τον χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, για να γίνουν ένα μίγμα και περιχύνουμε το αρνί. Αφήνουμε για 2-3 ώρες το κρέας στο ψυγείο σκεπασμένο, να μαριναριστεί καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. Προσθέτουμε το μπούτι από το αρνί και περιχύνουμε τις πατάτες με την μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε τις πατάτες με την πάπρικα. Ρίχνουμε στο ταψί το κρασί και ψήνουμε το αρνί με τις πατάτες στους 150°C, στον αέρα για περίπου δύο ώρες, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Στην συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε αλλά 30 λεπτά το ψήσιμο. Στα 15 λεπτά γυρίζουμε το κρέας να ροδίσει ομοιόμορφα. Καλο Πάσχα ❗❗❗ . . . #cook #cooking #Cook_It #cookit_by_tasosvlahiotis #cookingwithlove #f52 #food #foodnetwork #foodies #foodiesofinstagram #foodforall #foodislife #foodphotography #chef #chefs #chefsofinstagram #cheflife #cheftalk #lovemyjod #passion #inspiration #happiness #creativity #recipe #recipeoftheday #greekcuisine #lamb #roasted #easter #καλοπασχα

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cookit (@cookit_by_tasosvlahiotis) στις

4. Πασχαλινό τσουρέκι από την elliedouska:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Γιατί Πάσχα χωρίς τσουρέκια δεν γίνεται! Αύριο η συνταγή ? Stay tuned!! #pasxastospiti #tastevoice #tsoureki #menoumespiti #argirobarbarigou

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ellie Douska (@elliedouska) στις

5. Πασχαλινά κουλουράκια από το mysofras:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η γεύση είναι μνήμη η γεύση είναι θύμηση είναι στιγμές είναι άνθρωποι.. είναι κάποιοι άνθρωποι που τώρα στις γιορτές μας λείπουν λίγο περισσότερο και θα θέλαμε να τους είχαμε μαζί μας.. όσο και αν μου αρέσει να πειράζω συνταγές είναι κάποιες που δε θα τις αλλάξω ποτέ.. τις αφήνω πάντα ίδιες για να με γυρίζουν σε ωραίες αναμνήσεις.. όπως αυτή με τα κουλουράκια της γιαγιάς Αναστασίας.. θέλω να τα κάνω όπως τα έχω στη μνήμη μου από αυτή! Πριν κάνω τσουρέκια και πριν βάψω αυγά για το Πάσχα έκανα πρώτα αυτά τα κουλουράκια που με νοσταλγία θυμάμαι! Παραδοσιακά λοιπόν με αμμωνία αυτά τα αφράτα και τρυφερά κουλουράκια ανέβηκαν σήμερα στο μπλογκ! Βρείτε τη συνταγή στο λινκ στο προφίλ.. #mysofras #recipes #recipe #food #foodblog #blogger #bloggerlife #tradition #easter #stilllifegallery #photograph #country #countryside #foodblogger #villagelife #village #athensvoice #tastevoice #cookscountry #messinia #greece #nikonphotography #nikon #gastronomos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgia Thomopoulou (@mysofras) στις

6. Αλμυρή πλεξούδα γεμιστή με πέστο και γραβιέρα από το ___eatme___:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τέλεια αλμυρή πλεξούδα γεμιστή με πέστο με γραβιέρα, πεντανόστιμο για το Πασχαλινό τραπέζι, ταιριάζει τέλεια με όλα τα μεζεδάκια. Δημιουργούμε εύκολα κ νόστιμα πιάτα φέτος! ?? Συνταγή ?bio ᴘᴇsᴛᴏ ᴄʜᴇᴇsᴇ sᴡɪʀʟ ʙʀᴇᴀᴅ ғᴏʀ ᴇᴀsᴛᴇʀ's ᴛᴀʙʟᴇ! ᴅᴇʟɪᴄɪᴏᴜs ᴡɪᴛʜ ᴀ ᴘᴇsᴛᴏ ᴡɪᴛʜ ᴀʀᴜɢᴜʟᴀ, ɢʀᴀᴠɪᴇʀᴀ ᴄʜᴇᴇsᴇ ᴀɴᴅ ᴡᴀʟɴᴜᴛs ᴀɴᴅ ᴀ ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ғʟᴜғғʏ ᴅᴏᴜɢʜ! ʜᴏᴘᴇ ʏᴏᴜ'ʟʟ ᴀʟʟ ᴇɴᴊᴏʏ ɪᴛ! ᴛʀʏɪɴɢ ᴛᴏ ᴄᴏᴏᴋ ᴇᴀsʏ ʙᴜᴛ ᴅᴇʟɪᴄɪᴏᴜs ᴛʜɪs ʏᴇᴀʀ ᴛʜᴀᴛ ᴡᴇ ʟɪᴠᴇ ᴀ ᴅɪғғᴇʀᴇɴᴛ ᴇᴀsᴛᴇʀ!? ғɪɴᴅ ᴛʜᴇ ʀᴇᴄɪᴘᴇ ?bio . . . . . . . . . . . . . #swirlbread #pesto #EatMeEaster #EatMe? #EatMeBaking #foodphotography #onthetable #eeeeeats #eattheworld #beautifulcuisines #heresmyfood #foodandwine #huffposttaste #easter #tastingtable #foodstagram #thekitchn #buzzfeast #deliciousfood #sharefood #halfbakedharvest #lifeandthyme #instafood #tastespotting #feedfeed #thebakefeed #foodblogfeed #f52grams #athomewithEatme #μένουμε_σπίτι

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ʀᴏʜ ᴄᴏɴᴛᴏᴜ (@______eatme______) στις

7. Μπάμιες στον φούρνο από την carolina_doriti:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A humble, yet divine Greek dish that I adore! I love okra, but I generally prefer to bake them. This recipe is simple, seasonal, comforting and healthy! Give it a try and let me know what you think about it ? Find recipe in English in the comments just below! ????????????? Οι μπάμιες αυτές είναι του ονείρου! Αν είστε φαν δοκιμάστε τη συνταγή μου και περιμένω σχόλια! 1 κιλό μπάμιες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 80 ml λευκό ξύδι 800 gr φρέσκιες, ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 1 κ.γ. άγρια ρίγανη 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός 70 ml ελαιόλαδο + 10 ml για το τέλος 120 ml νερό Αλάτι και πιπέρι Σημείωση: αν χρησιμοποίησε φρέσκιες μπάμιες, τις πλένετε, τις καθαρίζετε, τις στεγνώνετε, τις ραντίζετε με ξύδι και αλάτι και τις βγάζετε στο ήλιο να λιαστουν, έτσι αποκτούν καλύτερη υφή στο τέλος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπάμιες ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αλάτι και ανακατεύουμε μερικά λεπτά να τραβήξει τα υγρά. Σβήνουμε με ξύδι και ανακατεύουμε ακόμα 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ ή γάστρα. Ανακατεύουμε μέσα τις ντομάτες, το σκόρδο, την πιπεριά, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και το λάδι. Προσθέτουμε το νερό, καλύπτουμε και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Ξεσκεπαζουμε, διορθώνουμε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται και περιχύνουμε με τα υπόλοιπα 10 ml ελαιόλαδο κα ανακατευουμε. Ψήνουμε για επιπλέον 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελωσουν! Βγάζουμε από το φούρνο και αφηνουμε το φαγητό 10 λεπτά να «ξεκουραστεί» πριν το σερβίρουμε. Επιβάλλεται το φρέσκο χωριάτικο ψωμί και η φετα! . . . . #greek #cuisine #gastronomy #yummy #heresmyfood #eat #delicuous #tasty #mediterraneanfood #mediterraneandiet #nomnom #healthy #seasonal #vegan #vegangreek #oliveoil

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carolina Doriti (@carolina_doriti) στις

8. Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά κοτόπουλο και ρύζι από τον the_coook:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά κοτόπουλο και ρύζι έχεις δοκιμάσει ποτέ? Είναι απίστευτα νόστιμα και πολύ ιδιαίτερα! Υλικά: 4 μεγάλα κρεμμύδια και 1 μικρό για τη γέμιση 500 γρ. κιμάς κοτόπουλο 80 γρ. ρύζι καρολίνα 350 γρ. χυμό ντομάτας Αλάτι και πιπέρι 1 κ.γ ρίγανη 1/2 κ.γ μπαχάρι Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι νερό Εκτέλεση? Καθαρίζουμε τα μεγάλα κρεμμύδια, τα κόβουμε από τη μία πλευρά μόνο κάθετα μέχρι τη μέση και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Αφού βράσουν θα έχουν ανοίξει και θα μπορούμε να τα ξετυλίξουμε και να πάρουμε όλες τις φλούδες. Ψιλοκόβουμε το μικρό κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αφού πάρει χρώμα, προσθέτουμε 250 γρ. από τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά, το ρύζι και το νερό. Αφήνουμε για 15 λεπτά να μαγειρευτούν και να φουσκώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση για λίγα λεπτά. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί απλώνουμε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και ελαιόλαδο. Παίρνουμε κάθε φλούδα από το κρεμμύδι και βάζουμε μία μεγάλη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε το κρεμμύδι. Απλώνουμε πάνω από τη ντομάτα, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν τα κρεμμύδια ωραίο χρώμα. Θέλουμε να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους, τότε είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε! ?Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! #homemade #homemadefood #food #foodphotography #foodlover #foodstagram #foodblogger #foodie #foodforthought #foodlovers #foodtruck #foods #foodblog #cook #cooking #recipes #recipe #recipeoftheday #recipeshare #recipeideas #yummy #tasty #delicious

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ᔕᗩKIᔕ TOᒪIKᗩᔕ (@the_coook) στις

9. Ρεβιθάδα από το mynutricalendar:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hi my friends I hope you are fine! Today we cook ????? ????????? (???????? ????). Revithada needs time and love, it’s not a recipe that’s ready in 15-30’. Originally from Sifnos island where chickpeas grow in abundance, revithada is cooked in a traditional clay pot in a wood oven! Thankfully I have tried the original revithada when I’ve to the beautiful island of Sifnos! Obviously, I make a very simplified version at home -nothing can beat the original- but it still needs time. You have to soak the chickpeas overnight (yes, it’s best to use dried chickpeas) and then cook them with love and patience the following day. You can either start on a pot and finish the recipe in the oven using a clay baking dish with a lid or cook on the pot all the way through like i usually do. The secret is patience and a low heat until the chickpeas are cooked through and all the veggies are sweet in a nice thick sauce! Serve with lots of olive oil and freshly squeezed lemon and a dollop of plant-based yogurt! Find out how I make it watching my stories today! ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marialena | Food Photographer (@mynutricalendar) στις

10. Αγαπημένα γεμιστά από το cookingtogetherblog:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Όποιος πεθαίνει για γεμιστα να σηκώσει το χέρι! Καλοκαίρι χειμώνα, λιώνουμε!! _________________________________ Ρωτησέ μας για τη συνταγή! #foodphotography#foodporn#foodlover#foodlovers#foodie#foodies#foodstyling#foodaddict#foodforthought#foodblogger#foodblog#foodrecipes#foodstagram#foodaholic#foodvsco#foodtrucks#foodforfoodies#foodtruck#foods#foodgram#foodbeast#foodielife#foodoptimising#foodinsta#foodnetwork#foodpics#foodspotting#greekfood#greekfoodblogger

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη COOKINGTOGETHER (@cookingtogetherblog) στις

11. Κόκκινο τσουρέκι με ζελέ κυνόροδου από τον jbouro:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Απλά μαγικά, μοσχομυριστά, προζυμένια κόκκινα τσουρεκια γεμιστά με ζελέ κυνοροδου και ζαχαρωμένα δάχτυλα του βούδα.. :-) :-) λινκ για τη Συνταγή στο προφίλ!!! Red Easter sourdough sweetbread stuffed with rosehip jelly and candies Buddha hands.. #tsoureki #redtsoureki #challah #redchallahs #τσουρεκι #tsourekia #tastevoice #food52 #food52grams #feedfeed #sourdough #sourdoughdessert #rosehipjelly #rosehipjam #buddhashand

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yannis Bourodimos (@jbouro) στις

12. Μπάρες με ταχίνι από το greeknutritionist:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? NO BAKE TAHINI BARS ?⁣ ______________________________________________⁣ 〰️Only with 5️⃣ ingredients? Oh yes! ?⁣ [Scroll down for Greek ??]⁣ ⁣ You will need: ?⁣ 1️⃣ 1/2 cup tahini [& 1 more tbsp]⁣ 2️⃣ 1/4 cup honey⁣ 3️⃣ 2/3 cup oat flour⁣ 4️⃣ 70g chocolate <70% cocoa content⁣ 5️⃣ 1 tablespoon olive oil⁣ ⁣ Preparation: ?⁣ 〰️In a medium bowl mix 1/2 cup tahini with honey. Add the oat flour and mix.⁣ 〰️Transfer to a container and make the base. Refrigerate.⁣ 〰️In another bowl, mix the melted chocolate with tahini and olive oil.⁣ 〰️Take the base out of the fridge and spread the mixture on top of it. Refrigerate for ~20' and then slice carefully.⁣ ⁣ Enjoy! ?______________________________________________〰️Με μόνο 5️⃣ υλικά; Ω ναι! Το πιο εύκολο ❗️Σε λιγότερο από 20’❗️και νόστιμο υγιεινό σνακ είναι εδώ μόνο για σένα, που αγαπάς τις πιο γλυκές γεύσεις? ⁣ ⁣ Θα χρειαστείς: ?⁣ 1️⃣ 1/2 φλ. ταχίνι [& 1 ακόμη κόφτη κουταλιά] ⁣ 2️⃣ 1/4 του φλ. μέλι ⁣ 3️⃣ 2/3 του φλ. αλεύρι βρώμης [αλεσμένες νιφάδες βρώμης]⁣ 4️⃣ 70γρ σοκολάτα <70% περιεκτικότητα σε κακάο ⁣ 5️⃣ 1 κόφτη κουτάλια ελαιόλαδο ⁣ ⁣ Εκτέλεση: ?⁣ 〰️Σε μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το 1/2 φλ. ταχίνι με το μέλι. Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε.⁣ 〰️Μεταφέρουμε σε μακρόστενο σκεύος και με τα χέρια μας φτιάχνουμε τη βάση μας. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το πάνω μέρος των tahini bars μας. ⁣ 〰️Σε άλλο μπολ λιώνουμε [είτε σε μπεν μαρί είτε στα μικροκύματα] τη σοκολάτα και την αναμειγνύουμε με την κουταλιά ταχίνι και το ελαιόλαδο.⁣ 〰️Βγαζουμε από το ψυγείο τη βάση και πάνω της απλώνουμε το μείγμα που μόλις ετοιμάσαμε. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο να δέσει μαζί και η δεύτερη στρώση μας ~20’ και έπειτα κόβουμε με προσοχή.⁣ ⁣ Η συνταγή θα ανεβεί βήμα βήμα & σε stories! ?⁣ ______________________________________________⁣ #greece #eatlocal #eatauthentic #Mediterraneandiet #quarantine #liveauthentic #feedfeed #foodiegram #foodpic #foodlover #delicious #foodpics #foodblogger #foodblog #fooddiary #covid19 #foodoftheday #eatwell #diatrofi #f52gram #foodphotography #healthyfood #vegan #διατροφη #healthyeating #healthylifestyle #eatclean #plantbased #greeknutritionist

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη F R I N T A ?PANAGIOTIDOU (@greeknutritionist) στις

13. Ρυζόγαλο με μπανάνα από τη momma_bear_and_the_little_bear:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλημέρα!⁣ (Scroll for English)⁣ ⁣ Μια λεξη. Ρυζόγαλο. ⁣ ⁣ Άλλη μία λέξη. Μπανάνα. ⁣ ⁣ Εντάξει, δύο λέξεις γιατί αυτά τα δύο πάνε πολύ μαζί και το τελικό αποτέλεσμα θά σε εκπλήξει. ⁣ ⁣ Κρεμώδες και γλυκό comfort food θα επέλεγα να πω είτε για πρωϊνό είτε για απογευματινό. ⁣ ⁣ Τέλος με τις λεξεις, πάμε για τα υλικά : ⁣ ⁣ ? Μισή κούπα ρύζι ⁣ ? 1lt φρέσκο γάλα⁣ ? Δύο λιωμένες μπανάνες⁣ ? Δύο κσ μέλι⁣ ? Δύο κσ κορν Φλάουερ⁣ ? Κανέλα για πασπάλισμα ⁣ ⁣ Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από το Κορν Φλάουερ και την κανέλα. ⁣ ⁣ Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε το ρύζι να γίνει ανακατεύοντας αρκετά συχνά. ⁣ ⁣ Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, παίρνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε το κορν Φλάουερ. ⁣ ⁣ Ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε άλλα δύο λεπτά να βράσει. ⁣ ⁣ Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε σε μπολ και πασπαλιζουμε με μπόλικη κανέλα. ⁣ ⁣ Η μπανάνα προσθέτει μια κρεμώδη υφή εκτός από τη γλύκα της. ⁣ ⁣ Θα το δοκίμαζες; ⁣ ⁣ ▪️⁣ ▪️⁣ ▪️⁣ ⁣ Good morning ?⁣ ⁣ Do you like rice pudding?⁣ ⁣ ?Two smashed bananas⁣ ?1/2 cup of rice ⁣ ?1lt milk ⁣ ?2tbsp honey⁣ ?2tbsp corn starch ?cinnamon⁣ ⁣ Mix all the ingredients in a pot except for the two last ones and boil until rice is done in very low heat. ⁣ ⁣ Then use some of the milk to add the corn starch. ⁣ ⁣ Put it back into the pot and let it boil for a couple more minutes. ⁣ ⁣ Separate into portions and sprinkle some cinnamon. ⁣ ⁣ Let it cool completely. ⁣ ⁣ Bon appetit ⁣ ⁣ #breakfastperfection #breakfastideas #breakfast #breakfastlover #easyhealthykids #ricepuddingrecipe #healthyrecipes #healthybreakfast #healthyfood #healthysnacks #healthybreakfastideas #healthyeating #healthykids #foodblogger #eeeeeat #toddlerfoodideas #kidsbreakfastideas #cutebreakfast #kidsbreakfast #kidsfood ⁣

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NoSugar | kid-friendly meals ? (@momma_bear_and_the_little_bear) στις

14. Ζυμαρικά με καλαμάρι, λαχανικά και μπούκοβο από το cookbloggr:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ποιο φαγητό είναι αυτό που ξετρελένονται όλα τα παιδιά??? Φυσικά τα ζυμαρικά !! Η Αριάδνη έκανε για σήμερα παραγγελία ζυμαρικά με σάλτσα λαχανικών και επειδή δεν της χαλάω τέτοια χατήρια της ετοίμασα το μεσημεριανό της! Βέβαια έφτιαξα κ μια έξτρα σάλτσα με καλαμάρι , λαχανικά και μπούκοβο!! Είναι ο ιδανικός συνδιασμός για τα ζυμαρικά σας ?.. #spicypasta Υλικά: 1/2 πακέτο ζυμαρικά 1 κρεμμύδι ξερό 1 κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο Λίγο μαϊντανό Αλάτι-Πιπέρι 3 κόκκους μπαχάρι 1 δάφνη 1 καλαμάρι κομμένο σε κομμάτια 100 γρ ντομάτα κονκασέ 1/2 κ.σ ντοματοπελτέ Προαιρετικά μπούκοβο Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Σε λάδι που έχει κάψει ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι , σκόρδο , καρότα, κολοκύθι και σοτάρουμε .. προσθέτουμε το καλαμάρι και σοτάρουμε λίγο .. προσθέτουμε το καλαμάρι κ σοτάρουμε να βγουν να υγρά του .. προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ , την ντομάτα , τα μυρωδικά και νερό.. κλείνουμε το καπάκι κ βράζουμε σε μέτρια φωτιά.. όταν είναι έτοιμο βάζουμε τα ζυμαρικά κ βράζουν μέσα στην σάλτσα! Σερβίρουμε αλ ντέντε !!! ? __________________________________________________________ #food #foodphotography #foodlover #pasta #pastalovers #foodstagram #foodblogger #foodfeed #foodfluffer #foodie #foodaholic #foodvsco #feed #feedfeed #thefeedfeed #thecookfeed #tastevoice #athensvoice #f52grams #food52 #f52gram #instaeat #heutecusines

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ cookbloggr στις

15. Λαχανόπιτα από το cookyourchoice:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?Λαχανόπιτα έχεις φτιάξει ποτέ?? Cabbage pie??Επειδή κατάλαβα ότι σου αρέσουν οι πίτες σας σου έφτιαξα το μισο λάχανο πολίτικη σαλάτα με τα όλα της και το άλλο μισό το έκανα πίτα. ✏️μπορείς να ζεματίσεις ή να μαγειρέψεις λίγο το κομμένο λάχανο για να του «σπάσεις» τον τσαμπουκά? ✏️πρόσθεσε τ αγαπημένα σου μπαχαρικά για να το προσαρμόσεις στα γούστα σου! Εγώ έβαλα αλάτι, πιπέρι, κίμινο, κάρυ, μπαχάρι, σχοινόπρασο και έσβησα με λευκό κρασί. ?Στις πίτες με λαχανικά βάζω μια κουταλιά τραχανά ή ρυζάκι για να τραβήξει τα ζουμιά.. ☑️Αυτά με τη γέμιση και στη συνέχεια, ιδανικά, χρησιμοποιείς παραδοσιακό φύλλο, αν θέλεις ετοίμασε το δικό σου! Δοκίμασε τη κι εσύ τώρα !! #cabbage #vegan #easter #lockdown #greekfoodporn ##greekfood #homemade #yummyfood #healthy #taste #tastemade #healthyeating #healthyrecipes #healthylifestyle #foodporn #pic #picoftheday #photooftheday #foodphotography #greek #surprise #follow #instgood #foodstagram #foodblogger #insta #vegetarian #tasty #cookyourchoice

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CookYourChoice (@cookyourchoice) στις

16. Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά μανιταριών και νηστίσιμη μπεσαμέλ από τη marinou_nicol:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αγαπώ τα λαχανικά? και με αυτά μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα φαγητά χωρίς να νιώσουμε ότι στερούμαστε σε γεύση λόγω της νηστείας!? Σήμερα έφτιαξα μελιτζάνες γεμιστές με κιμά μανιταριών με μια νηστίσιμη μπεσαμέλ και έγινε ένα φαγητό όλο γλύκα! Πάμε για την συνταγή!?? ➡️Υλικά: 4 μελιτζάνες φλάσκιες,350 γρ.μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα, 1/2 φλ.ελαιόλαδο ,3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένα, 1/2 φλ.λευκό κρασί, 1 φλ.τσ.ντομάτα κονκασέ, 1 κ.γλ.πάπρικα γλυκιά, 1 κουτ.γλ.ξερό βασιλικό,2 κουτ.σούπας μαϊντανό μόνο τα φυλλαράκια ψιλοκομμένο, αλάτι,πιπέρι ➡️Για την νηστίσιμη μπεσαμέλ : 40 γρ.αλεύρι, 1φλ.μικρό του καφέ ελαιόλαδο, 2 ,1/2 φλ.τσ.ζωμό λαχανικών. ➡️Εκτέλεση : Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε από κάθε μελιτζάνα το επάνω μέρος (περίπου 1 δάχτυλο)όπως κάνουμε για το ιμάμ τις χαράσουμε μπακλαβαδωτά και τις περνάμε με ένα πινελάκι με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα.Προσθέτουμε λίγο αλάτι και την πάπρικα και ρίχνουμε τα μανιτάρια ανακατεύουμε και σοτάρουμε 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και όταν μυρίσει σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα τον ξερό βασιλικό και τον μαϊντανό και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νεράκι μέχρι να δέσουν τα υλικά και να μαλώσει η γέμιση. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες αφού σκάψουμε πρώτα λίγο το εσωτερικό να σχηματίσει βαρκούλα. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι με το αλεύρι και το ελαιόλαδο να σοταριστούν και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και καλύπτουμε την επιφάνεια από τις μελιτζάνες. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος αφού πρώτα ρίξουμε λίγη ντομάτα με λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3/4 της ώρας. Καλό μεσημέρι!?? #μενουμεσπίτι #cooking#eggplant #comfortfood#instafood#instafoto #cookingbynicolmarinou

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρινου Νικολ (@marinou_nicol) στις

17. Cinnamon Rolls από το marysgramm:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σήμερα μαζί με την αγαπημένη μου φίλη @nikis_food κάναμε υπέροχα ρολάκια κανέλας, έβαλε η καθεμιά από μας την τσαχπινιά της, εγώ σοκολάτα η @nikis_food σταφίδες.. (στο προφίλ της Νίκης θα δεις την εκδοχή με τις σταφίδες)...έγιναν όνειρο! Τσέκαρε συνταγή για τα πιό εύκολα ( χωρίς μίξερ) ρολάκια κανέλας! : : • Υλικά • 1 φλυτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα • 2 αυγά • 80 γρ βούτυρο λιωμένο ( Όχι ζεστό) • 4 1/2 με 5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη • 25 γρ μαγιά νωπή (1 κυβακι) : : Για την γέμιση • 1 φλυτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη • 60 γρ βούτυρο λιωμένο • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα • 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος : Γλάσσο με ζάχαρη άχνη και ελάχιστο γάλα Εκτέλεση Αρχικά σε ένα μπολ βάλτε το χλιαρό γάλα, την ζάχαρη και την μαγιά, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η μαγιά και περιμένετε 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί. Στην συνέχεια ρίξτε μέσα στο γάλα, το βούτυρο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα,το μισό περίπου αλεύρι και το αλάτι. Ανακατέψτε και στην συνέχεια ρίξτε και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώστε 3 λεπτά και στην συνέχεια βάλτε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά. Έπειτα φτιάξτε την γέμιση με την ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο. Βάλτε αλεύρι στον πάγκο σας και δώστε ορθογώνιο σχήμα στην ζύμη. ( Η Νίκη χώρισε την ζύμη σε δύο μέρη) Βάλτε στν συνέχεια την γέμιση και τις σταγόνες σοκολάτας, τυλίξτε απαλά και κάντε ένα ρόλο. Κόψτε σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα. Βάλτε τα ρολάκια για δεύτερο φούσκωμα για 30 λεπτά. Τέλος, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Βάλτε το γλάσσο και απολαύστε! #homemade #cinnamon #rolls #cinnamonrolls #easy #recipe #withlove #coffee #coffelover #coffetime #pleasure #afternoon #mood #food #instagood #instafood #tastevoice #blogger #greece #skg #marysgramm

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Tsiakalou ??? (@marysgramm) στις

18. Τιραμισού από τη vickyvamvaka:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tiramisu ?? #homemade #tiramisu #italy❤️ #delicious #tasty #yummy #foodporn #food #instapic #dessert

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Vamvaka (@vickyvamvaka) στις

19. Χειροποίητα κουλουράκια Θεσσαλονίκης από το nutri_lab:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Family brunch. ? Νόστιμα, λαχταριστά, τραγανά, χειροποίητα κουλουράκια Θεσσαλονίκης!! 130γρ αλεύρι καλαμποκιού 120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρ χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1κ.γλ αλάτι. Σουσάμι για επικάλυψη! Βάζω όλα τα υλικά στο μίξερ, αφήνω να φουσκώσει 1 ωρα, χωρίζω στα 5, πλάθω τα κουλουράκια, βουτάω σε νερό για να κολλήσει το σουσάμι. Ψήνω για 15λεπτά περίπου στους 200°C.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantina Gourzi ? (@nutri__lab) στις

20. Ελιόψωμο με ρίγανη από το geusis_mirtous:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ελιόψωμο με φρέσκια αποξηραμένη ρίγανη . ? Κανείς δε θα μπορέσει να του αντισταθεί ... Είναι Μοσχορωδάτο και τραγανό . Εσύ βέβαια μπορείς να προσθέσεις λίγη φέτα ή λιαστή ντομάτα . Ξεκινάμε ❤️ Συνταγή : 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κ.γ ζάχαρη 300 γρ. Χλιαρό νερό 100 γρ. Αλεύρι ζυμωτό ( Μύλοι Αγίου Γεωργίου) 400 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ & λίγο έξτρα ίσως 1 σφηνάκι ρακή 4-5 κ.σ ελαιόλαδο 100 γρ. Ελιές ροδέλα ψιλοκομμένες ( της αρεσκείας σας ) 1κ.γ κοφτό Αλάτι Φρέσκοτριμμενο πιπέρι 1κ.σ ρίγανη Εκτέλεση : Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μισό νερό , την μαγιά , την ζάχαρη και 3 κ.σ αλεύρι . Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα . Το σκεπάζουμε με μια πετσετα και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αφρίσει . Μόλις αφρίσει ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό ,το λάδι ,την ρακή , το αλάτι , την ρίγανη ,το πιπέρι και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή !!!! Μόλις πλάσουμε την ζύμη με τα χέρια μας την μεταφέρουμε σε ένα μπολ με λιγο λάδι . Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει .Όταν είναι έτοιμη αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο μας και ανοίγουμε την ζύμη με ένα πλάστη . Ρίχνουμε τις ελιές ψιλοκομμένες σε όλη την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο . Τυλίγουμε την ζύμη σαν να φτιάχνουμε ένα ρόλο και την στρουφίζουμε . Ειδάλλως μπορείτε να τα κάνετε μικρά μπαλάκια και να γεμίσετε μέσα με τις ελιές . Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ,τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 25' να ξανά φουσκώσουν . Αφού φουσκώσουν πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κ αλεύρι ζυμωτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα κ να γίνουν τραγανά! ❤️ #ελιοψωμο #ελιες #παρθενοελαιολαδο #φρεσκοψωμακι #κρητικεςγευσεις #σκετηαπολαυση #φρεσκιαριγανη #κρητικηκουζινα #άρωματα #geusismirtous

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γεύσις Μυρτούς (@geusis_mirtous) στις